Benim Size Bir Sorum Olucak Ve Lütfen Önyargılı Olmayın Benim En Başlarda 1 Kedim Vardı Sonra

Zorbey447
Zorbey447

167 Puan

Okula gitmediğim bir gün bir parkta oturdum yağmur yağıyordu ve bir kedi gördüm yavru çantama aldım eve getirdim fln büyüttüm bir dişi bir de erkek kedim var sonra bu dişi kedi büyüdü bu yılın ocak ayında yavruladı 4 tane kedi yavru doğurdu neyse baktık büyüttük 5 ay sonra dişi kedi yine hamile kaldı ve bu haziran ayı sonunda doğurdu yine şimdi toplamda 12 kedi var evde ve gerçekten çok fazlalar önceki yavrular 7 aylık heni yavrular 2 aylık dışarı brakmak istedim parka fln brakıcaktım ve hergün suyunu yemeğini vericektim ama bu 7 aylık olan yavrulardan birini dışarı braktığımda majalleyi jnletti resmen sonra geri eve aldım ama çok zor gerçekten ne yapmam gerek herkese sordjm kimsede istemedi isteyen olsa zaten direk vericem ama kimsede istemiyo sokağada brakamıyorum ve ev kedilerle doldu resmen sadece yavru olanları brakmk istiyorum dişi ve erkek kedi hariç hepsini brakmak istiyorum ama olmuyor ne yapmam lazım? Barınak için de çok kötü bakılıyor brakmayın diyolar ne yapıcağımı bilmiyorum nasıl alıştırabilirim dışarı kedileri?

4 CEVAP

sevila
sevila

784

Kısırlaştırmadığın sürece doğurur bi 5 yavru daha

ventricosa
ventricosa

9196

Dişi olan bütün kedileri öncelikle kısırlaştırın, 7 aylık da olsalar ergenliğe girmiş dişi kediler hamile kalabilir. Diğer kediler için de bütün sahiplendirme platformlarına ilan verin. Ön yargılılık değil de yaptığınız sorumsuzluk ben 1 tane sahiplenmeden önce aylarca düşündüm maddi manevi yetebilir miyim diye şimdi bebek gibi bakılıyor. Onların da can olduğunu unutmayın, çoğalmalarına müsade etmeyin

sitedizayn
sitedizayn

12907

önyargılı olacak bir durum yok ama içinde bulunduğunuz durumunda çözümü yok, 7 ay evde yaşamış bir kediyi dışarı bırakmak ölüme terketmekle aynı, sizin yapacağınız ilk iş dişi kediyi kısırlaştırmak. hadi diyelim olan olmuş ama şu anda ne kadar yavru kedi varsa onların sorumluluğu sizde. acil olarak dişi kediyi kısırlaştırın, sonra internetde sosyal gruplar falan var belki şansa yavrulardan sahiplenen olur. sahiplenen olmasa bile ekonomik açıdan beslemekte zorluk çekiyorsanız o konuda destek verenler de çıkacaktır.
yani konuyu her yerde paylaşın. ama hiç zaman kaybetmeden dişi kediyi kısırlaştırın, antalyayı bilmem ama istanbulda barınaklar ücretsiz yapıyor, gönüller sürekli götürüyorlar.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

7548

Belediyeler ücretsiz kisirlastiriyor ve kuduz aşısı yapıyor ama sokak kedisi demeniz gerek, öyle söyleyin. Dişi olanları 8 aydan sonra kisirlastirilabilir (ben yapmadım fakat kızgınlık dönemlerinde kuyruğunun üzerine basınca kırgınlıkları geçermiş veterinere sorabilirsiniz size gösterir uygulamayi). Sahibinden com ve başka siteler de var ilan verin, yavrulara talep çıkan çok oluyor ev kedisi deyince (ben 20 kadar yavru sahiplendirdim sahibinden.com sitesinden. Fakat dışarı bırakmayın vicdan azabı çekmemek için. Allah yardımcınız olsun ve hepsine hayırlı kapılar açılır insAllah.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 122 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR