Kedilerim Çamaşır Yığınına Tuvaletini Yapıyor

buusracikk
buusracikk

15584 Puan

Arkadaşlar 3 yaşında 2 kedim var biri dişi biri erkek. Normalde asla ortalık yere tuvaletini yapmazlar gerekirse tutarlar ama ne zaman çamaşır toplasam selenin içine girip temiz kirli fark etmeden çiş yapıyorlar. Nevresim değiştirirken yerde üst üste birikince yığının içine girip yine çişlerini yapıyorlar. Sadece çamaşır yığınına yapıyorlar ama dediğim gibi. Bunun sebebi ne olabilir başına gelen var mı? Tuvaletlerini günlük temizliyorum kapıları da sürekli açık istedikleri zaman girip çıkabiliyorlar tuvalete. Bilgisi olan yazabilir mi?

6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12743

kediler gerçekten tuhaf benimkilerde de çamaşır takıntısı var ama koklamayı ve üstünde debelenmeyi seviyorlar.
kediler için koku çok önemlidir, verdiğimiz mamaların tadını bile pek almazlar tad alma duyuları bizimki kadar gelimiş değildir ama koku doyuları tam tersine çok gelişmiştir.
çamaşırlarınızda kedilerin bu hareketini tetikleyen bir koku olmalı, kullandığınız deterjan, yumuşatıcı, çamaşır suyu vs olabilir.
bunu anlamanın en kolayıda çamaşırlarda kullandığınız ürünlerin markasını değiştirin deneyin.
benim aklıma başka bir şey gelmedi.

buusracikk
buusracikk

15584

Not: Kedilerimin ikisi de kısır.

rabiaesim
rabiaesim

852

idrar yolu enfeksiyonu olabilir benim kedim de çamaşır yığınına yapmaya başlanmıştı tuvaletinde ağrı çektiği için farklı yere yapmayı deniyorlar mutlaka veterinere götürün idrar tahlili yapsınlar

buusracikk
buusracikk

15584

Her zaman yapmıyorlar ama bunu ve sadece çamaşırların üzerine yapıyorlar başka yerde yok evin her tarafına baktım bugün yaptıysalar bile leke koku vs kalmıştır diye ama temiz her yer

Bademm4
Bademm4

4

İlgi için yapıyor olabilirlermi dikkat çekmek için

dnz3434
dnz3434

596

Lavanta kokusu gibi bazı tetikleyiciler var kediler için. Bunu şöyle örneklendireyim; insanlarda saklambaç oynarken gizlenme ihtiyacı tuvalet ihtiyacınıda getirir. Kedilerde de öyle, bazı kokular içgüdüsel olarak tetikleme yapıyor. Bir de çamaşır selenizi bir kere tuvalet niyetine kullanmışlar ve o iş bitmiş. O cocuklar onu ikinci bir tuvaletleri olarak görüyorlar. Yani onları ilk tetikleyen şey koku. Sonraki şey ise kullandığınız çamaşır sepeti ya da selesi. Bunları değiştirin ve gözlemleyin. Seleyi istediğiniz kadar yıkasanız da fayda etmez, tamamen değiştirmelisiniz farklı bir sele olmalı. Bir de 1 kaç ay mümkünde çamaşırları onlar görmeden kaldırıp katlayıp yıkayın, biraz o duygu örselensin. İnanın tekrarını yaşamayacaksınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 98 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR