Üriner Kedi Maması Tavsiyesi

rabiaesim
rabiaesim

879 Puan

kedim struvite problemi yaşıyor 2 hafta önce dişileştirme ameliyatı oldu. şimdiye kadar denediğim mamalar
-royal canin
-hills
-nd
-nutri
-provet
-virbac


yemiyor. protesto ediyor. geceleri ekmek poşetlerini yırtıyor çöpü deşiyor. bazen birkaç tane virbactan bazen de provetten bir miktar yiyip sürekli benden dileniyor. royal canin s/o ve vetlife struvite yaş mamayı seviyor ama veterinerimiz 2 3 gunde bir verelim dedi.


kedilerinizin sevdiği uriner mama var mı aç kalmasına gönlüm razı olmuyor.

12 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116485

Brit Veterinary Diet Struvite:


Dehidre tavuk (20%), sarı bezelye (16%), sarı bezelye proteini, tavuk yağı (10%), hidrolize tavuk proteini (10%), kara buğday, yeşil bezelye (6%), sodyum klorit (3%), elma küspesi, patates proteini, somon yağı (2%), hidrolize tavuk ciğeri (2%), mineraller, bira mayası, kalsiyum sülfat (0,7% idrar asitleştirici), kurutulmuş alg (0,5%, askofilum nodosum), kızılcık (0,3%vaccinum vitis-idaea), maya ekstratı (mannanoligosakkarit kaynağı, 0,022%), B-glukan (0,02%), fruktooligosakkarit (0,02%), Mojave yukka (0,02%), yalancı iğde (0,015%)


• Brit Veterinary Diet Struvite kedi mamasına bakabilirsiniz, büyük oranda tahılsız bir mamadır. İçeriği güzel, özellikle de kullanan kişiler yorumlarda kedilerinin mamayı severek yediğini yazmış. Genel olarak sevilen bir mama diyebiliriz. Fiyatı 2 kg için 975-1180 TL arasında değişiyor.


Pro-Nutrition Protect Urinary:


Kurutulmuş hayvansal proteinler (%20 min.) (tavuk, ördek, hindi, domuz eti). Pirinç. Ördek yağı. Mısır glüteni. Bezelye. Tapyoka. Patates nişastası. Kurutulmuş sardalya proteinleri. Elma lifleri. Hayvansal protein hidrolizatları. Keten tohumu. Balık yağı. Bira mayası. Deniz tuzu. Kalsiyum sülfat. Balık otolizatları (%0,6). Kil. Metiyonin. Potasyum sitrat. Amonyum klorür. Potasyum klorür. Fruktooligosakkaritler. Funda çiçeği. Misket limonu. Kanada şifa otu. Keçi sakalı otu. Kara mürver. Ayı üzümü. Kızılcık. Taurin. Yucca. Biberiye özleri. Vitaminler ve eser elementler. [İdrar alkalileştirici maddeler: potasyum sitrat (%0,5). İdrar asitleştirici maddeler: amonyum klorür. Düşük kalsiyum oksalat seviyesi]


• Alternatif olarak Pro-Nutrition Protect Urinary kedi mamasına da bakabilirsiniz. Aynı şekilde veteriner serisi mamalardan biri. Virbac'la aynı menşeili, Fransa'da üretiliyor. İçerisinde çeşitli bitkisel otlar kullanmışlar, onların da etkisi iyi olabilir. Daha henüz yeni Türkiye'ye geldiği için çok fazla yorumu yok ama aklınızda bulunsun deneyebilirsiniz. Petlebi'de de satışı var 2 kg fiyatı 789 TL.

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Pro-Nutrition'ın üriner mamasının testerı bir ara Petlebi'de satıştaydı. Alıp bahçede baktığımız kısır bir erkek kediye ödül maması niyetine arada sırada vermiştim. Mamaya bayılmıştı. Hatta sırf bu mamayı yemek istiyordu, kaplardaki mamaları yemeyi reddediyordu. Çok istiyor, diye alacaktım bu mamadan ki fiyatını gördüm; vazgeçtim 😬 Testerını bulabilirseniz denemenizi tavsiye ederim.

yani öneri gibi olur mu bilmiyorum ama youtube da kazıklı marianin videosunda denk gelmiştim , çiğ beslenmeyle ilgili olanda , kedisi yine aynı sırunları yaşıyodu ve tamamen yaş beslemeye geçtiğinde çözdüğünü söylemişti . Kuru mama eğer veteriner öneriyorsa bir şey diyemem ama sıvı alımını arttırmak için yaş mamayı birkaç kez bölüp sulandırmak işe yarayabilir . Ben hep bu şekilde veriyorum . Yani yaş bir mamadan ziyade bir çorba gibi . Azar azar öğünler halinde verdiğim için ara ara gidip kuru mama da yiyolar özellikle geceleri . Ama ben kuru mama tüketimi ve su ihtiyacı hissetmeyle ilgili bir doğru orantı şimdiye kadar hiç gözlemlemedim ama bir veterineri izlerken yine böyle bir şeu söylediğini duymuştum . Ama yine de bence yapısal olarak sulu şeyler yemesi daha mantıklı . Eğer akar suya ilgisi varsa su pınarı tarzı şeyler de belki deneyebilirsiniz . Umarım kediniz bir an önce iyileşir

rabiaesim
rabiaesim

879

sanabellenin 400 gr lık deneme paketini aldım. sonuç: Yemedi. gömüyor gıcık kedim. bu süreçte epey zayıfladı. üriner mama fiyatları da malum. çaba harcayıp yazdığınız tüm yorumlara teşekkür ederim. hepinize sağlık dolu günler tüm pisiciklere de struvitsiz bir ömür dilerim...

sitedizayn
sitedizayn

12806

sevdiği mama zaten varmış neden sürekli vermiyorsunuz anlamadım, denediklerinizin haricinde brit care ve fitmin var bu mamalarıda inceleyebilirsiniz.
brit care urinary var ve veteriner serisi var, fitmin urinary çeşidi var, petlebide şu anda yok ama piyasada var.

sitedizayn
sitedizayn

12806

çünkü kuru mama fabrikaları öyle söylüyorda ondan, benim kedilerimde kuru mama yiyiyor ve kedilere çok haksızlık yaptığımızı düşünüyorum ama bağımlı oldular artık, sizin kedinizin durumu daha farklı sürekli kuru mama yesinde her yeri tıkansın mı yani, yaş mama evde pişmiş tavuk falan ne olursa verin yazık hayvana. mümkün olduğu kadar sıvı sulu şeyler verin.

sitedizayn
sitedizayn

12806

kedinizin şu anda en çok suya ihtiyacı var, yaş mama, evde pişmiş bir şeyler farketmez ama suya ihtiyacı var.
struvite taşlarının oluşumunun bir numaralı sebebi yetersiz sıvı alımıdır, kuru mama yesin diye bir saçmalık olabilir mi ? hangi bilimsel veriye göre bunları söylemişler aklım almıyor.
bir kaç gün yeterli sıvı almayan insanlarda bile hemen oluşmaya başlar, hangi dr diyebilir ki cips yiyin. istediğiniz üroloji doktorunu arayıp sorabilirsiniz.

Poncimin
Poncimin

116485

@Poki


Sanabelle Urinary veteriner serisi bir mama değil, içerisinde idrarı asitleştirici ve idrarın ph'ını ayarlayıcı maddeler yok. Diğer Sanabelle mamalar gibi aynı temel içeriği var. Sadece protein oranı daha az, yağ oranı ise daha yüksek ayarlanmış. Ayrıca mamanın mineral oranı yani kül değeri düşük tutulmuş. İdrar asitleştirici ve benzeri özel maddeler içermediği için halihazırda olan struvite taşının çözünmesini sağlayamayabilir. Daha ziyade idrar sorunlarını atlatan kedilerde sorun tekrarlamasın diye ya da önlem amaçlı olarak kullanılabilecek bir mama gibi duruyor. Bunun dışında bir diğer nokta da konu sahibi Nutri mamayı denediğini ve kedisinin sevmediğini yazmış. Nutri'nin kendisine ait bir fabrikası yok; yaş maması, ödül maması, kuru maması her birini farklı firmalara fason ürettiriyor. Nutri'nin kuru mamasını ise şuan konuştuğumuz Sanabelle'yi üreten Bosch Tiernahrung üretiyor. Bu yüzden iki mamayı koyup içeriklerini kıyaslayınca neredeyse benzer olduğunu görürsünüz. Aynı firma ürettiği için içerikte kullanılan ham maddeler ve aynı şekilde içerik Sanabelle ile büyük oranda benzer. Nutri'yi sevmeyen kedi büyük ihtimalle Sanabelle'yi de sevmeyecektir.

Poki
Poki

1412

@poncimin neredeyse tüm üriner mamalar yazılınca eksik olanı yazmak istedim, brit'te çok fazla ishal şikayeti olduğu için öneremedim geriye sanabelle kalmıştı ama demek tam aranılan mama değilmiş, bilgilendirme için teşekkür ederim.

rabiaesim
rabiaesim

879

yaş mama onlar 4 veterinere gittik hepsi her gün yemesin kuru mama yemesi lazım diyor.

rabiaesim
rabiaesim

879

mantık şu kuru mama yemeli ki su içmesini sağlasın. yaş mama içince yeterince su içmiyorlarmış. ve sanırım kuru mamaların içindeki katkılar struvit taşına karşı daha etkili. bu benim tahminim veteriner savunmuyorum ama hiçbir mamayı veterinerlerden almadım. elimdeki mamaları söylediğimde virbac da virbac dediler.

Poki
Poki

1412

Sanabelle-Urinary deneyebilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR