Kedilerde Egzama

silella
silella

722 Puan

Merhaba, kedim neredeyse 1.5 yıldır her yaz egzama çıkartıyor. Hipoalerjenik mama, kortizon, krem ve solüsyon bir sürü tedavi yöntemi denedik. Kortizon bir süreliğine egzamasına iyi gelse de etkisi geçtikten sonra yine derisi kaşınıyor ve devamlı büyük yaralar oluşuyor. Benimle aynı probleme sahip ve bu probleme bir çözüm bulabilmiş olanlar var mı? Veterinerin dediği her şeyi harfi harfine uygulamamıza rağmen devamlı oğlumu bu halde görmekten çok sıkıldım. Kedi egzamasına iyi geldiğini bildiğiniz bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim💙

4 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12886

çok uzun yıllar önce her yıl bahar aylarında ellerimde kabarıklıklar oluşurdu bir kaç hafta geçmezdi kaç doktora gittim, kaç merhem ilaç kullandım bir türlü geçmedi, ta ki askere gidipte askerde başıma gelince askeri hastaneye gittim, orda doktor bana bir merhem ve hap verdi ve şak diye iyileşti ve hiç bir zaman tekrar olmadı.
evet söz konusu kedi ama ben kendimden örnek verdim, demek istediğim sizinde kediniz şu ana kadar doğru ilaçlara denk gelmemiş, krem ama hangi krem bir çok krem var ve illa ki bir tanesi iyi gelecek, diğer ilaçlar ve mamalarda öyle, henüz veterineriniz doğru ilaçları bulamamış diye düşünüyorum. benim yaşadıklarımı günlük hayatda bir çok insan yaşıyor doktor bir ilaç veriyor ama iyileşmiyor ama başka bir doktor başka bir ilaç veriyor iyileşiyoruz.
hipoalerjenik mama diyorsunuz ama hangisi ?
tahıllı mı tahılsız mı ? bir çok mamada hipoalerjenik yazıyor ama örneğin içinde mısır ve başka tahıllar olan bir mama nasıl hipoalerjenik olabilir.

silella
silella

722

@sitedizayn Cevabınız için teşekkür ederim fakat birden fazla veterinere gittik hepsi de ya hap tedavisi ya kortizon iğnesi ya da merhem verdiler. 1.5 yıldır veterinerlerde bulunan hipoalerjenik, veterinerlerinin önerdiği mamaları denedik. Hiçbiri çare olmadı, kortizon iğnesi vurdurup 1.5 ay kadar rahatça gezmesini sağlıyoruz ama onun da devamlı yapılması zararlıymış. Bahar ayından itibaren 5-6 ayımız maalesef ki yaralar ve kaşıntılar ile geçiyor. Bir çare bulacağız diye devamlı uğraşıyor ve tedavi ettiriyoruz. Onun rahat etmesi benim için her şeyden önemli, sürekli kaşındığı için boyunlukla gezmesi gerekiyor ve bu üzücü bir durum oluyor. Denemeye ve araştırmaya devam💙

sitedizayn
sitedizayn

12886

veterinerlerde genellikle royal canin ve hills oluyor sizin kedinize hangilerini verdiler acaba.
veterinerinize prednizolon adlı ilacı sorabilirmisiniz.
mama olarak da şunu araştırın derim.
https://profpetmama.com/provet-hypersen-hipoalerjenik-kedi-mamasi/
belkide kedinizin tahıllara (glutensiz pirinç mısır da sonuçta tahıl) allerjisi var bu linkini gönderdiğim mamada dahi tahıl var.
veterinerlerin sadece kliniklerinde sattıkları mamaları önermeside bana hep tuhaf gelmiştir.

Mini2019
Mini2019

12249

@sitedizayn çok güzel demişsin.


Hangi Gıdaya reaksiyon gösterdiğini bilmeden, araştırmadan egzama deyip geçmeleri… hipo mamayı ezbere vermeleri, ezbere ilaçlar.. vet’lerin sadece sizi oyalayıp daha çok para kazanma döngüsü olarak tanımlıyorum.


Bundan sonra da deneme yanılma yapacak ne tahammülünüz ne de kedinin dermanı kalmıştır.


Gidin bir alerji testi yaptırın bence. Öyle abuk sabuk şeylere bakmasınlar ama. Ağaç, çiçek böcek toz gibi..


Sadece yiyeceklere baktırın. Çok daha ucuza çıkar. Bunun haricinde tsh ve karaciğere baktırmanızı öneririm.


Bir de yabancı bir aşı var. Geniş etkili bir mantar aşısı. Bunu sorarsanız mantar egzamaya iyi gelir.


Ama asıl sebep olan etkeni bulmak gerek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 103 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR