Kedim Dışarıdan Hastalık Kapar Mı?

calmilacx
calmilacx

322 Puan

Kedim üç aylık iç dış paraziti ve karma aşısının ilk dozu yapıldı, ikinci dozu için gününü bekliyoruz. Bugün kedimi veterinere götürürken bir akrabama gösteriyordum kucağında tutarken sitenin bahçesindeki toprağa 5-10 sn kadar bıraktı ben fark etmeden, ben hemen aldım geri. Ama çimde yürüdü dediğim gibi 5-10sn,bir de bir çimi yemeye çalıştı ağzına aldı yani ben alana kadar. Sitede başka kediler de var tabii ayrıca köpekler vs de o alanlarda dolaşan normalde ama o an yoktu. Kedime kedilerden geçen herhangi bir hastalık vs bulaşabilir mi o kadar sürede? Tehlikede midir bir şey olur mu, aşısı da tam değil korkuyorum açıkçası:(

5 CEVAP

Cankanac
Cankanac

864

O kadar süreden birşey olacağını sanmıyorum ben endişe etmeyin :)

Kediniz aşılarını tam olmadığı için yeterince bağışıklık kazanmaz. Ama bu hastalık kapacağı anlamına gelmez. Kedinizin bir süre dışarıda kalması onu hasta etmez.
Hastalık kapması için hasta bir kedi ile temas etmesi aynı mamadan yemesi gerekir.

Msrose
Msrose

191

Ben iç dış parazit ve ilk karma açısından sonra site bahçesine çıkarıyordum arada bir sorun olmadı. Bahçemizde sürekli kedi köpek yok ama illaki arada dışarıdan gelip dolaşıyorlar. İkinci karmadan sonra sahile falanda götürdüm bir kaç kere baya dolastı saatlerce. Bir sorun olmadı.

SevimliCadi
SevimliCadi

108166

O kadar kısa bir sürede bir şey kapacağını sanmıyorum ben de. Kapması için doğrudan hastalıklı olan bir kedinin kendisine, salyasına veya dışkısına temas etmesi gerekir. İç dış paraziti de yapıldığından pire, vs. olacağını da sanmam.

yumik
yumik

1205

Bu kadar kısa sürede hastalık kapılsa sokaklarda kedi kalmaz rahat olun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 101 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR