Kedimiz Devamlı Kusuyor!

Miusova
Miusova

842 Puan

Selamlar, 1 yaşında kısırlaştırılmış dişi kedimiz var. 6 gündür kusma problemleri yaşıyoruz. Veterinere götürdük idrar testi ve röntgen çektirdik herhangi bir sorun olmadığını söylediler yüksek ihtimal mamadan dolayı kustuğunu belirttiler fakat bu kısırlaştırıldığından beri değiştirdiğim 3. Mama artık mamayı zaten seçiyor, seçip yediğinide kusuyor. Veteriner ilaç verdi 10 gün boyunca kullanmamı söyledi ve aynı günde bağırsakları rahatlasın diye iğne vurdu ama kusmaya devam ediyor. Ne yapabilirim artık bilmiyorum. Bugün tekrar götürdük ve veteriner tam teşhis için 6000₺ istedi. 1 haftadır iğne, ilaç, muayene ve röntgen derken 3-4k veriyoruz zaten benimde durumum kısıtlı beni mi yolmaya çalışıyorlar anlamadım. Verdikleriniz işe yaramıyor diyorum getirin tekrar bakalım diyorlar her baktıklarında kabarık bir fatura çıkarıyorlar. Kusmasını nasıl önleyebilirim? Önerebileceğiniz mama var mı?


15 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12781

umarım kedinize iyi gelir bende çok gönüllü almadım zaten mamaları öncelikle anlamak istediğim mamadan mı kaynaklı sorunmu diye. elimdeki mamalar bitince tahılsıza geçeceğim.
sizinki de mamadan kaynaklı ise zaten 1 günde fark ediyor.
günceleme yaparsanız iyi olur durumunu.

ben teşekkür ederim , probiyotik kullanımı kedinizin mide ve bağırsak sağlığını toplamak için çok çok iyi olur . Aynı şekilde a/d türü mamalar da bu dönemlerde can simidi oluyor . Umarım bir an önce iyileşir . İyi haberlerinizi bekliyorum

rabiaesim
rabiaesim

861

eğer antibiyotik alıyorsa o da kusmaya sebep olabiliyor benim kedim ameliyat sonrası aldığı antibiyotikleri kusuyordu. malt belki iyi gelebilir bilemedim çok geçmiş olsun

Canimyavrum
Canimyavrum

3358

Bakın kusmalar hafife alınacak kadar masum değil ben kızımı bu kusmalar yüzünden kaybetrim 3.5 yıl önce işinde uzman bir klinik bulun 5 klinik artı fakülte kusmayı kesmedi 1 ayda benim ewladım 3200 kg dan 800 Gr düştü we wefat etti.😢

sitedizayn
sitedizayn

12781

yakın zamanda mama değişimi yapmıştım 2 hafta bir şey yoktu sonra kedilerimden biri kusmaya başladı, 4-5 gün sürdü tekrar mama değiştirdim dünden beri iyi kusmuyor artık.
bir mamanın etkisini anlamak biraz zaman alıyor bazen bir kaç hafta bazen bir kaç ay.
acana orijen mamalar kullanırken kedilerimde hiç sorun yoktu, fiyatlara yetişemeyince bari ND az tahıllı vereyim dedim bir kaç ay sonra kedilerim aşırı tüy dökmeye başladı ve bıraktım proplan somonlu derma care belki tüylerini toparla diye düşündüm iki hafta sonra kedim kusmaya başladı, proplan kaldırdım sadece birine veriyorum bitene kadar.
sizinki de mama kaynaklı olabilir, şu anda hangi mamayı veriyorsunuz ? ben tahılsız mamaları bıraktım kedilerimin ayarı bozuldu, böyle deneyerek daha çok para gidiyor acana orijen yada fitmin tahılsız dönüş yapacağım.
kusan kedime yakınımdaki petshopdan royal canin aldım küçük paket hiç beğenmediğim bir markadır ama yeterki kusması dursun diye ne olsa vermeye razıydım.

sitedizayn
sitedizayn

12781

kusmalar tabiki hafife alınacak bir şey değil, mama kaynaklı ise doğru mamayı bulunca geçiyor ama devam ederse tabiki veteriner ve tedavi şart.
ben mamadan olduğuna emin olduğum için veterinere gitmedim zaten mamayı bırakınca kusma durdu.

Miusova
Miusova

842

Proplan tavuklu kullanıyorum, siz hangi mamaya geçtiniz royal caninde? Yeter ki kusmasın çünkü vücudunda ki su oranı da azalıyor ve fotoğraftada belirttim artık mama değil su kusuyor. İdrar ve röntgen tahlilinde hiçbir şey çıkmadı temiz çıktı. Gençlik hastalığına yakalandığından şüphelenmiştik ama yok öyle birşey çok şükür. Veterinerin önerdiği malt ve probiyotikleri aldık, önerildiği şekilde kullanıyoruz. Bağırsak ve midesi rahatlasın diye iğnede vuruldu bugün tekrardan. Sanırım mama etkiliyor çünkü ilk defa bu kadar seri kustuğunu gördüm bugün tam 5 kere kustu.

sitedizayn
sitedizayn

12781

fit 32 ve kısır maması aldım karışık veriyorum, ilk kısır maması almıştım sorun olmadı olmayınca birazda fit32 de yesin diye düşünmüştüm. şimdilik sorun yok.
proplan bırakınca kusma kesildi hatta arada bir defa denemek için vermiştim bir iki saat sonra tekrar kusmuştu ve o şekilde emin oldum.
kustuğu günlerde sadece bir defa değil bir kaç yere bir kaç defa kusuyordu.
hayvanın içinde bir şey kalmayınca da sıvı çıkarıyordu.

sitedizayn
sitedizayn

12781

kısır maması dediğim 37 yazan çünkü birde 7 yaş üstü kediler için olanı var, yakınımda ki petshopda sensible olsaydı onu alırdım, hassas sindirim sistemi olan kediler içinmiş, yorumlarda çok iyi yazıyordu ama internetden sipariş verip bir gün dahi beklemek istemediğim için bu şekilde oldu.

Miusova
Miusova

842

Bende şimdi sterilised 37 aldım, kedim kısır olduğu için kısırlaştırılmış ve yaşına uygun bir tek o vardı. Proplanı yediği süreçte devamlı kustu ve şimdi yanından dahi geçmiyor o mamanın. İştahla yiyor royal canini şuan, umarım kusmaz. Fakat mama içeriği çok temiz gelmedi bana, kısa sürede önerdiğiniz tahılsız mamalarıda biraz biraz alıp deneyimleyeceğim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

sizi korkutmak istemem ama kısırlaştırma sonrası becerilsiz bir veterinerin vurduğu bir karma aşı sonrası bu şekşlde günlerce kustu kedim ve sonrasında fip olduğunu öğrendim . Hem tedavi sürecinde hem öncesinde binlerce tl para harcadım ve sarılık ortaya çıkana kadar da maalesef teşhis koyamadılar . Sonunda da kedimi kaybettim .Size önerim çok geç olmadan bir biyokimya baktırmanız . Bu durumlarda viyo recup. kullanan ve işine yarayan çok fazla insan var ama yine de kusmalara iyi gelir mi bilemiyorum. Ama bence veterineriniz biraz sizi yolmaya çalışıyor aynı şeyi yaşadım ordan biliyorum . Kendileri hayvana bilerek viral hastalık bulaştırmalarına rağmen benim bi antijen testi yapsak demelerime çok pahalı gerek yok dediler,her seferinde o antijen testinin 3 katı da para ödedim . Wbc değerlerine vs bakılsın kedinizin ona göre tedavi yöntemi seçin ve asla ve asla tek veterinere göre tedaviyi yönlendirmeyin . Hayvanın röntgenleri temiz çıkmasına göre neye göre bağırsaklarına yönelik iğne vurabiliyo mesela ? Ya da kan değerlerini neye yoruyo ? 6 gündür kusan bir hayvanın dehidrasyonu olma olasılığı da çokça yüksek serum takviyesinde bulunuyor mu ?

Miusova
Miusova

842

Eğer bu gece de kusarsa yarın tekrar getirmemi istedi serum takmak için ama dediğiniz gibi bu veterinerin amacı bence 3-5 kuruş fazla koparmak. Birkaç tane klinik daha araştırdım yorumlara güvenerek gideceğim. Şuan mamasını değiştirdim çünkü 1 haftadır mevcut mamasını kusuyor ve bugün hiç ellemedi mamasına. az önce royal canin sterilised 37 aldım iştahla yiyor. Bu mamaya rağmende kusmaya devam ederse dediğiniz gibi veterineri değiştirip gerekli tahlilleri isteyeceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Venusuranus
Venusuranus

103955

Başka veterinerde deneyin yazık birşey olmasın miniğe haklısınız gerçekten çok fazla veteriner ücretleri

Miusova
Miusova

842

Selamlar herkese tekrardan, mamasını değiştirmemin ardından 24 saat geçti ve bu süreçte hiç kusmadı. İştahla yiyor içiyor, enerjiside yerine geldi oynuyor :3 Kusma sebebi proplan tavuklu kısır mamasıymış çok yüksek ihtimal. Yorum yapıp bilgilendiren herkese teşekkür ederim

sitedizayn
sitedizayn

12781

siz proplan tavukluyu ben proplan somonluyu bıraktım kedilerimiz normale döndü ve bunlar son bir haftada yaşandı, iki farklı kedinin başına gelenler sadece raslantı mı ? demek ki proplan mamalarda bir sorun var, ben öyle düşünüyorum şu anda. birde biz sadece bu sitede bu durumu paylaştık kimbilir daha ne kadar vaka var nerden bilebiliriz ki ?
sizin kediniz 6 gün benim kedim 5 gün kusmuştu çok şükür şu anda iyiler ama bu konuları paylaşalım anlatalım kimbilir daha ne kadar kedi var ve sahipleri farkında olmayabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 285 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR