**Çok Acil** Kanlı İshal(Yavru Pointer Ferma)

ziyanim
ziyanim

1796 Puan

2 aylık köpeğimda 3 gündür yemek yemiyor, su içmiyor, halsizlik ile baş gösteren istifra ve kanlı ishal neticesinde veteriner hekime başvurduk. Gençlik hastalığı dedi ve aşı vurdu. Ateşi yükseldi başka bir veteriner hekime başvurduk yanlış yapılmış dedi, ağrı kesici, ateş düşürücü ve antibiyotik kullandı.


Yapılanlar hiçbir değişiklik yaratmadı. Sizce ne yapmam lazım? Onun hayatında yaşatma veya öldürmeye hakkımın olmadığını düşünüyorum fakat ona destek olacak her şeyi yapmaya çalışacağım. Kurtaramazsam diye korkuyorum fakat eğer gerçekten ölecekse en azından acı çekmemesi için ne yapabilirim?


4 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

geçmiş olsun aşı sağlıklı bireye vurulur ilk aşıyı vuran veterinerin diplomasına tüküriyim ben!

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

Lütfen ilk olarak ümitsizliğini bi kenara bırakın.. Benim kedim de gençlik hastalığı atlattı bilmelisiniz ki maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçeceksiniz, psikolojik olarak çok etkileneceksiniz ama lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Önemli olan iyi bir tedavi süreci geçirmek. Bunun için de iyi bir veteriner hekimi bulmalısınız; düzgün bir tedavi ile en kısa sürede iyileşecektir inşallah .. Biliyorsunuz ki ölümcül ve viral bir hastalık ama iyi tedavi ile atlatılabilir buna en iyi örnek olarak kendi kedimi verebilirim. Bu arada; ilk olarak gittiğiniz veteriner ne aşısı vurdu? Normalde hayvan sağlığına kavuşmadan aşı yapılmaz, yani yanlış bir uygulama maalesef. Ikinci olarak gittiğiniz veterinerin yaptığı gibi antibiyotik ateş düşürücü mide koruyucu ağrı kesici gibi iğnelerin yapılması gerekmektedir. Ishal olduğu için de vücudun da şuan su kaybı oluyor bu yüzden düzenli besin takviyesi olarak serum bağlanmasını öneririm.

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

Gerekirse veterinerinizde bırakabilirsiniz 1 2 gün her gün ziyaret edip bilgilenme şartıyla ama bunu pek önermem çünkü köpeğiniz evde kendini daha rahat hissedecektir. Bu arada yapılanlar bi değişiklik göstermedi diye belirtmişsiniz ama bu hemen geçen bi hastalık değil maalesef hayvanın bünyesine göre 3-5-7-10 gün sürebiliyor. Benim kedim 5gün içinde atlatmıştı, merak etmeyin eğer tedavi iyiyse ve köpeğiniz de iyileşmek için psikolojik olarak bi savaş verirse en kısa sürede toparlar var sizi üzmez. Çok üzgünüm gerçekten dualarım sizinle inşallah iyileşir bebişiniz geçmiş olsun..

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Vitamin takviyesi gibi bağışıklığı yükselticek şeylerle besleyin en kaliteli mamayı verin.Ev yemeği vermeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 873 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR