Köpek Gençlik Hastalığı

Ali667
Ali667

276 Puan

Merhaba benim bundan yaklaşık 5 ay önce 3 aylık bur köpeğim vefat etdi ben hala neden olduğunu bilmiyorum şimdi bundan yaklaşık 2 yıl veya fazla önce bir köpeğimiz aynı hastalıkdan öldü bu köpek bu yüzdenmi öldü acaba yoksa birden bbire başka bir mama verdik diyemi parvo oldu ben hala kendimi suçluyuyorum çünkü diğer köpeğin ölümünden 2 yıl dan fazla geçmiş

2 CEVAP

motan
motan

94

Patiyi barınaktan edindiyseniz ve birkaç aylık yavruysa maalesef ölmesi büyük olasılıktır. Gençlik aşısı mikrop gelmeden önce yapılırsa etkendir, Sokak veya barınakta mikrop alma ihtimali çok yüksektir..

aslihan_e
aslihan_e

130783

Yabancı ülkelerde köpekler gençlik hastalığından ölmesin diye 5 aylık olana kadar her hafta aşı yapıyorlar. Yavrunuz aşısızsa ayağını dışarıya basmamalı ve siz de ayakkabılarınıza hijyene dikkat etmelisiniz. Veterinere de götürmemelisiniz, oraya sürekli hasta hayvanlar gelir. Yanına yabancı köpek birkaç metre bile yaklaşmamalı. 2-3 aylık köpeğe karma aşı yapılsa da hastalığa bağışıklığı 1-2 hafta sürer sadece. Anne sütünden alınan maternal antikorlar aşıyı etkisiz bırakır. Mesela yavru köpekler için gençlik hastalığı aşısı var, açıklamasında anneden antikor almamış köpekleri bir yıl korur yazar. Sadece anneden antikor almayan köpeklerden bahsediyorlar çünkü annesinden bir yudum bile süt almış olsa 5 aya kadar aşının etkisi çok kısa sürüyor. Bu virüsün çevrede, özellikle toprakta dokuz yıl bozulmadan kaldığına dair bilgiler var. Kedi için de köpek için de evi parvovirüsten nasıl arındırırızın cevabı olarak "Yakarak" derler. Evde gençlik hastalığından bir köpeğiniz öldüyse yeni sahipleneceğiniz köpek önceden aşılanmış şekilde gelmeli. Yavru olmaması daha iyidir. Yeni bir köpek için aşılı bile olsa en az bir yıl beklemelisiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 64 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR