British Kedime Zamanında Çip Taktırmamıştım Şimdi Taktırmak İstiyorum Süreç Hakkında Bilgi Lazım

Mertly
Mertly

2597 Puan

6 aylık olana kadar takılıyormuş 5 aylıkken götürdüğümde inanmadılar boyutundan dolayı ve takmadılar ve öyle kaldı, şuan 1,5 yaşında ve aşıları belli bir takvime baglı değil.
Bunu düzene oturtmak için çip takılması lazım sanırım, eskisi gibi kedi pasaportu verilmiyor galiba.
Şimdi zamanında takılmadığı için cezası vesayre varmış sanırım.
Aşıları vesayre belli bir sisteme kayıtlı olsun ve belli bir düzen dahilinde olsun istiyorum.
Ne yapmak lazım fikir belirtirseniz sevinirim.

7 CEVAP

Mertly
Mertly

2597

Veterinere sordum verdiği cevap şu şekilde:


''5199 sayılı kanun değişikliği sonrası, sahiplenilen kedi ve köpeklerin 6 aylık yaş sınırı kalktı. 31.12.2025'e kadar her yaştan kedi ve köpek için mikroçip başvurusunda bulunulabilecek.Cezai işlem olmadan veteriner kliniklerinde taktırabilirsiniz.''


İhtiyacı olanlar faydalansın bu bilgiden, yarın götürüp taktıracağım bende.

sitedizayn
sitedizayn

12743

cezası yok kim nerden bilecek bir kaç gündür evin yakınında geziyordu sahiplenmek istiyorum diye söylemeniz yeterli olur. ilk kedimde tecrübesizdim veterinere götürüp kısırlaştırmıştım, ikinci kedimi bu sokakta geziyor kısırlaştırıp alıcam diye götürdüm belediye veterinerinde ücretsiz kısırlaştırdım :) bulunduğunuz bölgeye, belediyeye bağlı yani birazda.
çevremizde gönüllüler var sürekli kedileri topluyup barınağa götürüyorlar her türlü işlemlerini yaptırıyorlar. geçenlerde apartman yanında baktığımız hastalanan bir kediyi bizde götürdük tedavisini yaptırdık.

Mertly
Mertly

2597

Cevap için teşekkür ederim.
Aslında mantıklı gibi ama ırkından dolayı inandırıcı olacağını pek sanmıyorum benim durumumda. Ama ağustos başından itibaren 6 aylıktan büyük kedilere de ceza olmadan çip takılıyormuş diye bir kaç yazı okudum, bunun doğruluk payı nedir, bilen birisi yardımcı olabilir mi?

sitedizayn
sitedizayn

12743

aslında ücretini ödedikten sonra bütün veterinerler çip takar yaşına ırkına bakmazlar ama belediye veterinerinin tek avantajı daha ucuz olur, biz iki seneyi geçti belediye de taktırmıştık o zaman bir kedi için 70 tl alıyorlardı ki o zamanlarda veterinerlerde 250 civarı falandı.
bir işe yarıyormu derseniz şimdilik bilmiyoruz :) çip takıldıktan sonra aşı vs için veterinere gittik ne çiplere bakıldı ne pasaportlarına.

Azrrrb
Azrrrb

664

Geçen hafta veterinerim söyledi bana da süreç uzatılmış eğer taktiricaksaniz da şuan fiyatları zamlanmadi dedi
Benimde bu aralar karşıma tarim ve Orman bakanliklarinda da çip takilma işlemi yapıldığı cikiyordu bor türlü arayıp randevu oluşturmak için arayamadım
Şimdi sizin de sorunuzu görünce geldi aklıma yine

Venusuranus
Venusuranus

103855

6 aylık yasa kalkmış gerçekten her veteriner nasıl farklı Bilgi veriyor anlamıyorum. Kedime çip taktırmak istedim 2 hafta öncesi 6 ay sınırı var cezası var dedi. Bende ne yani sokaktan 6 aydan büyük hayvan bulup almayın demektir bu ozman demiş gülmüştüm ))

cemremio
cemremio

2540

Bu yıl sonuna kadar 6 aydan büyük kedilerinize ceza ödemeden çip taktirabilir siniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 123 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR