2 Kedi Nasil Alisir? :(

CilekLily
CilekLily

2841 Puan

Selamlar evde üç aylık sağır bir british kedim vardı. Dün yaklaşık 50 günlük küçük bir yavru sahiplendim. İlk olarak yavrunun iç dış parazitleri ve gerekli veteriner kontrollerinden geçtikten sonra yavruyu küçük bir odaya koydum. Evdeki diğer kedim tam olarak olayı anlayamadı ama üzerimde tabii ki başka bir kedinin kokusunu aldı Salondan da çok dışarı çıkmadığı için diğer kedinin kokusunu almadı. Bugün ilk kez taşıma çantasıyla küçük kedimi kızımla tanıştırmayı salonun ortasına getirdim. Evdeki kedim tasladı hırladı. Ben de korkup kedimi tekrar odaya koydum. Arada bir gidip bakıyorum onunla oyun oynuyorum onu seviyorum suyunu mamasını değiştiriyorum fakat bu ikisi birbirine nasıl alışabilir bunun kolay bir yolu var mıdır ? Çünkü küçük kızım odada sürekli miyavlayıp ağlıyor ben de onun sesini duydukça çok üzülüyorum :(

2 CEVAP

aysekara1
aysekara1

12992

Yeni kediniz konforlu bir odada 10 gün kadar kalıp iyice alışsın yerine. Kapısını açıp diğer kedinizin ve yeni kedinizin birbirlerine ulaşamaycağı ama birbirlerini görebilecekleri bir düzenek oluşturun her gün kapısını açın bir süre bakışsınlar tıslamalara ve yaklaşımlara müdahale etmeyin ve panik olmayın. On günün sonunda bariyeri de kaldırın ve yeni kediyi kendi halinde bırakın ilk haftalar belki aylar tıslamalar çok normal ciddi bir kavga olmadığı takdirde ufak vuruşlara da müdahale etmeyin onlar anlaşamasa bile birlikte yaşamayı kabulleneceklerdir.

Kubracet
Kubracet

182

yukarıdaki öneriye ek olarak, 10 günlük sürecin sonlarına doğru iki kedinin mama kaplarını birbirleriyle değiştirebilirsiniz böylece birbirlerinin mama kaplarından yerken kokularına da alışırlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 106 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR