Kedimin Hepatic Mama Yemesi Gerekiyor Ancak Yemiyor

semihzoturk
semihzoturk

169 Puan

Merhaba dostlar,


Bundan yaklaşık üç hafta önce 5 yaşındaki tekir kedimizi halsizlik ve aşırı kilo kaybı dolayısıyla veterinere götürdük. Hızla kan tahlilleri yapıldı ve sarılık olduğunu öğrendik. Hemen serum tedavisine başlandı ve üç hafta boyunca her gün iki ayrı serum aldı. Şimdilerde tüm değerleri normale döndü ancak karaciğer hasar gördüğü için hepatic mama ile beslenmesi gerekiyor. Fakat ne yaş ne de kuru hepatic mama yemiyor. Önce Proplan ardından Royal Canin hepatic mama denedik, kabul etmedi. Tedavinin ilk iki haftasında şırınga ile beslemiştik. Neyse ki son bir haftadır kendi kendine yiyor ama sadece klasik yaş mama tercih ediyor. Ancak en kısa zamanda hepatic mamaya alışması ve yemesi gerekiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.


Biraz uzun yazdığımın farkındayım, lütfen kusura bakmayın. Şayet benzer süreçlerden geçen arkadaşlar varsa önerilerini ve yardımlarını rica edeceğim. Teşekkür ederim.

3 CEVAP

Zumrutt00
Zumrutt00

690

hills liver care mamasını denediniz mi

Minigimmm
Minigimmm

12026

öncelikle çok geçmiş olsun, sadece yaş mamayla beslemek olmaz. yaş mamaya alıştıkça da kuru mamayi reddedicektir. o yüzden hem kedinizin sağlığının düzene girmesi için hemde ilerleyebilmek adına acilen kedinizin dama zevkine uygun mamayı bulmanız gerekir. bunun içinde kliniklerden tester mamalar isteyerek ulaşabilirsiniz, kediniz hangisini beğenirse degistirmeden onla devam edebilirsiniz. bir muddet kuru mamayı sicak suyla islatip catalla ezip verebilirsiniz kokusuna tadına alışınca kuru mama olarak devam edebilirsiniz boyle yaparken bi yandan kabında kuru mamasi durmaya devam etsin.


marka olarak pro plan diyecektim kedilerin çogu bu markayi cok seviyor ama pro plan denemişsiniz.

hills olabilir advance olabilir, vetlife ve son olarak uniQue markalarını deneyebilirsiniz. sadece kliniklerden bulabilirsiniz o yüzden testerlarıda çevrenizdeki kliniklere sorup temin edebilirsiniz, yaşadığınız süreci anlatirsaniz ellerinde tester yoksa bile sipariş edebilir misiniz derseniz yardımcı olacaklardır markalarla görüşüyorlar

semihzoturk
semihzoturk

169

İlgili ve detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim,


Aslında biz de yaş mamaya alışmasından yana değiliz fakat tüm bunlar birkaç ay önce obez teşhisi konması sonrasında diyet mamaya geçmesiyle başladı. Yine farklı markaların diyet mamalarından aldık ve reddetti. Düzgün beslenemediği için direnci düştü ve hızlı kilo kaybıyla birlikte sarılık başladı. Üç hafta süren serum, hap ve iğne tedavisi sonrasında değerleri normale döndü. Ancak bu sefer de hepatic mamayı reddediyor. Biz de geçiş sürecinde sadece yaş mama yediği için az az veriyoruz. Söylediğiniz gibi tester mamalar için veterinerlerimize yazdık, bu şekilde seveceği mamayı bulmayı umuyoruz. Bir kez daha çok teşekkür ederiz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 72 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR