Kedim Kakasını Yaparken Zorlanıyor

Rabiy4
Rabiy4

323 Puan

Biz bu zorlanmayla ilgili veterinere gittik röntgen çektirdik lavman yapıldı ilaç verildi diyet mamaya başlandı 2 3 günde bir yaş mama veriliyor zeytinyağı veriyoruz eğer geçmezse veteriner tekrardan gelmemizi tekrar lavman yapılacagını söyledi eğer bu da işe yaramazsa ameliyata başvurulacakmış başıma ilk cefa böyle bir şey geliyor ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131121

Herkese öneriyorum, size de diyeyim. Çorbalık tavuk alıp haşlayın, tavuğun kuyruk kısımlarını çorbalık diye satıyorlar ya, o soğumaya doğru yağları yüzeye çıkacak, kaşıkla üst bölümlerden alıp bir kase kediye içirin. Kendi içerse içsin, içmediğini şırınga ile içirin. Zeytinyağı, yoğurt bizde hiç işe yaramamıştı, benim kedim bu şekilde kurtuldu. Bizimkinin poposundan kan geliyordu, mama yiyemez hale gelmişti kaka yapamadığı için. Biz kuru mamayı da tamamen bıraktık, kendisi istemiyor, ben de zorlamıyorum. Şimdi artık çok nadir kabız oluyor.

sitedizayn
sitedizayn

12958

kediler genelde az su içiyor, doğaları öyle ve bizlerde hiçde doğal olmayan kuru mama ile besliyoruz, su içimini artırmak lazım, ben bunun için su pınarı almaya karar verdim. ben iki kısır kedime hergün 1 paket yaş mamayı paylaştırıyorum. evde yapılan kedi mamaları ile beslemeyi çok isterdim ama benimkiler yemiyor. belki bir süre aç bırakmam gerekiyor ama yapamıyorum.
kediniz evde yapılan mamaları yiyiyorsa içine kabak, taze fasülye, havuç gibi faydalı ve lif kaynağı sebzeler karıştırabilirsiniz, tarif videoları var bulabilirsiniz.
beğendiğim bir tarifi ekliyim.
https://www.youtube.com/watch?v=cPwoYyous3w&t=150s
kedinizin su içme durumu nasıl ? hangi kuru mamayı veriyorsunuz ?
bu arada yaş mamayı hergün vermenizi de öneririm. kuru mamayıda azaltabilirsiniz. bir kedi kabız olduğu için ameliyat olmamalı, kabız olupda ameliyat olan insan var mı ? bir şekilde çözülüyor, sizin kedinizin sorunuda neden çözülmesin ki.

aslihan_e
aslihan_e

131121

Nadir oluyor dediğim de kakası biraz topçuk oluyor o kadar yapmakta zorlanmıyor.

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2922

Her gün içtiği suya ek olarak şırıngaya su çekin ve 4,5 kez de siz içirin şırıngayla.
Popo bölgesine de pamukla zeytinyağı sürün, tahriş olmasın.
ennn önemlisi de eczaneye gidin, 10lu ve 20li iki seçeneği var bence 20li olanı alın enterogermina KİDS her gün bi tüp içirin sonra dua edersiniz bana.
Usanmadan yazacağım her yere. Ben bu bahsettiğim probiyotikten her anlamda çocuklarımda çok fayda gördüm.
İstanbul hayvan hastanesinde antibiyotik tedavisine cevap vermeyen, uzun süre klinikte yatan bir can için önermişti. Bütün viral hastalıklarda, kabızlık, ishal durumlarında, iştahsızlık, halsizlik vb şeylerde korkmadan kullanın demişti. Ben şu an hala ilkbahar sonbahar kullanırım 3 kedim var. Geç öğrendim ama, 3 günde faydasını gösteriyor. Çok memnun kaldım.


Hiçbir yan etkisi zararı yok. Faydadan başka.
Deneyin sonra bana da bi mesaj atarsanız çok sevinirim.
Geçmiş olsun

Rabiy4
Rabiy4

323

Yanıtlarınız için teşekkür ederim oğlumun yaşı büyük olduğundan dolayı veteriner 2.kez lavman yaptı ameliyat yolu vardı ancak kalkışmadılar bende poposundan zeytinyağı sıkıyorum yaş mama vitamin şurup ve bekunis veriyorum ancak yine aynı şu sıralar daha fazla farklı problemler çıkmaya başladı büyük bir fakülteye gidip böbreklerine ve ciğerlerinede baktırmam gerekiyor ancak önceliğimiz kabızlık problemini çözmek evde yapılan mamaları yemiyor çorbalığı deneyeceğim probiyotiği daha öncede denedik çok faydasını gördük tekrar başlayacağım sanırım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 150 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR