Kedim Çok Sert Isırıyor

nurbayak
nurbayak

172 Puan

kedim 5 aylık, 1 aydan fazladır benimle beraber. son günlerde daha önce olmayan bir şekilde beni ısırmaya başladı ve her yerim kan içinde kalıyor. çok aşırı sert bir şekilde kollarımı kavrıyor. kafama yüzüme de atlamaya çalışıyor bıraksam parçalar o kadar kötü. uzaklaştırınca daha sert ve agresif atlıyor muhtemelen oyun sanıyor. kızmama rağmen vazgeçmiyor her şeyi denedim. ben uzaklaşıyorum olmuyor, kızıyorum olmuyor. düzenli oyun da oynatıyorum ellerimi hiç kullanmadım şu ana kadar oynarken. bana zarar vermeye başladı ve evdekilere. çok sık yaşanıyor gün içinde. ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardım edin

5 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12806

bir ara böyle şeyler yaşadık ama uzun sürmedi hatta bu arada annemin yanına boş spreyli bir şişeye su koyup vermiştik kedi saldırınca kullanıyordu, annem yaşlı olduğu için o şekilde çözüm bulmuştuk yani.
yavrularda böyle bir dönem olabiliyor, gardolabın üstünden üstüme atladığı zamanları bilirim, uykusuz geceler yatak odasından çıkarıp kapıyı kitlemeler falan çok şey yaşadık.
sonra zamanla geçti ama o süreçte tırmalandık, ısırıldık şimdi sanki o kedi değil :)
kediler tam evcil hayvanlar değildir vahşi birer avcıdırlar ve bizler evlerimizde yırtıcı avcılarla yaşıyoruz. minnoş, yumoş tatlı hayvanlar olarak görebiliriz :) ama değiller aslında.
ortalama 1 yıl içinde ancak alışıyorlar vahşi iç güdüleri biraz geri plana gidiyor.
minnoş kedimiz olmaları zaman alıyor yani.

nurbayak
nurbayak

172

daha önce üç tane yavru kedi büyüttüm hiç böyle olduklarına şahit olmadım sanırım ilk defa böyle bir kediyle karşılaşıyorum napıcağımı şaşırdım :) o süreçte kedinize nasıl davrandınız? kısırlaştıktan sonra mı sakinledi acaba?

sitedizayn
sitedizayn

12806

bu süreçte kedimle oynamaya devam ettim tırmalama ve ısırma olaylarında tecrübe sahibi oldum ona göre pozisyon aldığım oldu :) kalın kışlık eldivenlerle oynadığımız günler oldu, ne kadar önlem alsamda yinede yaralanmalar oldu ama hiç bir zaman kedime kızmadım çünkü bu onun doğası, ve evet kısırlaştırdıktan sonra daha bir sakinledi 1 yaşına geldiğinde istediğim gibi mıncıklıyordum yumuşak pofuduk bir şey oldu. içinde ne varsa çıktı gitti yani :) bu bir süreç ve bunu mümkün olduğu kadar az ısırık az tırmalama ile geçirmeyi denemekten başka çare yok. daha önce üç yavru kedi büyüttünüz ama işte her kedi bir olmuyor çok farklılar, bende şu anda 2 kedi var öyle farklılar ki insan şaşırıyor.
veterinerler 6 aylıktan itibaren kısırlaştırma yapıyorlar tabi önce kedinin genel durumuna bakıyorlar, sizinki de 6. aydan sonra veterinere gösterin çok zayıf falan değilse kısırlaştırma işlemini yapacaktır.

nurbayak
nurbayak

172

teşekkür ederim cevabınız için içimi rahatlattınız. :) dediğiniz gibi biraz kendimi korumaya çalışacağım zamanı geldiğinde de kısırlaştıracağım. kilosu iştahı her şeyi çok yerinde yaparlar diye düşünüyorum. sabır çok önemli ama canınız yanınca sabretmek zorlaşıyor… umarım bu süreç de geçer hızlıca. teşekkürler tekrar :)

sunnyv
sunnyv

2906

Diş çıkartma döneminde olduğu için yapıyor olabilir. Bebekler için de kediler için de kullanılan silikon parmak diş kaşıyıcı fırçalar var onlardan alıp böyle ısırdığı zamanlarda dişlerini ve diş etlerini fırçalarsanız sizi daha az ısırır. Biz diş çıkarma ve süt dişleri dökülme dönemlerini böyle atlatmıştık şimdi ısırmıyor hiç.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 145 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR