Kedimin Irkı Nedir

Fatihakca
Fatihakca

166 Puan

Sokaktan aldığımız kedimin ırkı nedir arkadaşlar, bana ankara kırması gibi geldi ama veteriner biritish kırması diyor


5 CEVAP

tengrist
tengrist

112135

Çehresi Tekir gibi ve kafasın da tekir M'si var, kafa üzerindeki siyah tüylere de bakılırsa kediniz tekir ve beyaz bir kedinin kırması ya da geçmişte atalarının arasında beyaz bir kedi vardı. ayrıca kedinizin beyaz olması illa van ya da ankara kedisi olduğu anlamına gelmez, w (white) geni van,ankara kedilerinde çok daha yoğun olsa da bu geni hemen hemen tüm kediler taşır, bildiğim kadarıyla;
(eksik ya da hatalı olabilir) dominant white ve white spotting denen iki durum var. eğer kedide w geni (beyaz) çok baskın ise, yani beyaz ise dominant white, bunlara ankara,van kedisi örnek verilebilir. belirgin bir şekilde beyazlıklar var ancak farklı renkler de mevcut ise white spotting deniyor. yani beyaz lekelenme. (hem tekir hem beyaz kürke sahip kediler)
beyaz tüy rengi aslında renk pigmentlerinin sebep olduğu bir kürk rengi değil kedinin asıl renginin üzerini örten bir örtüdür bir çeşit gen mutasyonudur. yani sizin kediniz aslında kafasındaki tüylerin renginde, w geni tüy rengini maskeliyor. ayrıca aynı gen sağırlığa da sebep olduğu için w geninin daha yoğun bulunduğu kedilerde sağırlık gözlemliyor.
aynı geni britishlerin taşıması mümkün, ama kedinizin kulak,göz ve burun yapısı çehresi britishe çok uzak.

ilaydacakir
ilaydacakir

2996

Çok güzel bir Ankara kedisi bence dee 😍

sitedizayn
sitedizayn

12743

ankara kedisine benziyor ama ankara kedisi genleri taşıdığı belli, melez çok güzel bir kedi, tam beyaz olan ankara kedilerinin çoğu sağır oluyor neyseki fotolardan kafasının üstünde bir siyahlık olduğunu görebiliyoruz. ankara kedisi melezi diyebiliriz. ben kırma kelimesinden çok melez kelimesini tercih ediyorum da :) veterineriz british melezi demiş belki olabilir ama yüz ve tüy yapısı ankara kedisine çok daha çok benziyor, british ankara desekde olur :)

Pnrdogan
Pnrdogan

4164

Kırma ankara kedisi bence :) benimki de buna benzer

Pnrdogan
Pnrdogan

4164

Benim veteriner british ve ankara mixi demişti

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 103 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR