Acana Pacifica

yumik
yumik

1205 Puan

Kedime natures variety kısır tavuklu kullanıyorum, birkaç ay sonra bittiğinde acana pacifica denemek istiyorum ama çok pahalı yemezse elimde kalır. Orijinal deneme boyu bulabileceğim bir yer var mıdır?

13 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12743

mama değişiminde yeni mamayı sade olarak verdiğinizde kediniz yemezse eski maması ile karıştırarak aşamalı olarak alıştırabilirsiniz. başlangıçta %25 yeni mama %75 eski mama gibi bu oranı günden güne değiştirerek devam edebilirsiniz. değişimi 1 hafta 10 güne yayabilirsiniz.
kimbilir belki direk olarak beğenir ve yer.

sitedizayn
sitedizayn

12743

farklı bir mama yemesi zarar vermez, hemde bu farklı mama acana ise. ben kedilerime bazen özellikle bazen farklı mama yediririm neden sürekli aynı şeyi yesinler, tek bir mamaya bağlı kalsınlar.

sitedizayn
sitedizayn

12743

o veterinerler kendileri tek tip beslensin :)
doğada tek tip beslenen kedi yok, bir gün tavşan avlar, bir gün sincap, bir bakarsın kuş yakalar.
tek tip beslenen kuş bile yok, hangi tohumu, çekirdeği falan bulursa yer yani.

CilekLily
CilekLily

2838

Ben de az önce acana kitten mamamı iade edip pasifikaya geçtim. Kedimin veterinerimizin soyledigine göre bir gaz problemi var. Geldiğinden beri genelde küme hayvanları içerikli Mamalarla besleniyor. O yüzden mamayı değiştirmek istedim ve Pasific’nın yorumlarını okuduğumda herkesin çok memnun olduğunu gördüm. Eski mamayla karıştırıp verdiğiniz zaman yavaş yavaş Pasifika’nın oranını arttırdığınızda kedinize iyi gelip gelmediğini gözlemleyebilirsiniz. Açıkçası evet fiyatlar biraz yüksek fakat Kedimin sevmedigi durumlarda veterineriz barınaklara ve sokakta ihtiyacı olan kedilere mama bağışı yapıyor. Örneğin kedimin yemedigi proplanı veterineriöize götürdüm. Ben pasifikayı sevmeyeceğini düşünmüyorum ama olası bir durumda siz de Veterinerinizle görüşerek mamayı bağışlayabilirsiniz.

yumik
yumik

1205

Yok değişimi kademeli yapıcam zaten de yine de hiç sevmezse ve bi daha almayacak olursam arada 1.8 kg farklı mama yemiş olması zarar verir mi

yumik
yumik

1205

Bazı veterinerler tek tip beslemede ısrarcı kafam karışıyor o yüzden:/

ventricosa
ventricosa

9195

Acana pacifica kediler tarafından çok sevilen bir mama içeriğinden dolayı. Tavuk kümes hayvanı alerjisi olan kediler için de uygun olduğu ve tahılsız da olduğu için bence problem yaşamazsınız. Farklı mamaları karıştırmak bana pek doğru gelmiyor en fazla aynı markanın farklı ürünleri arası değişim yapmak daha uygun diye düşünüyorum

CilekLily
CilekLily

2838

Çok şükür benim yaşadığım mahalledeki tüm kediler çok sağlıklı ve çok mutlular. Hemen hemen her evde bir kedi var ve mutlaka sokak kedileri içinde yanlarında mama taşıyorlar. Tüm sokaklar yoğurt kaplarında suyuyla mamalarla ve küçük evlerle dolu. Yanıma mama almadan dışarı çıkabiliyor çünkü zaten tüm kediler yaş mama ve kuru mamaya doymuş bir şekilde göbeklerine açıp binaların önünde yatıyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor o yüzden daha çok barınaklara yardım etmek istiyorum :)

sitedizayn
sitedizayn

12743

bizim buralarda mama bağışlamak için kimse ile görüşmeye gerek yok mamayı alın sokağa çıkın yeterli her yer kedi dolu :)

sitedizayn
sitedizayn

12743

izmirin sokak kedileride şanslı sayenizde. istanbul için biz elimizden geleni yapıyoruz besleme konusunda sıkıntı yok diyebilirim ama asıl sorunumuz kedi köpek farketmiyor hayvan düşmanları.
sebebini bilmiyorum ama nedense istanbula gelen yabancılar sokak hayvanlarına karşı çok acımasızlar

CilekLily
CilekLily

2838

Tek sokak hayvanlarına değil kadına çoluk çocuğa her seye düşmanlar

yumik
yumik

1205

Kedim erkek ve kısır, gün aşırı yaş mama veriyorum sulandırıp. İdrar yolu böbrek problemi yaratır mı diye de düşünüyorum bir yandan

sitedizayn
sitedizayn

12743

iki erkek kısır kedim var ve kısır kedi maması kullanmıyorum çünkü kilo problemleri yok iki kedi olduğu için hareketliler, kısır mamalarında sadece yağ oranı az diğer özellikleri aynı, iyi bir marka kaliteli kedi maması kullanıyorsanız zaten mineral vitamin dengesini ayarlamış oluyorlar idrar yolu böbrek problemi olmuyor ama hangi mamayı verirseniz verin kedilerin su içmesi gerekiyor.
kediler normalde doğada pek su içmezler avlarını yerken gelen su onlara yeterlidir ama biz şimdi kedileri evimizde besliyoruz ve kuru mama veriyoruz tamamen yanlış ama yapıyoruz.
kedinize kaliteli mama verin su içmesi için gerekirse su sebili alın idrar yolu böbrek sorunu falan yaşamazsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 164 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR