Kedi Kısırlaştırması/Ne Zaman

Lokumhn
Lokumhn

2944 Puan

Evde 3 tane 6 aylık kedim var. Üçü de erkek. İki tanesi biraz gelişkin olduğundan artık çiftleşme istekleri başladı. Birbirleriyle çiftleşmeye çalışıcaklar diye korkuyorum. 6 aylıkken kısırlaştırılırlar mı?

3 CEVAP

Cankanac
Cankanac

864

6 ay erkek kedi için bence biraz erken yaşını doldursalar daha iyi olur diye düşünüyorum kedinin gelişimi ile de alakalı olarak belki 10.ay gibi de yapılabilir 6. Ay bana çok küçük geldi

aslihan_e
aslihan_e

130952

Siz uyarın, izin vermeyin, kısa bir süre denemeye çalışsalar da disiplini elden bırakmazsanız vazgeçerler emin olun. En az 10 aylık olunca karma aşılarının hatırlatma dozunu da yaptırdıktan sonra kısırlaştırın derim. Operasyon zamanı hastalık kaparlarsa bağışıklıkları daha yüksek olur.

sitedizayn
sitedizayn

12806


  1. aydan sonra kısırlaştırma yapılıyor ama kedinin genel sağlığına ve kilosuna da bakılıyor, erkek kedilerde kısırlaştırma işlemi 20 dk sürüyor ve aynı gün en fazla 24 saat içinde normale dönüyorlar, narkoz etkisi ile ilk 24 saat kusma olabiliyor. erkek kedi kısırlaştırmada ameliyat dikiş vs. olmuyor yani dişi kedilere göre çok daha kolay.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 75 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR