Kedim Ne Zaman Yavru Yaramazlığını Bırakır?

elosls
elosls

197 Puan

3 aylık kedim var,3 hafta oldu sahipleneli ama sanki bize bi türlü alışamadı.Evin içinde yürüsek bile oyun sanıyo,ayağımızı düşman belliyor,çook oyuncu,elimizi de oyun sanıyor kendini de sevdirtmiyor.Ne zaman kendini sevdirmeye başlayıp sakinleşir merak ediyorum.Sizce?


7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Alışmasa öyle oyunlar yapmaz. Elinize oyun çıkarmasına asla izin vermeyin, ileride başınız yanar. Ayağınızla da çok oynatmayın, oyuncağa yönlendirin. Buraya pek çok insan, zamanında el kol ayakla oynamaya izin verdiği için her yeri yaralanmış şekilde çare aramak için yazıyor ama kedileri büyüyüp onları oyuncak-oyun arkadaşı gibi gördüğü için çok geç kalmış oluyorlar. Minik peluş oyuncak alıp kardeşi gibi onunla oynatın, ona saldırtın ama oynarken elle asla temas etmeyin. Gerekirse sesinizi sert kullanın, size atlayınca çok mecbur kalırsanız annesi gibi ensesinden tutup uzaklaştırın ve hayır deyin, anneleri mesela izin verse hayvanın başına çıkıyorlar, kuyruğunu mahvediyorlar. Yavrunuzu eğitmek sizin elinizde. Oyunculuk dönemleri kediden kediye değişir ama genelde 8-9-10-11 aylık civarı, hele de 1 yaşını geçince siz isteseniz bile oynamak istemeyebiliyorlar. Bazı kediler de, mesela benim 7 yaşındaki koca bebek kızım her saniye oyun oynar, asla durmuyor. Aklı sizin yavruyla aynı. Tabi öyle kediler daha nadir olur. Kendini sevdirme ise karakter meselesi. Yine de ergenlikten sonra kediler kendilerini daha çok sevdirirler genelde. Uyurken başını okşayın, ancak o zaman belki sevilir. Yavruların çoğu sevilmekten hoşlanmıyor ama ne çok zorla sevin ne de istemiyor diye hiç sevmemezlik yapmayın. Gün içinde tutup kucağınıza alıp birkaç saniye yanaklarını kaşıyıp geri bırakın. Bazıları aman istemiyorsa sakın kucaklama der ama öyle de hayvan hiç öğrenmeyebiliyor sevgi ile teması. Zorla sıkıp kucaklayıp bırakmamak da iyi değil, dengeyi tutturmak önemli.

elosls
elosls

197

Çok teşekkür ederimm,ayağı oyun sanması falan yeni başladı zaten düzeltiriz umarım🩷

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

1 yaşına yaklaştığı sıralarda birde üstüne kıskrlaştırırsanız çok sakinleşir. Bizde öyle olmuştu arada bir yine oynamak istiyor tabi ama asla eskisi kadar fazla değil. Kısırlaştırmak gerçekten çok sakinleştiriyor onları çok rahatlatıyor.

sitedizayn
sitedizayn

12806

kedi oltası diye oyuncaklar satılıyor ben almadım kendim yapmıştım bu şekilde oyuncaklar ile oynatırsanız aranızda mesafe olur elinize ayağınıza dokunmaz, sevme okşama konusu herkesin farklı düşüncesi olabilir ben genelde kedileri sevmem kucağıma almam sarılmam vs. bu konuda tercihi kedilere bırakıyorum, kedi bir yerde otururken yatarken falan çok ender dokunurum, kedi canı isteyince kendisi gelir kucağıma oturur veya üstüme yatar o zaman severim ve sanki daha değerli oluyor, kedilerin çoğu temas, sarılma gibi şeyleri sevmezler. bence kendi haline bırakın kedi canı isteyince zaten gelir kucağınıza oturur, zaman içinde kedinizin ne istediğini anlayacaksınız

ay yarama tuz bastınız oğluşum 2 yaşında kısır. 2 yaşından sonra sakinledi tam anlamıyla tam eleğimi serdim unumu eledim dedim. 4-5 aylık kedi buldum sokaktan onu da sahiplendim şimdi aynı sizinki gibi çok oyuncu gece uyandırıyor uykumdan uyanıyorum. bu aşamaları ben lokumda yaşamıştım tam bitti derken başa döndüm çakıl sayesinde :D gece uyanınca nolur kızana gir kısırlaştırayım seni sakinle diyorum :D küçük bir sitem edeyim dedim :)
yani ben oğluşumu 1 yaşında kısırlaştırdım o zamanda oyuncuydu tam anlamıyla 2 yaşında yani bu sene sakinledi bu seferde çok sakinledi ama ben zorla oynatıyordum neyse çakıl geldi de biraz hareket ediyor şişko olacak yoksa yata yata :D


bu arada elle ayakla oynatmayın ben lokuma yaptım zamanında sonra vazgeçirmeye de çalıştım ama nafile daha şimdi şimdi düzeldi yani 2 yaş biz de her şeyin sınırıydı :) kediye göre de değişir tabi o ihtimalde var. kuzenimin kedisi 3 yaşında hala aktif oyuncuymuş mesela.

sitedizayn
sitedizayn

12806

kediler kaç yaşına gelirse gelsin ortalama zeka 3,5 - 4 yaşında çocuk gibidir, hiç büyümeyen çocuklardır, sarman kedim lokum 4 yaşında smokin kedim çarli 3 yaşında ama çoğu zaman yavru kedi gibiler oynuyorlar :)
yavrunuz daha çok yeni biraz zamana ihtiyacı var bu arada biraz yaralanma falan olur.
evinizde bulanan bir çok malzeme ile oyuncaklar yapabilirsiniz, elinizden ayağınızdan uzak tutacak sopa ucuna bağlayacağınız ip falan gibi şeyler iş görür.

Venusuranus
Venusuranus

103955

Bırakın hep yaramaz kalsınlar ☺️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 148 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR