Kedimin Kulak Uyuzu Olduğunu Nasıl Anlarım

edakaramel
edakaramel

2814 Puan

merhaba veteriner kedimin kulak uyuzu olabileceğini söyledi. yasadığım yerde tek bi veteriner var ve mikroskopla falan bakmadı. dış parazit damlası verdi kulak uyuzuna da iyi geliyormuş. kulağını her gün temizleyin 1 hafta sonra yine yanıma getirin dedi. verdiği dış parazit damlasını kullandım ve bugün temizlediğimde kulağından siyah kabuklu şeyler çıktığını gördüm. kaşıntı ya da başka herhangi bi belirti yok napsam bilemedim

4 CEVAP

Cemalchief
Cemalchief

12176

Siyah kabuk gibi lekeler tipik bir kulak uyuzu sonucu, hergün cristalyn ve makyaj temizleme pamugu ile silin dis kulakta ulasamadiginiz noktalara kulak cubu ile, (kulak icine girmeyin cubuk ile). Dis parazit olarak ne kullandı ? Stronghold kullanilir genelde bunu 2 ayda 1 mutlaka tekrarlayin eger gecmezse bravecto duact uygulattirin. Kedininizin bagisikliginida ek olarak arttirmaniz gerekecek bunun icin vetomune ve ya vetoskin kullanin agizdan..

edakaramel
edakaramel

2814

kulağını sade suyla temizliyorum pamukla. veterinere söylemeli miyim kulak temizleme suyu önerebilmesi icin. söylediğiniz cristalyn eczanelerde satılıyor mu?

aslihan_e
aslihan_e

130983

Nemli pamuk kullanmanız, bir damla bile kulağa su kaçırmanız durumunda enfeksiyon oluşturabilir. Kedinin kulağına asla su kaçmamalı, kedileri yıkamanın en büyük risklerinden biri kulağa su kaçırmaktır mesela, o nedenle de önerilmez.

edakaramel
edakaramel

2814

merhaba çok sagolun bilginiz için bilmiyordum ben bunu☹️ cristalyn sipariş ettim internetten kedimin kulağına ne kadar ve hangi sıklıkla sıkmalıyım😊

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 73 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR