Kedim Çok Tembel Kilo Alıyor

CalicoMia
CalicoMia

4967 Puan

Evimizde 3 kedi var birisi kısır ve 5 yaşında çok hareketsiz sadece yatıyor ve 5 küsür kilo artık küçük dana diye seviyoruz nasıl kilo verdirebilirim çok hareketsiz hiç oyun bile oynamıyor nasıl enerjik olmasını sağlayabilirim?

4 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12743

5 - 6 kg bir kedi için aslında çokda fazla değil, kediniz dişi sanırım vücut uzunluğu biraz kısa ise kilolu görünebilir, bende 7 kiloluk bir erkek var ama boyu uzun olduğu için kilolu görünmüyor, 4 yaşını geçti 1 yaşını geçince yanına bir yavru almıştım şimdilik oynamaya devam ediyorlar sizde 3 kedi varmış aslında hareketli bir ortam olması lazım benim büyük sarmanda tembel bazen smokini oynatırken sadece bakıyor :) ama en tembel halindeyken bile hareketlendiriyorum sevdiği bir mama var atıyorum deli gibi koşturuyor.
evdekilerin haricinde apartman yanında baktığım kediler var onlara bonacibo alıyorum benim sarman kedim lokumun da mamaya deli olduğunu görünce ödül maması gibi vermeye başladım yani demek istediğim sizin kedinizinde sevdiği bir şey illaki vardır atın peşinden koşsun :)
smokin kedim çarli de çok uyumludur gider lokumun üstüne atlar bir şeyler yapar onu hareketlendirir, sizin 3 kedinizin de bir şekilde harekete geçmesi lazım

sitedizayn
sitedizayn

12743

kediler meraklıdır ve birazda kıskanç, tembel kediniz yatarken diğer bir kedinizle oynarsanız en tembel olan bile harekete geçecektir, sizinde biraz hareket etmeniz gerekiyor :) kedi köpek fark etmez evlerimizde birlikte yaşadığımız bu hayvanların davranışları bize göre şekilleniyor

CalicoMia
CalicoMia

4967

Diğer kedilerle hiç oynamıyor hiç sevmiyor. Oyun oynatmak istesem oynayacakmış gibi yapıp gidip yatıyor geri napıcam bilemedim. 5 kilo çok değil evet ama benim kedim cüsse olarak birazcık küçük bu yüzden kilosu belli oluyor

sitedizayn
sitedizayn

12743

hiç sevdiği bir oyuncak yok mu, benim büyük kedim her oyuncağa tepki vermiyor ama ince ip, kurdale gibi şeyleri seviyor özellikle de ince kolye zinciri olursa evin en uç noktasında olsun sesini duyunca deliriyor koşarak geliyor, sizin kedinizinde ilgi duyacağı bir şeyler olmalı, denemek lazım.
belki lazer olabilir, küçük pinpon topu falan.
ben bir kaç defa farklı oyuncaklar almıştım hiç ilgilenmediler ama evde değişik malzemelerle yaptığım oyuncaklar ile ilgilendiler. neyle ilginecekleri hiç belli olmuyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 124 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR