Kedim Alışamıyor

Ezgiiguler
Ezgiiguler

730 Puan

Lütfen yardım edin gereksiz üremenin önüne geçmek için erkek kedimi kısırlaştırdım ve dişi kedim asla tanımıyor. Erkek kedimi bir güzel dövüp yaraladığı gibi bir tur da beni dövdü yaraladı. Ne yapmam lazım. Lütfen yardım edin

10 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

Dişi kedinizi de kısırlaştırın, kısır dişiler diğer kedilere karşı daha nazik olurlar, daha az sinirlenirler. Erkek kedi de neden dişiyi tanımayacak olsun, kısırlaştırdıktan sonra tanımamak kesin bir şey değil ki. Dişi kediyi de kısırlaştırmak bir gereklilik zaten, hayat boyu kısırlaştırmamak ömrünü kısaltır.

cemremio
cemremio

2540

Erkek kedinizi yeni kısırlaştırdı iseniz ve bu sorunları yaşıyorsanız normal bir süreç bu, biraz ayrı tutsanız belki iyi olur, operasyonlar sonrası böyle durumlar ile karşılaşılabiliyor , belki üzerine sinen kokular yüzünden olabilir, arkadaşım kedilerinin diş temizliği sonrası böyle sorunlar yaşadı, bir kaç ay sonra yavaş yavaş kediler birbirini kabullenmeye başladı. Yalnız arkadaşın dediği şeye bende katılıyorum dişi kedinizi de kısırlaştırmanız gerekir, her kızgınlık döneminde o strese girmesin ve bazı hastalıklara sebebiyet vermesin diye, birde dişi kediniz kızgınlıga girdiğinde hem kendi strese girecek hemde bağırıp çağırarak diğer kedinizi strese sokacak büyük ihtimalle

sitedizayn
sitedizayn

12743

dişi kediniz kısır değil mi ? önce onu kısırlaştırmanız daha iyi olurdu

Ezgiiguler
Ezgiiguler

730

Hayır değil neden kısırlaştırayım bu sefer se diğer kedi onu tanımayacak ne yazık ki ben nasıl daha çabuk alıştırırım diye cevap bekliyorum

sitedizayn
sitedizayn

12743

çünkü dişi kediler kızgınlığa girer erkek kedilerin kızgınlığa girmesi diye bir şey yok, yetişkin erkek kediler her zaman çiftleşmeye hazırdır, dişiler sadece kızgınlığa girince çiftleşirler, bağırır çağırır etrafada idrar bırakırlar, erkek kedilerde bunlara tepki verir.
aslında kısırlaştırılması gereken dişi kedilerdir, sokakta gönüllüler hep dişi kedileri topluyor belediyeye götürüp kısırlaştırıyor.
dişi kedinizi kısırlaştırmadığınız sürece sorunlarınız devam edecek, ikiside kısır olunca daha iyi anlaşacaklar. sizde rahat edersiniz. hem araştırın hem veterinerinize sorun bunlar bilimsel gerçekler. bunları ben söylemiyorum yani bilim söylüyor :)
kendi yaşadığım tecrübelerim, kızımın veteriner fakülesinde okumasının bazen çözüm bulamadığımda kızım şunu hocalarına sor dememinde biraz etkisi var tabi.

Ezgiiguler
Ezgiiguler

730

Be koku bırakan erkek kedimdi dişi kedim değildi sorum bambaşka bir şey ki cahil değiliz habfendi ben kısırlaştırmadım veteriner kısırlaştırdı yani normal olarak erkeği mi dişiyi mi kısırşaitıralım diye sormuşuszudr heralde :)

Ezgiiguler
Ezgiiguler

730

Dişi kedileri neden toplayıp belediye götürüyorlar kontrolsüz üremeyi engellemek için kızgınlıkla alakalı bir durum değil yani. Belediye gelip aaa dişi kedi kızgınlığa girmiş onu hemen kısır edelim de kaldırıma yola koku bırakmasın demiyorlar da hamile kalamsın diye kısırlaştırıyorlar. E bende evde tek erkek kedimi kısırlaştırp bunun önüne geçtim ? Sokağa çıkmadığı için de bir sorun teşkil etmiyor.

Ezgiiguler
Ezgiiguler

730

Çocuğunuz veteriner hekimmiş ama binlerce soru sormuşsunuz buraya daha cinsini bile diyemedi mi çocuğunuz size de bana akıl verdiniz komik olmuş buz böbrek sorunu da kullandığınız mama daha düzgün hale getirir ben size yardımcı olayım :)

sitedizayn
sitedizayn

12743

siz bilirsiniz ne diyeyim, ben sadece bilimsel gerçekleri yazdım.

sitedizayn
sitedizayn

12743

son yazdığınız mesaja göre yazıyorum ki emin olun yardıma ihtiyacımız olduğunda size de danışacağım, bilginin nerde olduğu belli olmuyor :) burda hepimizin yanlış yada doğru olabilir bilgileri paylaşmamız çok önemli ve faydalı, söz konusu ben şunu biliyorum bende böyle bir bilgi var gibi şeyler değil, burda önemli olan tek bir konu var hayvanlarımızın sağlığı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 117 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR