Kedimin Kaybolmasından Korkuyorum

Pelinsu24
Pelinsu24

211 Puan

Kedim dışarıyı bilmeyen, korkak bir kedi yani dışarıda hayatta kalması söz konusu olamaz gibi. Ben çok dikkatliyim fakat aynı evde yaşadığım ailem pek dikkatli değil. Çip bana mantıklı gelmiyor sadece bulan kişi veterinere götürürse işe yarar biliyorum. Üstünde telefon numarası yazan tasmalarda da boğma tehlikesi varmış, nasıl bir yöntem izleyebiliriz?

10 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12781

kediyi eğitmek zor ailenizi eğitin

sevila
sevila

772

Çip bence gerekli zaten hayvan bakan insan tekirde olsa britishde olsa o kedinin ev kedisi olduğunu anlar veterinere gidip çip baktırır. Bi gönüllü son 2 haftadır görüp beslediği kediyi kısırlaştırmaya ibbye götürüyor ve çipli olduğu, 8 ay önce kaybolduğu öğreniliyor sahibi her yere ilan asmış fakat başka birisi evine alıp bakmış sonrada o gönüllünün bölgesine bırakmış. Dün bu sayede sahibi bulundu. Ailemde de var sorumsuz biri sürekli lastik, toka, yara bandı tarzı eşyaları etrafta bırakıyor bu sayede devreye bizim girmemiz gerekiyor önlemimizi almamız lazım

Pelinsu24
Pelinsu24

211

Bugüne kadar sadece bir kere kayboldu o günden sonra travma gibi bir şey oldu, son zamanlarda ailem de çok dikkatli davranmıyor ve için hiç rahat olmadığı için dışarıya çıkmadığım zamanlar oluyor, lütfen fikir verin

aslihan_e
aslihan_e

130918

Benim iki kedim de öyleydi, gittim kedilerime eğitim verdim. Dışarı çıkarıp ağaca zorla çıkardım, çıkamayız diye bağırıyorlardı, her gün biraz daha yukarı çıkmalarını sağladım, bana tekme falan atıyorlardı korkudan, çok dayak yedim ama günlerce bıkmadan uğraştım. Ağaçta kaldıklarında inmeyi bilmiyorlardı, üstlerine az az su serpip korkup inmelerini sağladım. Bahçe tellerine tırmanmayı, duvara çıkmayı bilmiyorlardı, köpek kıstırsa öyle kalacaklar, onu da öğrettim. Çok zor oldu, bas bas bağırıyorlardı korkudan. Hatta telefonda arkadaşımla konuşuyorduk o sıra, kız "O kedi neden öldürüyorlar gibi bağırıyor" dedi, tele tırmanıp bahçeden dışarı atlamak istemiyor demiştim şaşırmıştı. Araba sesi duyunca kaçmaları için kovaladım. İnsanların kedilere mama verdikleri yerlere götürüp mama bulacakları yerleri öğrettim. Şu an kedilerim kaçsalar bile kendi başlarının çaresine en azından ben onları bulana kadar bakabiliyorlar. Öncesinde kedim çok alçak bir garaj çatısında mahsur kalmış, ben bulana kadar güneşin altında sıcaktan aç susuz çok kötü olmuştu. Benim ailem de kaçırabiliyor kedilerimi. Annem bana sen onları naçar bıraktın, evden çıkarmadığın için dışarıda nasıl hayatta kalacaklarını bilmiyorlar demişti. Kendimi çok kötü hissetmiştim, ondan sonra eğittim kedilerimi. Ben onları evde korumak için tuttum ama kedim kaçtığında benim yüzümden bir yerde aç susuz mahsur kaldıysa diye deli oluyordum, korktuğum da başıma geliyordu. Bir kere ağaçta kalmış gece bulabildim, bir kere komşunun bahçesinde, bir kere de garaj çatısında. Tabi ki işin önemli noktası kaçırmamak ama o an evde yoksan baban kapıdan çıkarken kaçırırsa ne yapabilirsin ki. Şimdi artık o yönde hiç korkum yok, kaçınca yolu bildikleri için kendileri geliyorlar zaten.

Pelinsu24
Pelinsu24

211

Çip mantıklı gelmiyor çünkü kedim çok korkak ve vahşi yani dışarıyı da bilmediği için gönüllü birine karşı tutumu hoş olmaz ki yabancı insanlardan korkuyor kaçıyor, burası apartman bahçeli değil o yüzden ikinci cevap da mantıklı gelmedi dediğim gibi kedim korkak ve vahşi yani ben bunları denesem de işe yaramaz ama teşekkürler yine de

Pelinsu24
Pelinsu24

211

Yani keşke bahçeli evim olsaydı içim rahat etseydi ama full yol ve apartman hayatı, ayrıca yabancılara karşı çok ürkek, vahşi bir kedi eğer kaçarsa bu yöntemler işe yaramaz malesef

aslihan_e
aslihan_e

130918

Apartmansa oranın koşullarını öğreteceksiniz. Bel tasmasıyla çıkarıp sağı solu öğreteceksiniz. Orası apartman ama kedi yaşamıyor mu? Çevreyi öğrenirse kaçınca çok uzaklaşmaz, bölgesini bilir, saçma yerlere saklanmaz. Apartmanın çevresinde hiç mi çit, ağaç vs yok? Burada müstakil evler var ama burası da ormanlık alan değil yani.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Bence aileyi eğitmek çok daha zor 🤭

sitedizayn
sitedizayn

12781

ilk kedimiz eve geldiğinde annem 70 yaşını geçmişti zaten kıyamet koparmıştı, ikinci kedi gelince zaten çıldırmıştı ama zor ve imkansız görünsede bir şekilde eğitebildim :)
şimdi kediler ortalıkta görünmeyince merak ediyor :) ikinci kedim olan smokin çarliyi hiç sevmezdi şimdi yanına gelip yatmayınca nerde bu kedi diyor :)
şaka bir yana kedilerde zaman içinde bir çok şeyi öğreniyor önceden kapıdan fırlayan apartman içinde bizi peşinden koşturan sarman kedim artık kapı açılınca gelip sadece bakıyor biz girerken veya çıkarken sadece oturuyor yada yatıyor.
kedilerde çok farklı mesela smokin kedim çarli kapının yanında ise çok rahat açarım eğer çıkarsa kapıyı kapatırım korkudan kapının yanından ayrılmaz, bir dk sonra kapıyı açarım içeri kaçar.
sizde zaman içinde kedinizin karakterine göre bir yol bulacaksınız biz onları bir yandan eğitirken onlarda bizleri eğitiyor.
aileye gelince ne bileyim biraz şantaj, tehdit falan bir şeyler yapın :)

Venusuranus
Venusuranus

103955

Keşke hiç sokağa çıkmasa. Hastalık kapma pire alma gibi olumsuz herşey mümkün. Köpek saldırısı araba çarpma kedilerle kavga.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 103 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR