Kediyi Tasma Takmaya Alıştırmak

Nurr_6
Nurr_6

338 Puan

Kedime isim ve kaybolursa diye numara yazılı tasma takmak istedim fakat çıkarmaya çalışırken kendine zarar verir diye takamadım. Kediye tasma takılır mı? Kedi tasmaya alışır mı yoksa çıkarmaya çabalarken zarar görür mü?

11 CEVAP

songuladali81
songuladali81

103902

Bence hiç alışmasın.

Cankanac
Cankanac

864

Bence hiç takmayın çıkarmaya çalışırken ağzına takılıp zarar gören o kadar çok kedi var ki riskli bence ve boynunu rahatsız ediyor gibi geliyor zulüm gibi biraz en güzeli hiç takmamak :)

sitedizayn
sitedizayn

12781

kediler başına buyruk bağımsız ruhlu hayvanlardır tasmaya alışmazlar, scotish fold gibi sakin kediler alışabiliyor yada maine coon belki, hiç uğraşmayın ben sarman kedime bir kaç defa denemiştim yaralanmalar oldu çok tehlikeli yani, smokin kedime zaten tasmayı yaklaştıramadım bile :) finalde tasma çöpe gitti.

Nurr_6
Nurr_6

338

Peki kediyi bahçeye çıkarmak için gezdirme tasmaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Ev kedileri ara sıra bahçeye çıkarılmalı mı?

Cankanac
Cankanac

864

Aşıları tamsa kontrollü bir sekilde şekilde çıkarılabilir bence hava almak onların da hakkı.Gövde tasması takılabilir önce alıştırmak gerek ama çoğu kedi takınca yürümüyor çünkü ilk zamanlar:)ben arada çıkardığım zaman her ihtimale karşı hayvanlara yaklaştırmıyorum ve temiz yerlere basmasına dikkat ediyorum olası hastalıklara karşı

sitedizayn
sitedizayn

12781

bizde bahçe yok ben yazın sürekli balkon kapısını açık tutuyorum kafalarına göre takılıyorlar, sizinde balkon yüksek değil güvenli ise bahçeden iyidir, sürekli balkonu temiz tutmanız gerekir yani ben öyle yapıyorum. sonuçta kedilerinde temiz havaya güneş ışığına ihtiyacı var.

songuladali81
songuladali81

103902

Hayır, ev kedileri bahçeye çıkarılamaz.

AhsenAise
AhsenAise

117685

Emniyetli tasma taka bilirsiniz lakin ufak bir zorlamada hemen çıkacağı için sizin kullanım amacıniza hizmet etmez ( kayıp olması halinde size ulaşılması)

sitedizayn
sitedizayn

12781

bahçeniz güvenli ve temizse çıkarabilirsiniz, başka kediler yoksa, aksi takdirde dış parazit veya başka hastalık bulaşma sorunları olabilir.

Msrose
Msrose

191

Ev kedisini dışarı çıkarmaya karşı insan çok ama ben kıyamıyorum. Site bahçesine çıkarıyorum haftada bir iki kez. Bir kaç kez de sahile götürdüm. Denizi izlemeye bayıldı yavrum. Beş metre ipli göğüs tasması var. Takarken direniyor biraz ama alıştı çıkarmaya çalışmıyor. British kedim bu arada. Ev tasması da ilk sahiplendiğimde çıngıraklı reflektörlü bir tasma takmıştım çıkarmaya çalışmadı ama oyun oynarken disine takıldı boğulur falan diye korktum bir daha takmadım. Kediye sokağa çıkarm konusunda da eve hapsedilmesinden yana değilim zalimlik. Sonuçta insan evlatları da okulda vs birbirinden bir sürü hastalık kapıyor eve kapatmıyor kimse. Sadece tenha yerler seçiyorum. Başka kedi köpeklere yaklaştırmıyorum. Aşıları da lösemi hariç tam.

Nurr_6
Nurr_6

338

@songuladali81 neden?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 169 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR