5 Aylık Kedime Vitamin Önerir Misiniz?

htcmmss
htcmmss

760 Puan

Merhabalar, 5 aylık erkek smokin bir kedim var.
-Penisinin etrafında siyah pıhtılar görünce veterinere götürdüm. Kızgınlığa girdiğini söyledi.
-Dışkısı kokuyor bunun için Veda Lactoferon Probiyotik kullandık 10 gün. Bu süreçte koku azaldı ama şuan ara ara devam ediyor.
-Ara ara kabızlık problemimiz oluyor. 2. günün sonunda yapıyor.
-Ağız kokusu mevcut ( Diş düşürme ve çıkarma döneminde)
-Aşırı olmayan bir tüy dökülmesi mevcut ( Yavru olduğu için tüy dökme döneminde olabilir)


Şuan kullandıklarımız;
-Hill's SCIENCE PLAN Healthy Development Ton Balıklı Yavru Kedi Maması
-Veda Premium Malt Plus (2 günde 1- Kabızlık var ise her gün)
-Pet Clinique Lysine Paste (Her gün)
-Gimcat Kitten Paste
-Acana veya Schesir Yaş Mama (5 günde 1 veriyorum)
-Activia Laktozsuz Probiyotikli Yoğurt ( Haftada 1 kere 1 tatlı kaşığı)
-Kuyruk tüy yapısı aşırı kötü ( Veterinerim kendini düzgün yalamadığını söyledi)


Gimcat Kitten Paste bitmek üzere. Yenisi almak istiyorum. Veterinerim gimcat ürünlerini önermiyor. İçeriği düzgün değil diyor. Başka gittiğim veteriner gimcat ürünleri satıyor. Açıkcası hangisini kullanacağımdan emin olamadım. Şikayetlerini azaltacak kullanmam gereken vitaminler hakkında önerilerinizi yazabilir misiniz?
Biofeline kitten paste kullanıp memnun olan var mı? ya da Vedanın multi vitaminini kullanan var mı?
Önerilerini paylaşırsanız sevinirim :) Teşekkürler..

13 CEVAP

esssmmmaaa
esssmmmaaa

284

Merhaba🎀 Kabizlik problemi icin ayda bir kere symbiocure, proplan veya veda probiyotik verebilirsin. Toz formunda oluyor, yas mamasinin icine karistirirsan anlamaz bile. Bu sekilde ayda 1 kere duzenli kullanirsan kabiz olma ihtimalini engellemis olursun. Disleri icin de haftada 2-3 kere dentavedin kullanabilirsin. Ayni sekilde haftada 2-3 gun dr animal sprey sıkabilirsin bu agiz kokusunu biraz hafifletecektir. Vitamin olarak da benim en cok memnun oldugum Virbac Multi Jel. Gercekten inanilmaz bir urun. Diger vitaminlerde 3-4 tuote alacagin verimi bu urunde tek tupte aliyorsunuz. Arastirip satin alabilirsiniz. Umarim yardimci olabilmisimdir🙏 (markalar yazdigi icin mecburen #reklam)

sunnyv
sunnyv

2896

Dışkısı mamadan kaynaklı kokuyor olabilir çünkü karbonhidratı yüksek proteini düşük tahıllı bir mama kullanıyorsunuz. Kabızlık için de yaş mama verdiğiniz günleri arttırabilirsiniz. Diş kokusu dediğiniz gibi beş aylıkken diş çıkartma döneminde olduğu için biraz olabiliyor ancak her gün fırçalayarak önüne geçebilirsiniz. Gimcat kitten paste ben de kullanıyorum ancak bir faydasını görmedim bitince tekrar almam. Onun yerine buradan vet's plus kalsiyum tablet aldım. Her sabah muvicado immune +c veriyorum. Yine buradan aldığım vet's plus anti-hairball maltı her gün veriyorum. Vetcure L-Lysine paste her gün veriyorum. Benim kedim de kendini çok düzgün yalamıyor o yüzden ben her gün hatta bazen günde iki kere özenle tarıyorum. Kuyruk kısmını elinizde tutarak küçük küçük acıtmadan tararsanız güzelleşiyor.
Siyah pıhtılar dediğiniz durumu merak ettim. Kir ya da kumaş parçaları mı?

htcmmss
htcmmss

760

İlk veterinerim royal canin babycat önerdiği için o mamayı kullandım ama sonra farklı veterinere geçiş yaptığımda hills, orijen, acana önerdi ama bütçe olarak şuan karşılayamam maalesef. O yüzden mecburen hillsden devam ediyorum. Hills e geçtiğimizden beri dışkısında koku var bunun farkındayım. Her gün yaş mama vermek bence hiç sağlıklı değil. Veterinerler de hafta da 2 3 öneriyor. Ben 5 günde 1 i uygun gördüm. Belki 4 günde 1 çekmeyi denerim. Veterinerime danışarak. İyi bir mama bile kullanılsa malt vermemek kediyi kusmaya yönlendirir ki sürekli kusması iyi bir şey değil. Dışkısında up uzun kılları gördükçe de iyi ki kullanıyorum diyorum. Düzenli olarak tarıyorum. Bu dönemde biraz daha sıklaştırırım :) @esssmmmaaa @sunnyv Önerdiğiniz markalara bakıcam teşekkür ederim.

aslihan_e
aslihan_e

130936

O vitamin pastelerde o kadar düşük vitamin oranı var ki. İçindeki vitamin miktarlarını kg başına koydukları oranı yazıyorlar, aldığınız macun ortalama 100 gr'lık ve siz günde 1 gram yedirdiğinizde gramına hiçbir şey düşmüyor. Resmen piyasanın bir oyunu. Onlar da hayvanların mamadan vitamin aldıklarını bildikleri için o kadar az vitamin kullanıyor yoksa hayvanların sağlıkları bozulur. Macununuz düz malt olsa pek fark olmayacaktır. Siz hesaplı bir mama bile kullansanız, mamaların içine eklenen vitaminler belirli bir oranda olur. İyisinde de kötüsünde de neredeyse aynı oranda vitamin olur. Sadece birine protein tozu koyarlar diğerine gerçek et kullanırlar, pahalı olanın vitamini sentetik değil de, çoğu oranda, kurutulmuş doğal gıdalardan gelir, lifli olur vs. Sadece şu aşırı ucuz, ne olduğu belli olmayan kötü mamaların saklama koşulları, üretim koşulları vs. doğru düzgün denetimden geçmediği için onların vitaminleri bozulmaya uğramış olabiliyor. Siz orijen gibi bir mama ile daha alt segment bir mama arasındaki farkı vitamin takviyesi ile kapatamazsınız. Aradaki fark vitamin azlığından oluşmuyor ki. Eskiden benim de vitamin macunları hakkında pek bilgim yoktu ve kedilerime "Yarasın, yavrularıma, vitamin alsınlar" diyerek yediriyordum. Sonra elimdekinden daha iyi bir vitamin takviyesi arayışına girdim. Birini çok beğendim, yorumlar iyi falan, tam alacağım bir dikkat ettim ki oranlar kg için yazılmış. Üreticiye sordum, bir kilosunda bu kadar vitamin var ama gramına bölünce günlük ihtiyaçları için aşırı az kalıyor dedim. Cevabı "Piyasadaki vitamin takviyelerine göre bizimkinin oranı yüksek kalır." oldu. Evdeki vitamin macununa koşup baktım, o da macunun 1 kilosu için eklenmiş miktarmış, şok oldum. Ben hastalanınca mama yemedikleri için vitamini oradan alsınlar istemiştim. Vitamin oranı yüksek macun da buldum ama kedi mama tüketiyorsa öyle yüksek oranlı vitamin macunu kullanılmaz. Siz bilirsiniz yani, ben sadece bilincine vardığım şeyi paylaşmak istedim.

htcmmss
htcmmss

760

Vallahi şaştım kaldım artık ne yapacağımı. İyiliklerini düşünüyoruz. Farkında olmadan yanlışta yapabiliyoruz. Tüm çabam güzel bi gelişme dönemi geçirmesi için. Bilgileriniz için teşekkür ederim. Bu konuyu veterinerime danışacağım.

Ruveyda13
Ruveyda13

558

Trend,yoldan alıyorum benifital sayfasında kampanya oldukça da stokluyorum tüy sağlığı için balık yağı da var aynı markanın bir kaç damla mamasına sıkıyorum ona da bakabilirsiniz

sitedizayn
sitedizayn

12806

hills mama bence bir kediye verilecek en kalitesiz mamadır, kedi daha 5 aylık bu kadar karışık şeyler veriliyor ve sorunlar var bence mamanızı değiştirin. yaş mama 5 günde bir az ben erkek kedilerime her gün yarımşar paket veririm yani 2 günde 1 yapıyor.
şu anda çok pahalı olduğu için alamıyorum ama yavruluktan yetişkinliğe acana ve orijen ile büyüdüler, ekstradan vitamin, malt gibi şeylere ihtiyaç duymadılar.
zaten iyi bir mama ile beslendikten sonra ne vitamine ne malta hiç bir şeye gerek kalmaz.
mesela bir insanı düşünün dengeli ve iyi besleniyorsa ne vitamin haplarına ihtiyacı olur ne kabız olur vs.

esssmmmaaa
esssmmmaaa

284

Bu arada bir hanimefendi her gun yas mama vermeniz gerektigini yazmis sakin oyle bir sey yapmayin kedinizin dislerini curutursunuz🥲🥲

sunnyv
sunnyv

2896

Kedilerin dişlerini çürüten her gün yaş mama yemeleri değil bakımlarını yapmayan sahipleridir.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Vitaminin fazlasının zararlı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Fazladan alınan vitaminler kedinin böbrek ve karaciğer sağlığını tehlikeye atar. Kedi iyi bir mama yediğinde ekstra vitamine gerek kalmaz. Mamanın içine zaten günlük alması gereken oranda vitamin ekliyorlar. İştahsızlık yaşayan, az yiyen, mama yerine pişmiş et tüketen kediler ekstra vitamin almalı.

htcmmss
htcmmss

760

@aslihan_e acana, orijen gibi iyi bir mama kullanamadığım için ayrıca tam büyüme, gelişme, diş çıkarma, tüy değiştirme döneminde olduğu için ek vitamin vermek bence gerekli diye düşünüyorum. Özellikle de max 1-1.5 ay anne sütü emdiğini düşünürsek ki ondan da emin değilim. Annesi ne zaman sütten kesti bilemiyorum. Bağışıklık sistemi 2 3 ay anne sütü emmiş kedilere göre çok daha nazik. Kitten paste ların bu süreci atlatmalarında destek olacağını düşünüyorum.

Ruveyda13
Ruveyda13

558

Mama olarak aynı mamayı kullanıyorum vitamin olarak da kaç kutu bitirdim bilmiyorum kedim 7 aylık ve 3 aydan beri BENİFİTAL multi paste yavru ve anne kediler için olanını kullandım. İçerdiği vitaminler çok güzel özellikle omega 3 ve C vitamini açısından bağışıklık destekleyici. Aşılarını olurken de hiç sorun yaşamadık bu vitamini veterinerlerim önerdi bağışıklığı için başka marka kullanamıyorum bi bakın derim ********dan alıyorum

htcmmss
htcmmss

760

@Ruveyda13 nereden alıyorsunuz acaba araya nokta virgül vs koyarak tekrar yazar mısınız?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR