Yavru Kedimin Gözü İltihap Gecmiyor

Lubbetlayn
Lubbetlayn

559 Puan

Arkadaslar yardım edin 4 5 gun önce yavru kedi sahiplendim geldiginde gözleri iltihaplıydı yıkadıkları için oldugunu söylediler fakat eczaneden detofen kullandık geçmedi çay uyguladık gecmedi hala kötü temizliyoruz tekrar oluyor en etkili cözüm ne olabilir


5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

Kullandığınız damla alerji için, enfeksiyon için değil. Veterinere gösterdiniz mi? Kediyi sahiplendiyseniz veterinere götürüp uygun tedavisini yaptırmanız gerekli. Bu yavrunun büyük ihtimalle antibiyotik de kullanması gerekiyor. Gözü için Detofen yerine Tobrased kullanabilirsiniz ve antibiyotik alması gerekecek. Önce iki üç gün terramycin göz merhemi ile Tobrased göz damlasını birlikte uygulayın sonra terramycin'i kesip Tobrased'le bir hafta devam edin. Günde üç kez damlatın. Çayı nasıl uyguluyorsunuz? Elinizi yakmayacak sıcaklıkta çaya pamuğu batırıp soğudukça yeni pamuk batırarak en az beş dakika ara vermeden gözün çevresini de kapsayacak şekilde bekletmeniz gerekli. Günde iki üç defa tekrar etmelisiniz. Hayvanın gözü sağlam mı belli olmuyor bile, lütfen veterinere götürün, gözünü kaybedebilir.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Çay pansumanını damlayı ve merhemi kullanmadığınız saatlerde uygulamaya devam edin mutlaka. Günde en az iki defa yapın. Eczaden damlalıklı gliserin alarak göz içine temas ettirmeden çevresine parmağınızla sürüp biraz bekleyip pamukla silerseniz göz çevresi hijyenik olur. Gliserin kirleri yumuşatıp kolayca çıkarıyor ama göz içine gelmemeli.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

7539

Geçmiş olsun, daha fazla zaman gecirmeden veterinere gösterin derim

Canimyavrum
Canimyavrum

3358

Yeni bir ewlat sahiplendğinide ewinizde başka ewladınız olsun yada olmasın hekim kontrolü şart biokimya röntgen vs bunlar bakılıp o şekilde gereken yapılmalı sokaktan yada almanız önemli değil ckeup şart en azından bir sağlık sorunu warmı yokmu bilinmeli aşıları ayı we kilosu elverişli ise yapılmalı .

Realbadvroken
Realbadvroken

4004

Genta göz damlası çok başarılı bu konuda muhakkak kullanın ve veteriner kliniğinden göz temizleme solüsyonu alın silin göz çevresini .günde iki defa her göze bir damla olucak şekilde genta damlatın. Sabah ve akşam. Damlattiktan yarım saat bir saat sonra falan da solüsyonu pamuğa sıkıp göz çevresini nazikçe silin ve tabikide veterinere göstermeniz lazım öncelikle daha iyi olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 63 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR