Evde Kedi Çorbası Nasıl Yapılır

CalicoMia
CalicoMia

4967 Puan

Kedi çorbası yapmak istiyorum. İnternettekiler çok pahalı. Böyle bir kemikli ilik suyu buldum bu kedilere verilebilir mi yaş mama ile beraber? Tarifi olan evde yapan var mı aranızda? https://zelglobal.com/zel-ilikli-kemik-suyu-480-ml-9

12 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130791

Ama bunda kuru soğan varmış. Evde ben tavuk, et, ciğer ya da balık yapıyorum, içine biraz havuç ve kabak gibi kediler için güvenli sebzelerden, az da meyve ekliyorum vitamin alsın diye, azıcık da pirinç atıyorum ishal yapmaması için, fazla olursa koyu kıvamlı olur hem de ağızlarına yapışır, kabızlık varsa gerek yok tabi, bir fiske zerdeçal, çok minik fiske zencefil, biraz zeytinyağı, çok çok az da tuz ekliyorum çabuk bozulmasın diye, zaten robota çektirdiğimiz için hızlı tüketilmeli, metalle temas ettiği için vitaminleri kayboluyor durdukça. Pirinçler şişince robotta çorba gibi olana kadar çektiriyorum, çok uzun haşlamıyorum vitamin ve taurin kaybının fazla olmaması için. Her kedim çorba içmek istemiyor ama çorbacı kedim bayılır. İçmek istemeyenlere de süzgeçten geçirip şırınga ile içiriyorum. Kedim hastalık döneminde bu çorba sayesinde hayatta kaldı.

sitedizayn
sitedizayn

12743

kedileriniz seviyorsa tavuk, dana falan farketmez kemiği kaynatın içinde birazda et olsun en güzelidir, kuru mama falan bunları cips gibi düşünebilirsiniz aslında hiç bir faydası yok sadece kedilere zarar verir.
benim kediler alıştı bir türlü kurtaramıyorum ama mücadeleye devam :)
birde şöyle bir durum var haftada bir gün ciğer, bir gün haşlamış yumurta, başka bir gün temizlenmiş balık, tavuk süper olur.
haftada bir defa ciğer ve haşlanmış yumurta yiyen kedilerde tüy dökümü en az seviyede olur.
bu yazdıklarımı yapacak zamanınız olursa kedileriniz de en şanslı kediler olur :)
bu konularda paradan çok zaman gerekiyor.

aslihan_e
aslihan_e

130791

Bazı kediler çorbayı seviyor, bazılarının da sıvı tüketiminin artması, sindirim sistemlerinin rahatlaması için vs. çorba içmesi gerekiyor. En pahalı mamaları kullanamıyorsanız biraz evden destek yapmanız faydalı oluyor. Mesela ND mamanın bir çeşidine zerdeçal eklemişler, siz onu alamıyorsanız zerdeçalı kendiniz ekleyip kullanabilirsiniz. Pahalı kedi mamalarında bulunan beta karoteni kabak ve havuç kullanarak kedinin almasını sağlayabilirsiniz. Kedi zayıfsa kilo aldırmak için hazır mamayı bol bol yedirirseniz sağlığı bozulabilir ama evde pişmiş eti çorbayı bol yiyip içti diye bozulmaz. Siz elmada bulunan vitaminleri hap olarak içtiğinizde elmayı yediğinizdeki faydayı almış olmazsınız, kediler için de böyle, ucuz kedi mamaları sadece protein tozu ve sentetik vitaminlerden oluşuyor.

aslihan_e
aslihan_e

130791

Kediye evde pişmiş eti riskli görüyorsanız o hazır mamaları asla ağzına sürdürmemeniz gerekir. Aşırı işlenmiş gıda, evde sağlıklı şekilde az pişirilmiş etten bin kat zararlı. Hele mamanız Acana, N&D, Hİll's vs gibi pahalı ve kaliteli bir mama değilse evde pişmiş et balık yemesi çok daha yararına olur. Mama var, mama var. Ucuz yaş mamalara sırf koymuş olmak için %4 et koyuyorlar, gerisinin ne olduğu belli bile değil, sığır derisi gibi en yenmeyecek yerleri öğütüyorlar. Ucuz kuru mamalar da en kalitesiz protein tozundan yapılıyor. Fiyat konusunda ise bir insan ailesi ile yaşıyorsa, ortak bütçe kullanılıyorsa belki kedisi için en pahalı mamayı alamayabilir ama eve giren etten balıktan kedisine pişirip yedirebilir. Vitamin konusunda ise kediniz mama yediğinde sentetik vitamin alır, et yediğinde ise doğal vitamin, sentetik vitaminler vücutta doğal vitaminler kadar etkili değildir, bunu uzmanlar söylüyor ben değil. Veterinerler ev yemekleri zararlı diyor, biz bunu evdeki her şey zararlı olarak algılıyoruz. Evde karabiberi, tuzu, soğanı sarımsağı bastığın yemek tabi ki kediye zararlı ama evde kediye yaptığın yaş mama da ucuz kedi mamasından bin kat faydalı. Ucuz kedi çorbası yapacağına evde mis gibi kedi çorbası yaparsın. Youtube'da izlediğim bir veteriner de bunu söylüyordu, ben kedime evde mama pişirir yediririm diyorsanız kabul ama evdeki zararlı yemek artığını veriyorsanız olmaz tabi ki diyordu. Kedinize mama da yedirin, haşlama da yedirin, kedi ne zarar görecek ki, faydasını görür ancak.

SevimliCadi
SevimliCadi

108166

Hazır satılan ilik/kemik/tavuk sularında mutlaka tuz, soğan vs. oluyor. Kedilerin içmesi de haliyle mümkün değil. Ben en basit haliyle yapıyorum. Ufak bir cezvede yarım avuç içi büyüklüğünde derisi üstünde tavuğu veya balığı suda haşlıyorum. İçine önceden haşlayıp ezip buzluğa attığım balkabağı püresinden veya brokoli püresinden bir çay kaşığı kadar koyuyorum. Etlerini didikleyip suyuyla birlikte çorba gibi kedilere veriyorum. Haftada bir veya iki haftada bir yapıyorum.


Bazen de kendime tavuk suyu çorba yaptığım zaman sade/tuzsuz/baharatsız haşladığım tavuğun suyundan bir miktar ayırıp buz küpleri şeklinde donduruyorum. Kedilerin o aydaki çorba suyu hazır oluyor. Yaş mamalarına katarak da değerlendiriyorum o suyu.

songuladali81
songuladali81

103873

Böyle şeylere gerek var mı bilemiyorum?.. Onların mamalarının içinde ihtiyaçları olan her şey var.

sitedizayn
sitedizayn

12743

youtube da tarif videoları var zaten basit bir şey, kemikli tavuk gögsü alın kaynatın o kadar, kedinize sade olarak ayırın kalanıda siz bir şeyler yapın yiyin yani.
kediniz yerse çok iyi olur konserve kesinlikle almayın, haftada birde iki parça tavuk ciğeri, yumurta haşlayın en sağlıklı kedi beslenmesi olur.
benim iki gıcık kedim evde pişirdiğim şeyleri yemiyorlar keşke yeseler

aslihan_e
aslihan_e

130791

Tavuk göğsü yerine butu kedi için daha iyidir, göğüste taurin çok az, tavuğun kaslarında taurin daha fazla bulunuyor. Fazla pişirmemek de önemli, piştikçe taurin miktarı yarıdan fazla düşüyor.

CalicoMia
CalicoMia

4967

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kedilerim et türü şeyleri yemeyi çok seviyorlar bu yüzden yapmak istiyorum. Tarifler için de teşekkür ederim en kısa sürede deyeceğim☺️

Venusuranus
Venusuranus

103855

Sürekli kedinize çorba yapmak istiyorsanız hem taze muhafaza etmek zor hem kuru mamadan daha masraflı olur. Kuru mamalarda en azından alması gereken vitamin vs..de mevcut

CalicoMia
CalicoMia

4967

Merhaba sürekli değil haftada 1 2 yemesi için☺️

carmensmom
carmensmom

331

kedilere dair hiçbir yiyecek evde yapılmaz zanlımca gereksiz ve riskli sağlık söz konusu olmadıkça evden her hangi bir yiyeceği öğünlerine dahil etmeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 135 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR