Alfa Erkek Tekir Kedim İle Yeni Yavru Kediyi Alıştırma Sorunu!

Herkese merhabalar, benim 4.5 yaşında erkek tekir kedim var. Kendisi canı istemeyince sevdirmez anlık ısırma huyu vardır. Oynadığı zaman sert olduğunu farketmez. Yüksek sesle hayır demeniz gerekir. Genellikle bizimle uyur. Annemin ayaklarına atlamayı sever annem bazen arka odada kapı kapalı yatar. Yaramazlıklarından dolayı odaya almadığımız çok olmuştur yani. İnatçılığı fazla bir kedi. Çoğunlukla kendini her şeye sürter biz de dahil :) Sinirlenince ona meydan okursanız ısırıp kaçar. Vetenirere kolay asla götüremeyiz. Tırnaklarını kesmek 3 bilinmeyenli denklem çözmekten daha zor. Tam bir alfa kedim var anlayacağınız. Kedimin karakterini aşağı yukarı anlatmaya çalıştım. Sokakta arabanın tekerleğine sığınmış köpek tehlikesi olan bir bölgeden 4-5 aylık civarı yavru dişi bluepoint kedi bulduk. 1 hafta 10 gündür bizimle. Kullanmadığımız misafir odasında yavruya yer yaptık. Arada onu oynatıyorum. O kadar sakin ve uysal huylu bir kedi ki size anlatamam. Ne ısırıyor ne pençe çıkarıyor. Gır gır peşimizde gezmek oynamak istiyor sadece. Arada salıyorum ve asıl sorun şimdi başlıyor. Küçüğü saldığımda büyük kedim bir süre sonra yattığı yerden onun yakınına gelip izlemeye başlıyor ve peşine düşüyor. Peşine düştüğünde küçük saklanıyor ve ondan korktuğu için tıslıyor hırlıyor. Ancak benim oğlan onu patilemeye ısırmaya çalışıyor. Hakimiyet kurma hareketleriymiş zorbalık edermiş kediler yenilerine bunu anladım tamam ancak kanatmasından çizmesinden ciddi yaralamasından korkuyoruz. Kavga etmeleri hiyerarşiyi kurmalarına olanak sağlıyormuş çok da müdahale etmemek gerekliymiş buna izin veriyorum tabii büyük kedi ileriye gittiğinde yavruyu alıp odasına geri koyuyorum. Annem erkek büyük kedimizi ile olmaz deyip moralimi alt üst ediyor. Ödüller vermeye çalışıyorum o zaman duruluyor ilk karşılaştıklarında koklaşıyorlar bir iki kez kısa sırtını da yaladı ancak çoğu zaman yavruya evde rahat vermiyor. Aynı karakterde kedisi olan bu problemi aşabilmiş kişiler bana yardım edebilirse çok sevinirim.

4 CEVAP

Ha yavruyu odasından çıkarttıktan sonra giriyor mamasını yemeye başlıyor. Bizim yavru da bazen onun kum kabına tuvaletini yapıyor. Büyük kedim kısır, söylemeyi unutmuşum.

Cngzhn
Cngzhn

5800

Tekir kediler , bir başka kediyi kabul etmekte zorlanıyor , çok afacanlar :) bizim tekir başka kediler de gelince , moreli bozuldu , burası benimdi gibi hareketler yapıyor bunlar nereden çıktı der gibi tavırlar alıyor :)

sitedizayn
sitedizayn

12781

bazı kediler kısa zamanda anlaşıyor ve alışıyor, bazende bir kaç haftayı buluyor, arkadaşımın dişi kedisi yeni gelen yavru dişi ile ancak 1,5 ay içinde alıştı.
benim 1 yaşında olan erkek kedimin yanına yavru bir erkek getirdiğimde aynı gün anlaştılar. sizde 10 gün geçirmişsiniz biraz daha sabredin yoluna girecektir.
benimkiler ilk günden anlaştığı için şanslıydım. buraya videosunu da bırakayım.
https://www.youtube.com/watch?v=TXvl8rKIf0w
şimdi 4 ve 3 yaşındalar. yavruyu getirdiğimde benimde kedim kısırdı, zamanı gelince yavruda kısırlaştırıldı.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Videonuzdaki kedileriniz gibi olmalarını öyle isterim ki...Kedime pek güvenemiyorum kendisinin ayarı yok ısırmayı sever oynarken pençelerini içine çekmez o yüzden endişeleniyorum. Hep pusuda yavruyu izliyor sonra onu dövmeye çalışıyor sanki bu kısır döngü sonsuza kadar sürecek gibi..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 77 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR