Fikirlerinizi Beyan Eder Misiniz ?

Yıllardır N&D mama kullandım ve pozitif hiç bir şey görmedim şimdi ise proplan kullanıyorum. Fark ettiğim ve sormak istediğim şey şu aslında : N&D mamayı daha az ve daha az sıklıkla yiyordu proplanı daha çok ve sıklıkla yiyor sebebi nedir ?

15 CEVAP

CilekLily
CilekLily

2841

Okuduğun birkaç yorumu sizinle paylaşmak istiyorum. Bunun sebebi şu; Proplan mamanın İçeriğindeki aramalar ve tatlandırıcılar kedinin daha çok yemesine sebep oluyor. Kedi daha çok yiyor tokluk hissetmiyor ve kilo almaya başlıyor bu da aslında çok sağlıklı bir durum değil bu

elif_f
elif_f

1091

İçerik okuyun lütfen. Şeker var mı koruyucu var mı et oranı ne kadar aroma verici var mı? Aroma vericinin ne olduğunu araştırın. İnsanlar için üretilen paketli gıdalarda da var. İyi bir şey mi kötü mü bi tıkla öğrenin.
Brit care, sanabelle, hills imkan varsa acana, orijin
Şeker, aroma verici, koruyucu katkı maddeleri sağlık düşmanıdır unutmayın. Arama motoruna kediler için şeker zararlı mı yazın ve okuyun lütfen.

Daha lezzetli aroması o yüzden

sitedizayn
sitedizayn

12806

bende nd den propalana geçtim kedilerimden birinin yemesinde değişiklik olmadı, diğer kedim daha çok yemeye başladı ve iyi oldu çünkü normalden az yiyiyordu, bir kaç hafta oldu daha az yiyen smokin kedimin biraz kilo almasını isterim.

elif_f
elif_f

1091

Mamadan kıstığımız her kuruş yavrulara acı ve vet ücreti olarak bize dönüyor. Maalesef ki zor ama elden geldikçe kaliteli yemeliler.

elif_f
elif_f

1091

Bir de kedinin bir mamayı sevmesi elbette önemli ama günlük yemesi gereken gramın altına düşmüyorsa yiyor demektir. Mama vardır yer ama kalitelidir tok tutar, bir öğünündeki besleyiciliği, vitamini başka mamanın 3 günlük öğününden fazladır. Çok yiyip boş balon gibi şişmesi iyi bir şey değildir hiçbir canlı için. İnsan gibi düşünün. Tamamen bıktı ve değiştirmek isterim derseniz imkanınıza göre nd skalasında içeriği iyi mama araştırabilirsiniz.
Tecrübelerimizi aktarıyoruz karar elbette sizin.

sitedizayn
sitedizayn

12806

kedilerin doğal beslenmesine yakın en iyi mamalar acana ve orijendir ancak herkesin bütçesinede uymaz. acana ya en yakın olarak fitmin görüyorum acanaya bütçe yetmiyorsa fitmin olabilir, fitminde olmazsa artık sıra brit care ye geliyor.
aslında dünyanın en kaliteli en pahalı mamasıda olsa sonuçta bunlar endüstriyel ürünlerdir, normalde kedilerin beslenmesinde yeri yoktur ama günümüz şartlarında bir şekilde alıyoruz. gıda endüstrisi insanlara neler yedirmiyor ki kedileri, köpeklerimi düşünecekler.

sitedizayn
sitedizayn

12806

ND mamayı 8 ay kadar kullandım aşırı tüy dökümü başlamıştı onun için bırakmıştım, kedinizin kilosu çok azmış, yetişkin bir kedi dişi bile olsa 3 kg üzerinde olmalı, ben proplan somonlu derma care geçiş yaptım fena değil, bütçem bu mamaya yetiyordu yani yoksa acana tercih ederdim.
hangi mama alırsanız alın yağ oranı biraz yüksek alırsanız kediniz için daha iyi olur, kısır maması almayın zaten kediniz zaten zayıf biraz kilo almaya ihtiyacı var.

tengrist
tengrist

112185

ND içerik olarak daha verimli ve doyurucu bir mamaydı çünkü.
Pro Plan ise daha verimsiz, kedinizin ihtiyacı dışında besinler içeren bir mama. Yüksek karbonhidrat oranı insülin direncine sebep oluyor, bu da sık sık acıkmasına ve daha fazla yemesine sebep olur siz de bak ne güzel bayıla bayıla yiyor kedim kilo almaya da başladı harika mama dersiniz ki bir bakmışsınız kediniz obez olmuş. Şeker hastalarını göz önüne getirebilirsiniz nitekim karbonhidratta bir şeker. Ek olarak içeriğindeki tatlandırıcıları yapay katkı maddelerini saymıyorum

sitedizayn
sitedizayn

12806

ND yi içerik olarak hala beğeniyorum ama benim kedilere yaramadı ne yazık ki.
proplan çok beğendiğim bir mama değil ama bir süre idare edeceğiz, 1,5 yıl boyunca kullandığım ve hiç sorun yaşamadığım acana ya dönüş yapmak istiyorum bütçeyi ayarlamak lazım :)

tengrist
tengrist

112185

@sitedizayn ND bir zamanlar fiyat/performans ürünüydü kendi fiyat skalasındaki mamalardan tartışmasız en iyisi ve temiz içeriklisiydi ama şu an o kadar arttı ki fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum ben ona vereceğim paraya biraz daha ekler Acana kullanırdım.

sitedizayn
sitedizayn

12806

@tengrist daha önce kullandığım acana pacificaya dönüş yapacağım, orijen six fish den sonra bence tartışmasız en iyi balıklı mama.

motan
motan

94

Fiyatları şişkin mamalar daha iyidir belki ama çok daha iyi değildir. Daha uygun fiyatlı mamalarda bazı özelliklerine dikkat edilerek pekala sağlıklı bir yaşam sunar patilere. Mama tahılsız olmalı, mutlaka Taurin, B vitaminleri ve mineraller içermeli. Bazı hurfelere inanmayın, mesela sadece yaş mama ile kedi beslenme derler ama Avrupa'da iken sahibi olduğum Birmanya cinsi kedim sadece yaş mama ile 15 sene gayet sağlıklı yaşadı ve sonunda yaşlılıktan öldü (çoklu organ yetmezliği). Tüy dökümüne karşı olan biotin + vitamin kompleksi çok yararlıdır, ayrıca zaman zaman Omega 3 takviyesi sağlığına katkı sağlar. Mama için marka vermiyorum, biraz araştırma ile kesenize ve patinize uyacak mamalar bulabilirsiniz..

Hepinizin yorumlarına ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben özellikle yıllardır içerik okuyanlardanım o yüzden bu zamana kadar N&D ile besledim. Şu an proplana geçmem de ki sebep kısır kedi olmasına rağmen 3 kilo benim kedim. Mama bittikten sonra virbac almayı düşünüyorum.

Bu arada 3 yaşına kadar N&D ile besledim cidden hiç bir faydasını görmez mi insan yok yani o dönemler de hasta olması mı dersin veterinere yüklü miktarlarda yine para çıkışı olmuştu ve tüyleri inanılmaz bir şekilde dökülmeye devam ediyordu. Yani demem o ki proplan bittikten sonra virbaca şans vereceğim kesinlikle N&D parasını hak etmeyen bir firma benim deneyimlerimle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR