Acana Ve Orijen Arası Kaldım Yardım

Srdmrcn
Srdmrcn

233 Puan

Merhaba
3/4 aylık British Blue Point kedim var.
Pro plan kullanıyor aldığım kişi onu almamı söylemişti.
şimdi maddiyat izin verdiği için ve kedim için sağlığı ve tüy sağlığı için en iyisini düşünüyorum.


orijen ve Acana arası kaldım.


Kedim gözlemlediğim kadarıyla yatmayı çok seviyor günde 2 Saat en fazla oynuyordur belki okadar bile değildir. Bu mamalar ölçülü verdiğimde uygunmu ?



  1. ağız kokusu çok yapıyorlarmı ?

  2. dışkıları çok mu kokuyor o mamalardan dolayı?

  3. ve siz olsanız hangisini alırdınız? Orijen mi Acana mı ?

  4. Acana al derseniz onun tüm evreler için olanı var onu alsam olur mu ?

5 CEVAP

ventricosa
ventricosa

9196

Ben acana kullanıyorum kaliteli bir mama, kediniz hareketli değilse orijeni çok tavsiye etmem acanadan çok daha yüksek protein oranı çünkü. Acana gibi içinde taze et ve özellikle balık bulunan mamalarda ağız kokusu oluyor malesef düzenli olarak dişlerini fırçalarsanız bu sorunu aşarsınız, kakası için de kokuyu iyi hapseden ve iyi topaklanan bir kum markası kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer bütçesel bir sıkıntı yoksa yeter ki iyi olsun derseniz ever clean tavsiye ederim kum olarak da.
Bütün yaşam evreleri için olan mamalar mesela acananın pacifica maması yavru kedilerde genellikle first feast mamasının içindeki bir ürüne alerjisi olan kedilerde kullanılıyor yani o şekilde tavsiye ediyorlar. Ama eğer kümes hayvanları proteinine alerjisi yoksa ben acana first feast almanızı tavsiye ederim. Ben kendi kedimde 1 yaşına kadar kullanacağım bu mamayı mesela gramajını ayarlayarak, gramaj bilgileri sitesinde aralık olarak yazar ufak bir mutfak tartısı ya da kaşık tartı aracılığıyla hemen halledebilirsiniz.
Bana veterinerimiz acana çok kaliteli bir mama gramajlı olarak doğru mamayı verirseniz daha uygun olur demişti. İnternette yüksek proteinden dolayı problem yaşıyan insanlar gramajlı vermeyen kişiler genellikle. Gramajlı verirseniz ve yeteri kadar su içerse problem yaşamazsınız diye düşünüyorum ve tavsiye ediyorum.

sitedizayn
sitedizayn

12914

benim kediler yavruyken iki mamayıda kullanıyordum acanada %75 et oranı vardır orijende %85 ikiside uygundur, kullandığım zamanlarda herhangi bir sorun yaşamadım, kediler büyüdükçe fiyatlarda uçmaya başlayınca bırakmak zorunda kalmıştım ama şu anda acananın %65 et oranı olan bir kaç çeşidi var fiyat biraz daha uygun tekrar geçiş yapmayı düşünüyorum.
acana orijen kullandığım dönemde kedilerim çok az tüy döküyordu.

sitedizayn
sitedizayn

12914

acananın balıklı olan bountiful catch ve pacifica çeşitlerini deneyebilirsiniz, aslında hepsi iyi sizinki yavru olduğuna göre first feast de olabilir, gerçi acana taneleri küçüktür yavru kediler rahatlıkla yiyebilir benimkiler yiyiyordu.

ventricosa
ventricosa

9196

Bountiful catch yetişkin kediler için pacifica bütün yaşam evreleri için ama yavru kediler için first feast daha uygun dediğim gibi genellikle first feast kullanamayan kedilere tavsiye ediyorlar

sunnyv
sunnyv

2920

İkisini de kullandım benim kedime en iyi gelen Orijen oldu, Acana da kötü değildi ancak Orijen’i daha iştahla yiyor ve daha hareketli oldu. Kedinizin fazla kilo sorunu yoksa ölçüp vermektense az az sık sık koyun ihtiyaç duyduğu kadar yesin.
Acana yediği dönemde bazen ishal sorunları oluyordu sadece mamaya bağlı değildir belki tesadüftür ama Orijende hiç kaka sorunumuz olmadı. Ağız kokusu ikisi de yapmadı ancak yine de düzenli fırçalamak önemli. Dışkı kokusu da karbonhidrat ağırlıklı mamalarda olur ben bu iki mamada da yaşamadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR