Kedi Kumunda Pire Ürer Mı?

Bambim34
Bambim34

339 Puan

Kedimin kumunu içindekileri kürek yardımı ile alıyordum,yalnız 4 ay oldu geleli hiç komple boşaltmadım,dış parazit aşısı olduğu halde pire gördüm haziran ayında olmuştu.Tekrar dış parazit yaptırdık,acaba kedimin kumunu komple temizlicegim ama pire kumda üreyebilir mı yardım eder misiniz?

2 CEVAP

yaaamur
yaaamur

2984

bu sene benim kedilerim de hiç pirelenmediği kadar pirelendiler, veterinerim dahi bu sene inanılmaz pire vakasının geldiğini söylüyor bu ara bütün hayvanlarda bu pire problemi var sanırsam düzenli de yaptırsanız o pire yumurtaları maalesef canlanmadan ölmüyorlar

htcmmss
htcmmss

775

Kumunu en kötü 15 günde 1 komple boşaltıp değiştirmenizi öneririm. Kediler sıcaklarda, ağzının etrafında kalan mama kırıntıları ile pire üretebiliyor demişti veterinerim. Sizde dışarıda kedi seviyorsanız vs eve taşıyor olabilirsiniz. Ayrıca dış parazit damlası vardır aşısı var mı bilmiyorum. Ömrü genelde 1 aydır. Bende 2 ayda bir yaptırdığımda 1.5 ayı geçtiği anda kedimde 1 tane pire bulurum. Bu nedenle 1.5 ayda 1 yaptırma kararı aldım. Size de 2 ay uzun geliyor olabilir. Kumundan pire üreteceğini sanmıyorum ama 4 ay çok uzun bir süre. Kalan çiş, dışkı kalıntıları kumda parazitlere neden olur. Bu da hastalıklara, iç parazite davetiye gönderir. Özellikle plastik kum kapları düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 97 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR