Kedim Obez Olur Mu

Acana pacifica ile beslenen 1.5 yasindaki british disi kedim var (kisir degil) bu mamaya yeni gectik daha once proplan kullaniyordum acikinca gidiyordu yemeye ama bunu koyar koymaz gidiyor. Nasil engel olabilirim.

16 CEVAP

ventricosa
ventricosa

9195

Olmayın engel çok sevmiş olmalı mamayı, kedinize uygun gramajda vermeyi deneyin böylelikle mamaya bağlı herhangi bir sağlık problemi yaşamazsınız

Havuc23
Havuc23

1830

Kediniz kaptaki mamayı tek seferde bitiriyorsa günde 2-3 kere ve aynı miktarda beslemeye çalışın. Düzenli beslenme ve gramaj obezite için önemli. Vermeniz gereken mama miktarını kilosuna göre hesaplayabilir veya veterinere de danışabilirsiniz.

Dun 35-35 gr olarak iki ogun vermeye basladim bu sabah kafama saplak ata ata mamasinin bittigini belirtmek icin uyandirdi.

Serbest beslenme uyguluyorum. Cunku yeni sahiplendim ve boyle alismis. Fazlasinin zarar verebilrcrgini kristal problemi bobrek sorunu vs. Veteriner soylemi laflar sonrasi korkuyorum. 70 gr kadar veriyorum gun icinde bitirse tekrar ekleme yapmali miyim

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

Öğünlü beslemeye başlayın derik her koyduğunuzda bitiriyorsa hızlı kilo almaya başlar.

Uc ogun vermem biraz zor cunku calisiyorum fakat 35-35 gr olmak uzere iki kere sabah aksam
Verebilirim. Hepsini yemiyor ama yarisindan biraz fazla yiyor. Ama cok hareketli ozellikle gece evi darmadagin ediyor. Onumuzdeki ay kisirlastirilacak hayirlisiyla

Azrrrb
Azrrrb

664

Kilosuna ve yaşına göre belirtilen miktarlarda mama vermelisiniz mama paketlerinin arkasında belirtiliyor ordan kontrol edebilirsiniz

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Öğünlü beslemek kesinlikle kedilerin sağlığı için bence çok önemli. Tüy dökulmelerini bile etkiliyor sürekli yiyen kedinin sindirimi de düzensiz oluyor kilo kontrolü de sağlanamıyor. Kilosuna göre günlük gramajina uyarsaniz kilo derdi olmayacaktir

songuladali81
songuladali81

103873

70 gr dan sonra tekrar ekleme yapmayın.

songuladali81
songuladali81

103873

Aldığınız mamanın üzerinde günde ne kadar vermeniz gerektiği yazıyor. Ona göre verin ve tekrar ekleme yapmayın. Kediniz bu şekilde beslenmeye alışacak. Onlar için serbest beslenme ekstra kilo olabilir. Özellikle kısırlaştırılmış kedilere özel sterilize mamalar bulunmakta. Kilo almaya meyilli oldukları için iştahlarında da bir değişiklik söz konusu olabilir.

sitedizayn
sitedizayn

12743

kediniz obez olur mu :) kimbilir belki olur belki de olmaz ama bırakın ne kadar yiyiyorsa yesin ama kediniz ayakta normal pozisyondayken üsten bakın, yan taraflara doğru şişkinkik görüyorsanız obez olma belirtileri başlamıştır işte o zaman mamayı ölçülü kontrollü vermeniz gerekir.
bazı kediler cüsselidir uzun boyludur mesela benim sarman kedim 7 kilo ama kilolu değil, bazı kedilerde kısa boylu 5 kg olabilir ama kilolu görünebilir. sonuç olarak en iyi yöntem kedinize üstden bakacaksınız yan tarafa doğru fazlalık var mı yok mu

songuladali81
songuladali81

103873

sitedizayn çok güzel yazmışsın. Gülümsettin okurken. Dokunduğunuz zaman kaburgaları hissetmeniz zorlaşıyor obezite problemi yaşayan kediler. Eğer yağ tabakası, kaburgaları hissedemeyeceğiniz kadar kalınsa bu durum obeziteye işaret edebilir. Aman dikkat.. Sonra mama kısıtlamasına gitmek gerekir.

Venusuranus
Venusuranus

103855

Mama kabında sürekli mama bulundurmayın. Ölçülü bir şekilde öğünler halinde vererek durumu kontrol altına alabilirsiniz

sitedizayn
sitedizayn

12743

pacificanın kendi sayfasında kısır ve kısır olmayan kediler için beslenme önerileri var ingilizce biliyorsanız how to feed tıklayıp görebilirsiniz ama bence çokda kafaya takmayın bırakın ne kadar yiyiyorsa yesin daha önce yazmıştım ama tekrar yazayım dedim.
pacifica sayfasını görmek isterseniz
https://emea.acana.com/en/cats/cat-food/pacifica/eu-aca-pacifica-new-cat.html
sonuç olarak kedinizi kilolu görmeye başlarsanız kontrollü beslenmeye geçersiniz.

sitedizayn
sitedizayn

12743

@songuladali81 bende 7 kiloluk bir sarman 5 kiloluk bir smokin var ikiside çok fit görünüyorlar :)
sarmanın boyu uzun ordan kurtarıyor smokin zaten tamamen kas yığını ikiside erkek kedi sıkıntı yok yani, aslında demek istediğim kedilerin cinsiyeti görünüşleri falan bunlar önemli, örnek olarak maincoon kedi sahibi olsanız yaklaşık 10 kg olacak bu cins kediler için normal yani.
kedinin tipine bakmak lazım şişko ise tamam işte bu şişko bir kedidir :) o zaman ölçülü kontrollü vermek gerekir. çok şükür benim kedilerim şişko değiller :) bütün gün koşturup oynuyorlar bende mama kontrolü yapmıyorum.
bu açıdan düşününce bence hiç bir kedi yalnız olmamalı ve kendi türünden bir arkadaşla yaşamalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 157 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR