Erkek Kedimi Ciftlestirmek İstiyorum

Pamukk0906
Pamukk0906

176 Puan

Merhaba İzmir'de yaşıyorum british Van kedisi erkek kedimi kısırlaştırma dan önce çiftlestirmek istiyorum. British kedi olması tercihimdir

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Kedi hastalık taşıyorsa ne yapacaksınız? Mesela bir kedide fiv (Kedi aids'i) varsa onu belki de hiç etkilemeyebilir, sadece taşıyıcı olur ama sizin kedinizi kısa sürede öldürebilir.

edadnmzr
edadnmzr

119046

Kısırlaştırmadan önce çiftleştireyim kafasını hiç anlamıyorum kendinize sorun arıyorsunuz sanki. Cinsel yolla hastalık kapabilir diğer kedi taşıyıcı herhangi bir virüse sahipse kedinize geçebilir. Kısırlaşmadan önce bi kere yapsın nedir? Hayvanlar içgüdü ile hareket ederler bunu bir kere yaşasın diye bir şey yok yani. Hele o yavruları satarım para alırım diye düşünüyorsanız hiçbir şey demiyorum

sitedizayn
sitedizayn

12806

doğacak yavrulara en iyi şekilde bakacağım, aşılarını yaptıracağım, kaliteli mamalarla besleyeceğim, yavrular benim çocuklarım olacak diyorsanız çiftleştirin tabi ki.

sitedizayn
sitedizayn

12806

pamuğun minik bir yavrusu olsa evet güzel olur ama çiftleştireceğiniz dişi en az 4 yavru doğuracak, çiftleştireceğiniz dişi kedi sahibi ile anlaşıp yavruları paylaşırsanız bence bir sorun yok, önemli olan kedi sahipleri olarak yavruların sorumluluğunu almanız.
ama ben bir yavru alacağım diğerlerini sahiplendiririm gibi bir düşünceniz varsa hayvanlara yazık olur. sokaklar zaten kedi yavrusu dolu ve ilan siteleride bazı şanslı olanlar yuva buluyor çoğu daha 1 yaşını görmeden ölüyor. burda aslında farklı nedenler arayan kimse yok sadece sizi anlamaya ve doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. benim iki kısır erkek kedim var tabiki isterdim çiftleşsinler yavruları olsun ama o yavruların sorumluluğunu alamayacağımı bildiğim için kısırlaştırdım ve şu anda bir yavru istesem hemen sokağa çıkar bir tane alır gelirdim.
en azından bir can kurtulurdu ama şu anda evime 3. bir kedi alma durumum yok, elimden geldiğince sokaktakileri beslemeye korumaya çalışıyorum.
sadece kendiniz ve kediniz olarak düşünmeyin, geniş çerçeveden genel olarak düşünün.

sitedizayn
sitedizayn

12806

aklıma gelmişken biraz daha yazayım :)
kardeş kediler genelde aynı cinsiyet olarak birlikte yaşadığı görülür, iki erkek yada iki kız kardeş gibi ama farklı cinsiyetlerde olan kardeş kediler bile birlikte yaşamazlar, doğa öyle bir sistem kurmuş yani yada ayarlamış. böylece yanlış çiftleşmeler olmaz genetik hastalıklar olmaz.
apartman yanında doğdukları günden beri baktığım iki siyah erkek kardeş var nerdeyse bir yaşına geldiler ve hiç ayrılmadılar, ama dişi kardeşleri anneleri yok. doğa dengeyi bu şekilde koruyor. yani siz kedinizi çiftleştirin yavru sahibi olun sizin bileceğiniz bir şey ama doğanında kendine göre kanunları var, erkek kediniz kendi yavrusu olan bir erkek kediyi istemeyecektir büyük ihtimalle ama farklı bir yavru kedi gelir sahiplenir şaşırır kalırsınız.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Kediyi aşırı parazit sarmışsa veterinerde ilaçlı yıkama yaptırırsınız, kuvvetli bir damla uygulatırsınız, çeşit çeşit marka var belki iyi değil komşunuzun kullandığı damla, 10-15'er gün arayla da iç parazit hapı verirsiniz mis gibi olur, parazitten eser kalmaz. Ben kendi kedimi bırakın, sokak kedisinin yavrusunu bile başkalarına vermeye kıyamadım çünkü herkes iyi bakamıyor, çoğu çocuğunun elinde oyuncak olsun diye alıyor, file takmadığı için apartmandan düşürüyor her yeri kırılıyor hayvanın, sokağa atıyorlar bıkınca, kısırlaştırmak istemiyorlar sokağa atıyorlar veya damızlık gibi habire doğurtuyorlar, daha birçok sorumsuzluk var. Kedinizin 5 çocuğu olursa, birini ya da ikisini siz alsanız kalanları satacaklar belki veya birine verecekler, o hayvanlar nasıl rezillikler yaşayacak bilmiyorsunuz.

Pamukk0906
Pamukk0906

176

Arkadaşlar kedimi çok seviyorum ve haliyle bir yavrusununda olmasını ve yavrusunun da bizimle yaşamasını istiyorum neden altında farklı nedenler arıyorsunuz ? Hastalık konusuna gelince ben yeni sahiplendim sayılır . Bu tarz konularda pek bilgim yok eğer öyle sorunlar varsa tabiki de düşünmem . Sadece pamugumun minik bir yavrusu da olsun istiyorum hepsi bu kadar

Pamukk0906
Pamukk0906

176

Yani sorumluluğu alacağım ki böyle bir paylaşım yaptım . Tek bir kedim var karşı tarafla da anlaşırsak paylaşarak halledilebilir . Tabi bu hastalık konuları kafamı karıştırdı emin olmadığım sürece dusunmem . Dışardan bı kedi konusuna gelince de komşum yavru kedi sahiplendi 2 aylıktı ama kedinin annesinde sanırım parazit olduğu için kaç kere iç dış parazit yapmalarına rağmen yavru kedideki parazitler geçmedi. O yüzden bu konuya biraz mesafeli yaklaşıyorum . Onlari sokakta besliyorum sitemizin küçük bir barınağı var orda yardım ediyorum bizde . Ama kendi kedimin yavrusu daha sıcak geliyor ve benim kedim Van kedisi tekir bir kediyle anlaşamaz

sitedizayn
sitedizayn

12806

aşıları tam bakımlı sağlıklı bir dişi kedi bulursanız neden olmasın, yavrularında sorumluluğu alacağım diyorsunuz. sonuç olarak kedinizin sağlığı için sağlıklı bir dişi bulmanız gerekiyor.
kendi kedinizin yavrusu neden daha sıcak geliyor daha öyle bir yavru yok ki :)
van kedisi tekir kedi anlaşamaz mı ? bu nerden çıktı :)
kedinizi siz tanıyorsunuz onun sosyal, sakin, uyumlu bir kedi olduğunu düşünüyorsanız her yavru ile anlaşır. öyle değilse kendi yavrusu ile bile anlaşamaz :)
birde erkek yada dişi farketmez yavruları belirli bir büyüklüğe geldikten sonra onlar istemezler uzaklaştırırlar yada terkederler, bu doğal bir şey. doğada yaşayan büyük kedilerde veya evlerimizde sokaklarda yaşayan küçük kedilerde aynı davranışı gösterirler. hiç bir kedi kendi yavrusuyla 3 aydan fazla birlikte bulunmaz. genel olarak böyle yani ama bazı ırklarda süre değişebilir, aslan, kaplan, çıta birlikte geçirecekleri süre faklıdır ama finalde yavru terkedilir yada kovulur.
şu anda bizimle yaşayan kediler içinde işte ortalama 3 ay.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 125 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR