Kısırlaştırma Sonrası Kedinizde Gördüğünüz Değişiklikler

pistan32
pistan32

107013 Puan

Kedimi kısırlaştırmayı uzun zamandır düşünüyorum.Bazı şartların uygun hale gelmesini bekliyordum;geldi şükür.Kedimi gözetimim altında balkona çıkartıyorum.(1.kat)Ne kadar çok gòzetimim altındada olsada beş dakka gözümü ayırmamla macera yaşamak için aşağı atlaması bir oluyor..Bu atlamalar engellemeye çalışsamda artık bir döngü haline geldi.Geçtiğimiz pazar günü annem balkona çıkarmış ben uyurken yine atlamış.Uyanır uyanmaz aramaya çıktım öğlene kadar aradım buldum.Buldum ama ömrümden bi yirmi yıl eksildi:(.Kısırlaştırma sonrası bu duruma bir son gelmez biliyorum ama en azından balkona çıktığı zaman tek derdinin aşagı atlamak olması değişirmi?Ailemle birlikte yaşadıgım için kapılar pencereler her zaman benim kontrolümde olmuyor.O yüzden sürekli tetikteyim.Siz kedilerinizde kısırlaştırdıktan sonra olumlu olumsuz nasıl farklılıklar gördünüz?Şimdiden teşekkürler.

7 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Valla bize dedilerkiiii, kısırlaştırılan kediler sakinleşir, uslanır, daha çok uyur, miskinleşir...


Külliyen yalanmış. Bizdeki tek fark artık kızgınlığa girmemesi. Başka hiç fark yok. Hatta aksine daha da az uyur hale geldi. Günde 8 saat filan uyuyor ennn fazla. Kafayı bir çeviriyorsun uçan bir kedi. Bir çeviriyorsun zıplayan bir kedi. Bir çeviriyorsun dil dışarda koşan bir kedi. :D

aleyn
aleyn

113859

benim dişi kedimde de olumlu olumsuz bi değişiklik olmadı, tabi kediler farklılık gösterir sizi de ümitsizliğe düşürmek istemem ama bizde de balkondan yan dairenin balkonuna atlama durumu vardı hala devam ediyor o isteği sürekli gözetim altında çıkıyoruz bi an gözümü ayırsam bakıyorum gözlerini dikmiş atlama hesabı yapıyor.

Gul36
Gul36

113368

Ben de ameliyattan sonraki iyileşme sürecinde, çok hareketsizleştiği ve sürekli uyuduğu için çocuğun karakterinin değişmesine neden oldum diye vicdan azabı çekmiştim. Ama 10 günün ardından her şey eskisi gibi oldu. Kuduruk Kaymak geri döndü. :D Yani değişmelerinin garantisi yok. Bu arada şu kapı pencere meselesine gelirsek, insanların bazı şeyleri kabullenmesi zor bir süreç olabiliyor. Ben de ailemle birlikte yaşıyorum ve eğer biri camı/kapıyı açarsa kıyametleri kopartıyorum. O zor kabullenme sürecini azıcık cazgırlıkla atlattık böylece. Artık ben cam açtığımda onlar bana kızıyorlar. :D

ursaminor
ursaminor

116511

Ben buna katılmıyorum. Dışarı alışan kedi, eve de gayet alışır. İlk koşul kısırlaştırmak. Neden? Onun dışarı çıkmasını tetikleyen en büyük nedeni ortadan kaldırdığınızda sorunu daha kolay çözebilirsiniz. Evin güvenli ortam ve yuvası olduğunu kolay öğreniyor kediler. Bence siz bunun üstesinden geleceksiniz. Vesveseye kapılmayın :)

Heiter
Heiter

115202

@ursaminor'a katılıyorum. Ben de kısırlaştırma sonrası hareketsizlik ve buna bağlı kilo artışından yakınıldığını çok duydum fakat bizim oğlanda tam tersi oldu. Kızışma belirtileri devam etti (evde dişi kedi olduğunu da belirtmem lazım) ve daha enerjik hale geldi. Hatta zayıflamaya başladı. Bu söylediklerime bakarak, kısırlaştırmanın kötü bir fikir olduğu sonucuna varılmasın fakat her kedide aynı sonuçlar ortaya çıkacak diye bir kaide yok, onu söylemeye çalışıyorum.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

emin olun değişmicek dışarı alışan kedi sürekli çıkmaya devam eder ve bir gün ya trafik kazası geçirir yada hastalık kapar bu net.

pistan32
pistan32

107013

Umarım teşekkürler @Ursaminor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 816 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR