Karma Aşısı Fpv Testi Sonucunu Pozitif Yapabilir Mi?

fiammetta
fiammetta

167 Puan

Bir buçuk ay önce british short hair bir kedi sahiplendik. Biz üçüncü sahipleriydik ve aşıları tam dediler. Fakat dün kedim gençlik hastalığı yüzünden vefat etti. Yapılan FPV testinin sonucu pozitif ve çok yüksekti. Aşıları tam diye bildiğimiz için bize büyük bir şok yaşattı ve sadece iki gün dayanabildi. Cinsinden dolayı kalbi de dayanamadı. Benim merak ettiğim karma aşısı varsa bu test pozitif çıkar mı? Hadi çıktı diyelim değeri 15 ve üstü olabilir mi?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131022

Söz konusu burada fip değil, fpv, feline panleukopenia virüs, yani gençlik hastalığı. Aşının yapılmış olması hastalığı kapmasına hiçbir şekilde engel olmaz, tabi ki pozitif çıkabilir. Aşılar virüsün alınmasını engellemez, sadece virüsle savaşmayı öğretebilir. Aşılı olması bu hastalık yüzünden kesinlikle ölmeyeceği, hastalanmayacağı anlamına da gelmiyor. Özellikle yavruysa veya aşı üç buçuk dört aydan önce yapıldıysa aşının etkisi olmuyor bile. Evet normal şartlarda aşıların ölümden koruması bekleniyor ama kedinin bağışıklığında sorun varsa, aşının yapıldığı zaman farklı bir hastalığı varsa falan aşı etkisiz olabiliyor veya aşıların taşıma saklama koşullarına uyulmadığı için bozulabiliyorlar.

Veranifer
Veranifer

11642

fip aşısı normal takvimde değil yapılmamış olma olasılığı yüksek.

Veranifer
Veranifer

11642

karma aşının içinde değil fip aşısı ayrı yapılıyor lösemi aşısı gibi ayrı isteyenler yaptırıyor. Karma kedi nezlesi fln gibi sık olan hastalıklara karşı yapılıyor.
Fip kedilerde çok yaygın pozitif çıkabilir ama fip hastalığı olmak zorunda değil yani hastalık aktifleşmemiştir. Birden çok kedilerin olduğu yerlerde ya da dışarı salınıyorsa kedi fipin pozitif olma olasılığı yüksek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 85 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR