Yeni Sahiplendiğimiz Kediyi Evdekilere Nasıl Alıştırabilirim?

Ebru-c
Ebru-c

4743 Puan

merhabalar, bugün markete giderken sokakta harap halde bir kedi buldum cins kediydi ev kedisi olduğu her halinden belliydi. belki çiplidir kaçmıştır diye önce karnını doyurup hemen veterinere götürdük. çipliymiş ama sokağa atmışlar karnında derin yarıklar, ayaklarında kesikler, vücudunda pirelerden oluşan yaralar vs çok kötü haldeydi ve sahibi kimliğini bile vermeye gelmeyen bir barzo. biz tedavi ettireceğimiz için sahiplendik, resmi olarak bizim kedimiz. iç dış vs yaptırdık tıraş edip yıkamışlar tedavi için.
ama asıl sorun şu ki evde hali hazırda 2 dişi kısır kedim var. bulduğumuz kedi de bizimkiler de 2 yaşında. kısır erkek bir kedi yeni meleğimiz. çok ürkek, kim bilir neler yaşadı?
ben benim evdeki delilere nasıl alıştıracağım bu yeni çocuğumuzu?
bu gece ilk kez evde ve ayrı odalarda tutacağız veteriner kontrolleri bitene kadar ama ona rağmen odadan çıkınca ellerimi yıkasam bile bizimkiler bana saldırıyor. hem yeni üyemize alışmaları için hemde bize saldırmamaları için nasıl bir yol izleyebilirim?

2 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12781

olay daha çok yeni biraz zamana ihtiyaç var, veteriner kontrolleri bittikten sonra puset içinde eski kedilerin yanına getirin bırakın tepkilerine bakın, bir kaç gün böyle yaptıktan sonra sadece kapıyı aralayıp birbirlerini koklamalarını tepkilerini izleyin, kontroller bitince elinizi de yıkamayın ayrı odada olsa bile sizin üstündeki kokuyada alışsınlar.
şu anda en çok rahatsız oldukları şey yeni kedinin kokusu.

Pnrdogan
Pnrdogan

4167

Hep beraber yemek yesinler alışırlar zamanla umarım;)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 79 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR