3 Numara Terrier Oğlumda Alerji Sorunu

Minam
Minam

765 Puan

Herkese Merhabalar arkadaşlar benim bir buçuk yıl önce barınaktan evlat edindim 3 numara Terrier bir oğlum var yalnız ailemize katıldığı günden beri yaklaşık bir buçuk yıl oldu sürekli bir alerji problemimiz var bizim kaç kere mama değiştirdik kaç kere veterinere Gittik ama kesin bir sonuç bulunamadı önceleri kurumamayla besleniyordu Pro planla besliyordum kuzulu somonlu problem yaşayınca barf beslenmeye geçtim ama barftada aynı şeyi yaşıyorum. İlaç iğne tedavisi gördük ama kullanırken rahatlıyor sonrasında tekrarlıyor. Bir veteriner Advance atopic dermatit mamasını kullanmakla başlayın dedi, bir veteriner virbac kullanmanız çok iyi olur dedi. Atopik dermatitte alerjide ilk önce yiyeceği değiştirmekle başlıyoruz diyorlar ama ben bir sürü yorum okuyorum hangisine inanacağımı şaşırıyorum atopik dermatitte deneyip de memnun kaldığınız bir mama var mı acaba Arkadaşlar lütfen yardıma çok ihtiyacım var

6 CEVAP

MelisRose
MelisRose

850

Merhaba,


nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat köpeğinizi büyük bir hayvan hastanesine götürüp alerji testi yaptırmanızı öneririm. nelere alerjisi var bilinmesi lazım. örnek olarak benim köpeğim mısır içerikli mamaları yediğinde kaşınma, deride kabuklanma oluyor ben de ona göre mama seçiyorum.


bahsettiğiniz konuya benzer bir konu yaşadım. aşırı kaşınma, kabuklanma ve tüy dökümü gibi bana veteriner o dönem vetoskin takviyesi önermişti. tabii bu size iyi gelecek diye bir durum söz konusu değil.


şu konuda haklılar atopik dermatitte öncelikle yiyecek değiştirilmelidir. önerim tek protein kaynağı içeren mamalar kullanmanız ve mama içeriklerini okumanız. örneğin herhangi bir marka kuzulu maması tavuk ürünü de içerebiliyor ve bu da alerjiye sebep oluyor. o nedenle neye alerjisi var bulunması önemli.


kesin teşhis atopik dermatit ise vetoskin'e şans vermenizi öneririm ve tek protein kaynağı olan mama kullanmanızı öneririm.

sitedizayn
sitedizayn

12743

evde bir şeyler pişirip vermeyi denediz mi ? eskiden köpeklerim olmuştu yaşlanarak öldüler, o zaman mama sektörü bu kadar yaygın değildi, hep kendi hazırladığım gıdalarla beslendiler, şu anda iki kedim var bir ara barf beslenmeyide çok araştırdım ve gördüm bir sürü karışık şeyler koymuşlar içine, mesela köpek barflarında hamsi gördüm ne alaka ise sanki köpek balıkmı avlayacak. bence örneğin bir kaç gün tavuk haşlayın verin ve izleyin, fazla karışık şeylere gerek yok biraz sebze olabilir.
köpek mamaları kedi mamalarına göre daha çok tahıl ve gluten içeriyor belkide köpeğinizin tahıl allerjisi var ? 1,5 yıldır problem çözülmemiş sonuçta, en iyisi evde bir süre tavuk haşlayın verin izleyin, sonra kırmızı et deneyin vs. köpeğiniz küçük ırk fazla masraf olacağını sanmam.

Maya-French
Maya-French

1811

Merhaba,


@Melisrose arkadaşımıza tetkik konusunda katılıyorum.


Eğer ki alerji sorununuz deri ve tüyde oluyor ise;


Haricinde önerim,
1- Balıklı mama kullanmanız olacaktır. Deri ve tüy sağlığı açısından daha besleyici içeriklere sahiptir.
2- Kesinlikle TAHILSIZ mama kullanmalısınız.
3- Kullanacağınız mamanın fayda edip etmediğini tahmini olarak 2 aylık bir kullanımda anlayabilirsiniz.


NOT: Mama değişikliği yaptığınız dönemde eğer ki geçişleriniz tahıllı ve tahılsız mamalarda hızlı geçişler yaptıysanız da bu durumu daha çok tetikler. Kademeli geçiş yapmalısınız.


Sonuç olarak: kaliteli Tahılsız balık içerikli bir mama olmalı.
Benim daha önce kullandığım mamalardan önerim; Orijen six fish favorimdir. Eğer fiyatı yüksek geliyor ise; Bravery somonlu da kullanabilirsiniz.
Mamasına ek olarak balık yağı ilave edebilirsiniz vs.

Mini2019
Mini2019

12237

Barf içeriği neliydi acaba? Farklı içerik denediniz mi.
Alerji testi olmadan konuyu çözmek zor.
Apoquel diye bir ilaç var. Köpekler için geliştirilmiş. Çok eleştiri de var ama veterinerinize bir sorun isterseniz. Ezbere mama almak ve çare aramak sizi yorar çok fazla.

Minam
Minam

765

Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Benim maddi olarak durumum çok ta parlak değil yani asgari ücretle çalışıyorum ve köpeğimi barınaktan sahiplendiğim için bana çok cüzi bir rakama eğitim veren güzel yürekli eğitmenim köpeğimin alerjisi olmadığını sadece enerjisini atamadığı için stresten kaşındığını söyledi ve onun önerilerini dikkate alarak barf öğün gramını biraz azaltıp, yürüyüş süresini biraz daha arttırdım çünkü birazcık ta fazla kilosu olduğunu söyledi ve artı olarak 10 günlük probiyotik kürü uyguladım ve probiyotik takviyesini klinikten aldım inanın şu an çok daha iyi. Probiyotik çok önemli bunu çok araştırdım ve faydasını da gördüm hepinize tekrar çok teşekkür ederim

Minam
Minam

765

Bu arada apoquel daha önce kullandım ama malesef hiçbir faydasını görmedim malesef yani bizde işe yaramadı bunu da belirtmek istedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 93 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR