Kedi Kumu Tamamen Ne Zaman Değiştirilmeli

Sixbrother
Sixbrother

220 Puan

Kedi kumu tamamen ne zaman değiştirilmeli,
Ever Clean Extra Strong Kokulu Kedi Kumu


almak istiyorum fakat 1-2 haftada bir tamamen değiştirmemiz gerekiyorsa 10 L si 650 ye satılıyor ayda neredeyse 3 bin tl para eder her hafta değisşen.


internette 1 aya kadar dayanır tek 10 litre kum diye gördüm, bu doğru mu bana pek sağlıklı gelmedi de?


veya topaklanmayan, tozsuz ve koku yapmayan bundan daha iyi ne önerirsiniz?


Bastet Topaklanan Premium Doğal Kedi Kumu


kullanıyorum, tozsuz evet ama çok koku yapıyor temizlerken vs.

3 CEVAP

Kubragulll
Kubragulll

978

Kuma aktif karbon ekleyebilirsin veya aktif karbonlu kum kullanabilirsin koku sorununu büyük ölçüde hallediyor. Hiç bu kadar pahalı bir kum kullanmadım ondan benim tavsiyelerimi beğenir misin bilmem fakat ben MyCat kokusuz aktif karbonlu kumunu ve proline aktif karbonlu kokusuz kumlarını seviyorum. 10 lt bir ay bir buçuk ay hatta kışları 2 ay gittiği oluyor ben günde müsait olursam 2 kere olamazsam da günde en kötü 1 kere kum temizliği yapıyorum koku sorunu olmuyor zaten aktif karbon da kokuyu engelliyor. Kapalı tuvalette kullanıyorum ve koku filtresi takılı herzaman. Kumu tamamen değiştirme sıklığım ise şöyle kapalı tuvaleti yıkadıktan sonra 10litrelik kumun yarısını kum kabına koyuyorum ve bitene kadar kum eklemeden günlük temizliğini yapıyorum 2 2 buçuk haftada iyice azalınca kum kalan tüm kumu alıp tekrar kum kabını yıkayıp kurulayın kalan kumu boşaltıyorum. Hep böyle bir döngü de hem günlük temizliğini aksatmadan hem de ayda 2 kere tümden kum kabını yıkamış oluyorum. Düzenli olmuşta oluyor temizlik zamanı belli olmuş oluyor. Hergün kum eklemeli düzende kum kabını kum bitmeden yıkamak istersen kum israfı cok oluyor 10 litrenin bitmesini beklersen ise dezenfekte etmek için beklemek kum kabını çok bakterili bırakır. Ama dediğim düzende bence hem kum israfı da az oluyor. Kum uzun süre gitmiş oluyor. Hemde kedine düzenli temiz bir ortam sağlamış oluyorsun

sitedizayn
sitedizayn

12827

2 kedim ve 2 kapalı tuvalet var 1,5 yıldır wondersand kullanıyorum üretici firmasından alıyorum aracı sitelerden almıyorum ucuza geliyor 45 gün bazen 2 ayı buluyor tamamen kum değiştirmem.
kokulu ve aktif karbonlu çeşitleri var ben kokusuz beyaz kullanıyorum, aktif karbonluda kullandım ama kum rengi koyu oluyor ve kedilerin dışkısını izlemek zor oluyor, beyaza geçtim. beyaz kum olunca dışkı rengi vs değişiklik olursa kolay farkediliyor, kokulu olanlarda beyaz ama ben kokusuz alıyorum. kokulu, kokusuz, aktif karbonlu bütün çeşitleri kullandım memnun kaldım.
kedi tuvaletlerinin kokusu sadece kumlada ilgili değil kedilerin hangi mamayla beslendiği ile ilgili.
insanlarda böyledir sebze yediğinizde, et yediğinizde veya bol çiğ soğan sarımsak yediğinizde tuvalet farklı kokar :)

Cankanac
Cankanac

864

Ever clean kullanıyorum ben 10 litre olanını,hergün temizlemek çok önemli süreyi uzatıyor ayda 1 defa kumu tamamen boşaltıyorum topaklanması iyi olduğundan kum hijyenli oluyor ben beğeniyorum koku konusunda baya başarılı ama biraz tozu var malesef fakat piyasadaki kumlara göre yine çok iyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 98 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR