Erkek Kedimi Ne Zaman Kisirlastirmaliyim

benim 5 aylik yavru bi erkek kedim var bazen cok hircinlasiyor beni isiriyor surekli cok canimi yakiyor bi turlu engel olamiyorum ama bazen de cok sakin bu olay kisirlastirinca gecer mi veya ne zaman kisirlastirmaliyim

7 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12806

iki erkek kedimi 7-8 aylık civarındayken kısırlaştırmıştım aslında yaştan çok kedinin kilosu, genel durumu gibi şeylere bakıyor veterinerler ve organlarına, erkek kediler zaten kızgınlığa girmez, cinsel gelişimini tamamladıysa her zaman çiftleşmeye hazırdırlar, yeter ki çevrede kızgınlığa girmiş bir dişinin kokusu ve sesi olsun :) bizim alt katta da kısır olmayan bir dişi kedi olunca durum hemen farkediliyordu :)
bilimsel olarak genel görüş 6 aydan sonra dişi erkek farketmeden kısırlaştırma yapılıyor.
farklı görüşlerde var bu durum veterinerin hangi fakültede hangi hocalardan ders aldığına da bağlı. kızımla hayvanlarla ilgili bir çok konuyu çok konuşuruz veteriner fakültesinde okuyor :)
internetde bulamadığım ve içinden çıkamadığım bir konu olursa hep söylerim şunu hocalarına bir sorsana diye.

Minigimmm
Minigimmm

12035

eğer ısırırken çiftleşme pozisyonu almıyorsa kızgınlığa girmekle bir alakası yoktur. özellikle kediler 1 yaşına kadar yavruluk döneminde çook hareketli oluyor yaş aldıkça insanlar gibi yaşlanıp durgunlasiyorlar. onun şuandaki ısırmaları oyun amaçlıdır elinizle ayaginizla oynamasi yerine onu oyuncaklarla oynamaya alıştırın, ve her gun mutlaka en az 2 kere 15 dakika ona vakit ayırıp oyun oynayin ki enerjisini atsın ve durulsun. benim kedim mesela poşetle oynamayi cok seviyor top gibi yapıyorum yada folyo kağıdı atiyorum koşuyor gidiyorum alıyorum diğer tarafa atiyorum yine koşuyor boyle boyle enerjisini atıyor olta seviyorsa olta alabilirsiniz.


https://ty.gl/aqmc4p8yffsk1


kedi otunu çok severler içinde ottan olan oyuncaklar alabilirsiniz
https://ty.gl/o7zk5j1aek6gj
https://ty.gl/10jaeaaikmpfn


tünel alabilirsiniz
kurmalı fare alabilirsiniz


kediler, avci özelliğini ortaya çıkaracak oyunlari cok severler saklanıp ona seslenerek gel diyerek sizi yakalamasini saglayabilirsiniz. saklambac oynuyoruz biz çok da sever.


kısırlaştırma meselesi ise 7. aydan sonra yapıyor doktorlar. kedinin kilosuna bağışıklığına kan değerlerine bakılarak uygunsa kızgınlığa da girmişse yapılıyor ama sizinkinin sorunu kızgınlık değil bence

erkek kediler için yaşının dolması gerekiyor vet öyle demişti gelişimi açısından ben tam 1 yaşında kısırlaştırdım. zaten o zaman kızana girmişti. 5 aylık yavru daha kızana girmez. henüz erken yaşını bekleyin

tengrist
tengrist

112185

Bir yaşının dolmasını bekleyin.

sunnyv
sunnyv

2904

Diş çıkartma aylarında olduğu için ısırıyor olabilir. Isırma oyuncakları, matatabi çubukları vs alabilirsiniz. Her gün dişlerini ve diş etlerini fırçalamak da yardımcı olacaktır.

sitedizayn
sitedizayn

12806

gelelim kedinizin ısırma konusuna :) bu sadece kısırlaştırma ile falan ilgili değil kediler en vahşi avcılardır, aslan kaplan farketmez onlar avcıdırlar bu işte ev kedisidir falan gibi düşünmeyin dünyanın en vahşi avcısı ile yaşamaya başladınız :)
en kaliteli en pahalı mama ile besleniz bile bu durum değişmez, en iyisi bu vahşi kedilerle oynamaktır, hazır satılan kedi oltası gibi şeyler olabilir ya da kendiniz yaparsınız basittir. burda temel konu kedinizin elinizle falan teması olmadan oynararak avcılık iç güdülerini bastırmaktır sonra zaten yatar uyur bu şerefsizler :)

sitedizayn
sitedizayn

12806

6 aylıktan itibaren dişi erkek farketmiyor kedilerde kısırlaştırma yapılır veterine gittiğinizde öncelikle kilosuna bakılır erkek kedilerde kolaydır kiloya bile bakmasına gerek olmaz organlarına bakarak bile karar verebilir, dişi kedilerde daha ayrıntlılı muaneye gerekir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 95 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR