Kısıtlaştırma Sonrası Üriner Mama Kullanımı Doğru Olur Mu ?

2 tane 3 aylık erkek kedim var , şimdiye kadar gördüğüm genel sorun erkek kedilerin kısırlaştırma sonrası üriner sorunlar yaşaması . Kedilerimi kısırlaştırdıktan sonra kısır kedi mama yerine daha az proteninli üriner mamaları kullanmam sorun olur mu ?

8 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12827

4 ve 3 yaşında erkek kedilerim var kısırlar, kısır maması hiç kullanmadım, kaliteli bir mama kullanırsanız herhangi bir sorun olmaz.
kaliteli mamalarda mineral dengesi ayarlanıyor zaten.
ayrıca ne kadar kaliteli mama olursa olsun yeterli su almalarıda gerekir ve özellikle kısır erkek kedilerin daha sık yaş mama yemesi gerektiğini düşünüyorum.

ben yaş mama ve tavuk haşlamayı zaten devamlı kendim yapıyorum , kedilerin sadece ve sürekli kuru mama yiyor oluşu zaten bana doğal gelmiyor . Birkaç ay içerisinde de paslanmayacak ve yosunlanma yapmayacak bi su sebili temin etmeyi düşünüyorum. Ama yine de bu şartlar altında üriner sorunlar çeker mi diye evham yapmıyor da değilim açıkçası .

rabiaesim
rabiaesim

880

merhaba kedim 5 yaşında ve 5 yaşına kadar yavru kedi maması yedi. gun içinde de mutlaka ya bir paket yaş mama ya da haşlanmış tavuk ciğer balık köfte ne varsa onu. 7 aylıkken kısırlaşmıştı ve mama konusunda çok seçiçi olduğu için yavruyken yediği mama harici yemiyordu ben de değiştirme gayretine çok girmedim. ancak 5 yaşında sutrivit taşı sorunları yaşadık ve aylardır sorunu çözemedik. sondalar da kâr etmeyince karından enjeksiyon ile boşaltıldı idraro defalarca. geçtiğimiz hafta da dişileştirme ameliyatı oldu. benim tavsiyem kısırlaştıktan sonra ona uygun beslenmesi. hiç sorun olmuyor olmuyor sonra bir gün çiş yapamadığını farkettiğinizde çok zorlu günler yaşanıyor..

Tam olarak bu tip öyküler zaten beni çokça korkuttu , sanki doğru bir geçişle hep üriner mama kullansak daha doğru olur gibi hissediyorum içten içe

sitedizayn
sitedizayn

12827

yavru kedi maması ile yetişkin maması çok farklı, 5 yaşına kadar bir kedinin yavru maması yemesi tabiki uygun değil, kısır kedi maması ile ilgili purina beslenme danışmanı ile görüşmüştüm, proplan mamaya geçiş yaparken illaki kısır maması almam gerekir mi diye, normal mamalarında uriner sistem için mineral dengelerinin ayarlandığını söyledi normal somonlu alabilirsiniz sorun olmaz dedi.
kilo problemi varsa kısır maması daha iyi olduğunu belirtti.
demek istediğim iyi markalar zaten bunları ayarlıyor. ayrıca yerli bir markanın fabrikasından veteriner ile yazışmıştım aynı şeyleri söyledi.
royal canin mamalarını inceleyin hepsinde kısır kediler içinde uygundur diye yazıyor, ama kısır kedi için ayrıca maması da var.
evinizde pişirdiğiniz tavuk, ciğer gibi hayvansal ürünler elbette en sağlıklı ve iyi olanı, tuz baharat olmamak şartı ile tabi.
benim kedilerim pek yemiyor keşke yeseler kapıdan yaş mama sokmam eve.

Mslna01
Mslna01

9924

Merhaba,erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonu sonrasında uriner problem oluyor o yüzden kısırlaştırma operasyonundan sonra ürüner kısır mamaya geçmeniz de fayda var

oranlı bi şekilde üriner ve normal mama vermemde bi sakınca olur mı acaba ? tamamen üriner bazlı beslemek mi daha doğru olur ya da ?

rabiaesim
rabiaesim

880

benim kedim kuru mamayı doymak için değil atıştırmak için yerdi. asıl yediği ev mamaları türünde haşlama et tavuk balıktı. diş etlerinde kronikleşen bir enfeksiyon vardı ve iri taneli mamaları hep reddetti ben de onun yavru kedi maması küçük taneli olduğundan yediğini hissederek devam ettim. çok yanlış yapmışım. elbette bahane değil ama gün içinde yediği miktar bir avuç bile yoktur. bizim bir diğer sıkıntımız ise 7 aylıkken yapılan kısırlaştırma veteriner ısrarı ile.. hatta geç kalmışsınız demişti o dönem. erkek kedilerin durumu hakkında bilgim yoktu aldandık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 152 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.032 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR