Kedim Beni Sevmiyor

calmilacx
calmilacx

322 Puan

Kedim üç aylık, bir aydır bizimle ve çok karakter olarak aslında uysal ve uyumlu bir kedi. Ama kedim benimle hiç vakit geçirmek istemiyor ve onu ne zaman sevsem sadece beni ısırıyor. Asla yanıma gelmiyor, kucağımda durmak istemiyor, sevmek için her elimi uzattığımda elimle oyun oynayıp ısırmaya başlıyor. Şimdi ısırması acıtmıyor ama büyüyünce bu konuda çok problem yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Bu ısırma konusunda ne yapabiliriz? Hiç elimizle sevmeyelim mi? Bir de kedimin benimle bu kadar oynamamak istememesi uzak durmak istemesi karakterinden midir? Hep tek kendi takılmak istiyor ama 24saat bu böyle yani. Sahiplenmeden önce kedinizle mutlaka oyun oynqmalısınız diye şeyler görüyordum fakat kedim benle oynamak istemiyor, tek oynamak istiyor sadece. Ama beni göremezse örneğin ben tuvalete gittiysem sürekli miyavlıyor ve ben gelince susuyor. Aynı şekilde ben uyurken de uyandırmak istiyor hep beni görmek istiyor ama temas ya da oyun vs istemiyor. Kedim beni sevmiyor mu onu nasıl kendime daha çok alıştırabilirim?

5 CEVAP

Cankanac
Cankanac

864

Bence daha küçük olduğu için böyle elinizle oynatıyorsanız oynatmayın elinizi ısırmaya çalıştığı zaman oyuncağa yönlendirebilirseniz çok iyi olur siz pes etmeden oynamaya devam edin derim illa ki ilgisini çekecek bir oyun olur oltayı çok seviyorlar onu deneyebilirsiniz bazı kediler de yapı olarak bu şekilde oluyorlar cins olanlar gözlemelerim kadarıyla pek kucak seven kediler değil bence bizimki de yalnızca canı isteyince sevdirir sizi sevmediğini düşünmeyin lütfen karakterleri bazen böyle oluyor o kadar:)bir de daha yeni ailenize katılmış biraz zamanla daha çok anlaşacağınıza eminim zamana bırakın bence :)

Cankanac
Cankanac

864

Yavru kediler ısırmaya çok meyilli oluyorlar kardeşleriyle de aynı şekilde oynuyorlar o şekilde düşünebilirsiniz istemediği zaman dokunulduğu vakit daha çok ısırabilir bunaltılmaya hiç gelemiyorlar biz dişimizi sıkacağız mecbur :) ödül mamasıyla alıştırmayı deneyebilirsiniz ama en önemlisi dediğim gibi zaman alıştığı ve sizi benimsediği vakit sevdirecek emin olun :)

sitedizayn
sitedizayn

12743

yazdıklarınızda şaşılacak bir şey yok aslında kediniz sizi seviyor :) benim iki erkek kedim var karakterleri çok farklı, sarman kedimi severim mıncıklarım hiç sorun olmaz, ama smokin kedimi hiç sevmem, yani okşamam falan çünkü bir iki defa okşayıp sevsem hart diye elimi ısırabilir veya tırnağını geçirmiş olabilir, ama hiç peşimden ayrılmaz köpek gibidir, zaman içinde bende karakterini öğrendim sevme okşama kucağa alma falan istemiyor şerefsiz :)
ama kendi canı isteyince gelir üstüme yatar mırıldar masaj yapar ve o anda bile sevmeye kalksam ısırır :)
o beni sevmeye gelince hiç kıpırdamam çünkü ne yapacağı belli olmuyor :) ama smokin kedim ve çarli birbirimizi çok seviyoruz. onun için sizde kedim beni sevmiyor gibi düşüncelere kapılmayın. zamana bırakın kedinizi anlamaya çalışın, ben öyle yaptım. ve seçimi kediye bırakın canı isteyince kucağa gelirse gelsin, birlikte yatarsa yatsın gibi, ben işte kucaklamak sevmek sarılmak istiyorum gibi düşünüyorsanız kedilerin dünyasında öyle bir şey yok, patron kedilerdir :) oyun konusuna gelince oynatırken aranızda mesafe olmalı, kedi oltası tabir edilen oyuncaklar en iyisidir, kendiniz yapabilirsiniz, elinizle falan oynamayın elinizle oynarsanız sürekli elinize saldırır aslında saldırı değildir o şekilde öğrenmiştir. eliniz onun için bir av olur. ama kendiniz bir olta tarzı bir şey yaparsanız yada hazır alabilirsiniz o zaman avı o olacaktır. kediler zaten oyun oynamaz avlanır, bizim oyun olarak düşündüğümüz şeyler aslında avlanmadır.
avcıdırlar, vahşidirler. biz onları minnoş yumuşak evcil hayvanlar olarak görebiliriz ama öyle değildirler doğadaki en iyi avcı vahşi yırtıcılardır. evlerimizi bir kaplan, aslan, puma hepsini saymaya gerek yok bu hayvanlarla paylaşıyoruz sadece boyutları küçük.
ve final onu nasıl kendime alıştırabilirim ? aslında asıl konu siz ona nasıl alışacaksınız :)

calmilacx
calmilacx

322

Evet çok haklısınız bize sanki çok uzun süre gibi geliyor ama bir ay kısa bir süre:( karakteri de öyle olabilir evet ama aslında biz elimizle oynatmıyoruz severken sevdiğimiz her an bizi ısırıyor, yani ısırmaması için hiç ona dokunmamamkz lazım ama öyle de yapmak istemiyorum sonuçta bi daha böyle bebiş olmayacak:( ama ısırma huyu kalıcı olsun istemiyorum. Elimizi de huzursuz ya da rahatsız olduğu için ısırmıyor aslında oyun oynadığını sanarak ısırıyor ama sürekli yapıyor bunu her elimiz değdiğinde:(

calmilacx
calmilacx

322

hepinize gerçekten çook teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık çok teşekkürler kedilerinizle çok mutlu günler dilerim💖

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 111 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR