Kedim İç Parazit Oldu Ama Aşı Olamıyor

defneesvvl
defneesvvl

166 Puan

Kedimi annesi emzirmediği için 1.5 aylık iken sahiplendim ve bir hafta boyunca her şey yolunda bir şekilde kakasını yaptı mamasını yedi kilo aldı fakat iki gündür ishal durumu var ve dün gece kakasında kan gördüm doğruca veterinere gittik ve parazit olduğundan şüphelendiğini ancak 300gr ve kücük bir kedi olduğu için iç dış parazit aşısını yapamayacağını söyledi, 600gr ve üstü olması lazımmış 2. ayında yapılıyormuş.Kedim çok halsiz sürekli uyuyor ve veteriner tavsiyesitle verdiğimiz prebiyotik su ve azıcık mamayla(iştahsız)günü geçirmeye devam ediyor önerdiğiniz bir şey var mı nasıl rahatlatabilirim bugün kakasında kan yoktu ama karnı şiş..

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131063

Çok küçük dozlarda gayet de yapılır. Caniverm yavru kediler için hap alıp kendiniz minik parça bile yutturabilirsiniz. Onun dozu düşük oluyor, 175 mg'lık. O veterinerler gidip yavrulara dozunun ayarlanmasının mümkün olmadığı damlalar, tam doz iğneler vuruyorlar, birden yüksek doz ilaç alan kedi parazitlerin de saldığı zehirle ağır ishal oluyor veya ölüyor, ondan sonra "Şu kadar gramın altındaki kediye iç parazit ilacı verilmez" gibi kirli bir bilgi yayıyorlar ortaya. İç dış yapmasın sadece iç parazit ilacı versin. O yavru parazitler yüzünden ölebilir, kaç tane minicik yavru ben parazit ilacı verdikten sonra hayata tutundu, ölme noktasına geliyorlar.

buusracikk
buusracikk

15602

2 ayından önce nasıl yapılamıyormuş bende 1.5 aylık sokak kedisi sahiplendirme 3 gün önce götürdüm veterinere iç dış parazit ilaçları yapıldı. İğne yerine hap içirdi dış parazit için de ense damlası. Kilosu az olduğu için olabilir belki ama 2 aydan küçük olması engel değil aşı yapmıyorsa hap içirebilir. Benim kedi de 560 gram geldi kilosuna göre ilacı ayarlayıp tutturdu veterinerimiz.

buusracikk
buusracikk

15602

Başka veterinere götürün eğer iç parazit varsa yaşamaz hayvan beklemeyin yavru kedilerlede ölümcüldür iç parazit

Canimyavrum
Canimyavrum

3358

1 agustosta bade kızımı buldgumda 240 Gr dı hekimimiz minik dozda onu Gr Mona göre yaptı ilacını nexgard combo olan aşıdan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 110 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR