Acil Bakar Mısınız Kedim İle Yolculuk Mu Evde Bırakmak Mı

Masalpet
Masalpet

166 Puan

Merhabalar yarın yaklaşık 16 saatlik bir yolculuk yapmam gerekiyor 24 gün evde olmayacağım. Kedim yolculuk ve yer degistirmekten hoşlanmıyor. Yinede yanımda goturmeli miyim yoksa komşuma tembihledim o arada gelip manasına kumuna bakacak. Onu birakip gitmek içime sinmiyor ama evden ayrılmak ve yolculuk yapmak hiç hoşuna gitmiyor

6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12781

komşunuz her gün kontrol edecekse evde kalması daha iyi görünüyor, daha önce hiç bu kadar uzun süre ayrı kaldığınız oldu mu ? çoğu kedi uzun süre yalnız kalmayı sevmez ama 16 saat yolculukta az değil.

rabiaesim
rabiaesim

861

merhabalar biz urfada ikamet ediyorduk. sömestr tatilinde aydına gelecektik. ilk yıl kedimizi 15 gunlüğüne pet oteline bıraktık. teslim aldığımızda çok pişman olduk hayvan sağlıklıydı ama çok stres olmuştu toparlaması zaman aldı. sonra pandemi oldu memlekete gitmek istedik. 12 13 saat süren araba yolculugunda ne olursa olsun götüreceğiz dedik. yolda sakinleştirici filan da vermedik. bir koliye kum koydum yanıma da sevdiği kuru yaş mama aldım. konya civarında kardan mahsur kaldık ve otelde konakladık. ertesi gün tekrar yola çıktık yani yolculuğumuz iki günü buldu. genelde 2 3 saatte bir mola verdik. molalarda kafesinden çıkarttım arabanın içinde dolaşmasını sağladım. bu süreçte arada bir miyavlaması dışında hiçbir problem yaşamadık. ailemizin evine de hemen adapte oldu. bundan sonraki gidişlerimizde de aynı şekilde 12 13 saati bulan yolculuklarda götürdük getirdik. o bizim yanımızda mutluydu biz de onunla. götürmenizi tavsiye ederim. 24 gun çok uzun bir süre. ağlarsa miyavlarsa paniklemeyin. bizimki 1 saat kadar miyavlıyor sonra da uyuyordu yola ilk çikinca. şimdi nereye gitsek götürüyoruz evde hiç yalnız bırakmadım.

Venusuranus
Venusuranus

103955

Bu sıcakta dayanamaz yolculuğa. Veterinere bile giderken soluksuz kalıyorlar. Birde zaten stres yapıyor yolculuk onlarda. En iyisi çok güvendiğiniz birinin ilgilenmesi

rabiaesim
rabiaesim

861

yolda riskler vardır ama evde de vardır. yanımızda götürmenin en iyi yanı risklere müdahale edebilmektir. biz de yaz aylarında yolculuk yaptık sıcakladığını hissettiğimde başını ensesini ıslak elimle nemlendirdim. serin su içmesini sağladım. molalarda çimenli alanlarda tasma ile dolaştırdım ot yedirdim. bazen kucağımda uyutarak götürdüm.

sitedizayn
sitedizayn

12781

aslında kediden kediye değişir kedinizi siz tanıyorsunuz ve siz nasıl iyi olacağını hissediyorsanız doğrusu odur.
alt komşumuz geçen sene 15-20 gün kedisini evde bırakıp gitmişti, diğer bir komşumuzda anahtar vardı her gün mamasını tuvaletini kontrol ediyordu, bende bir kaç defa mama vermiştim herhangi bir sorun olmadan bu süreci geçirmiştik. ama önemli olan sizin kedinizin huyu karakteri nasıl, ona göre karar verin.
bizim apartmanda her dairede evcil hayvan var, kedi, köpek, hatta papağan:) var genel olarak hayvanlar konusunda tecrübeliyiz, sizin kedinizi emanet edeceğiniz insanların durumuda önemli yani.
geçen hafta üst komşumun köpeğinin maması bitmiş gece yarısı kedi maması verdim :)

Snzlc
Snzlc

17672

Şayet kendi aracınızla gidecekseniz yanınızda götürün derim. Komşu her gün mama su verse bile 24 gün boyunca evde yalnız iletişimsiz hayvanın psikolojisi yolculuk etmekten daha çok bozulur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 73 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR