Kedim Kuru Mama Yemiyor

IrmakKoc
IrmakKoc

593 Puan

Kısır erkek kedime 2 hafta önce salı günü idrar yollarında kum sebebiyle sonda takıldı ve 5 gün boyunca banyoda boyunlukla durması gerekti.5 gün boyunca krema mama ve yaş mama yedi 5 gün sonra boyunluk ve sondanın çıkarılması için veterinere gittiğimizde mama yemediğini de söyledik boyunluktan dolayı yemiyodur dedi.Sonrasinda krema mamalardan da az yemeye başladı tekrardan veterinere götürdük veteriner kediye iştah açıcı iğne yaptı ve bir şeyi olmadigini söyledi kedinizin hassas olduğunu strese girdiğini söyledi ki kısırlaştırmadan sonra da böyle olmuştu.Ama kedinizin tekrardan kum oluşmamasi için üriner mama yemesi gerekiyor biz de acaba ondan mı diye eski mamasıni da koymuştuk dün birazcik yedi eski mamasindan.Yine de üriner mama yemesi gerekiyor diye 2 mamayı karıştırıp verdik bugün yine sadece krema mama yedi.Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı,üriner mamadan dolayı mi yemiyor açıkçası endişeleniyorum.Yardimci olursanız çok sevinirim..

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130993

Kediler bazen hastalık atlatınca hiçbir şeyi beğenmez oluyor, çok severek yedikleri şeylerden bile vazgeçebiliyorlar. Kedim hastalık atlattıktan sonra o kadar bıraktı ki yemeyi, ben yedirmezsem aç kalıyordu, artık salam sosis bile aldım açlıktan ölmesin diye ama normalde biz pizza yerken onun için deli olan kedi onları da ağzına sürmedi. Şuan sadece balık yiyor, başka bir şey yok. Yemediğinde şırınga ile besliyorum. Sağlık sorunu kalmadı ama bazen kediler böyle yapıyor. Kuru mamayı ağzına sürmez oldu, eskiden kuru mama vermezsek mama diye ağlardı. Yaş mamayı da yemiyor, sadece suyunu içiyor, eskiden tanesini yerdi. Her şeyi zorla yediriyorum. Sizin de bir şekilde ona yedirmeniz gerekli. Ben kuru mamaya zeytinyağı sürüp tek tek yutturmaya çalıştım ama başka şeyleri yutturmamı kabul eden kedim kuru mamaya gelince ağzını kilitledi asla açmadı, şok oldum. O mamayı ılık suyla yumuşatıp mutfak robotuna çektirip süzgeçten geçirip şırınga ile yedirmek gerekli. Benim kedimin kaburgaları çıkmıştı, ben yedire yedire hayatında ilk defa göbek yaptı şuan, hatta korktum başta karnı mı şişti diye, göbekmiş.

IrmakKoc
IrmakKoc

593

Yani kediniz hala kuru mama yemiyor mu hiç? bide bizim mama dediğim gibi üriner mama tekrar kristalleşme olmaması için yemesi lazım çok endişeleniyorum bizimkisi de zayıfladı maalesef

aslihan_e
aslihan_e

130993

Evet, ne yaş mamanın tanesini ne kuru mamayı yemiyor. İşte o yüzden üriner mamayı dediğim şekilde şırıngadan tüketmeye uygun hale getirip sizin yedirmeniz gerekli. Siz ona yedirdikçe midesi genişleyip iştahı artar. Veteriner bir sağlık problemi görmediyse korkmayın. Mama yediklerinde bir rahatsızlık, karın ağrısı yaşadılarsa onu mamaya bağlayabiliyorlar. Hayvanlar rahatsızlık yaşadıklarında öyle bir kuşkuya kapılıyorlar ki içgüdüsel olarak yediklerinin yaramadığından kuşkulanıyorlar. Kedim bazen sanki zehir yemesini teklif etmişim gibi kaçıyor, halbuki eskiden severek yediği tavuğu, ciğeri vs. deniyorum, yok, nefret eder oldu ama bir süre sonra kedimin tekrar kuru mama yemeye başlayacağını biliyorum, geçmişteki rahatsızlığında da böyle olmuştu. Başka kedilerimde de böyle iştahsızlık gördüm, düzeliyorlar. İnşallah sizinkinin de açılır iştahı ama şuan yemiyorsa zorla yedirmeniz gerekli. Ağzına az az sıkın kendisi yutar, alışınca hiç seslerini çıkarmadan yiyorlar. Benim kedim şuan kendisi balık yiyor ama bir aydır ben zorla mama yedirmesem ölmüştü. Muhtemelen bu hafta kuru mama yemeye de başlayacak, iştahı bayağı açıldı, bu gün bir ara kuru mama yemeye çalıştığını gördüm. Siz yerse yağsız yerinden haşlama et teklif edin, hiç zararı olmaz idrar yollarına, aksine ph seviyesinin uygun seviyede kalmasına yardımcı olur.

sitedizayn
sitedizayn

12827

iki kedimden biri bu yıl üriner mama yemek zorunda kalmıştı royal canin S/0 çok istekli yemesede bir şekilde yedi, karıştırarak falan, o sırada araştırırken bir mama görmüştüm ama almadım çünkü ihtiyaç kalmamıştı, ancak yorumlarında başka veteriner serisi yemeyen kedilerin bu mamayı yedikleri gibi şeyler yazanlar var, linkini bırakıyorum isterseniz inceleyin belki tester gönderiyorlardır.
https://profpetmama.com/provet-struvite-urinary-kedi-mamasi/

IrmakKoc
IrmakKoc

593

Evet biz de Royal caninkini almıştık deneyeceğim
teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 97 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR