Tüy Dökümünü Azaltan Kedi Maması Önerileriniz Nedir?

Edaaaa
Edaaaa

316 Puan

Van kedim var 1.5yaşında çok fazla tüy döküyor brit çare denedim nd Kabaklı balıklı denedim döküyor hills aşırı döktü zaten fitmin açana beraber denedim azalttı biraz ama tabi fiyatlar cok arttı uygun fiyatlı tüy dökümü azaltan önerileriniz nedir arkadaşlar

15 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17291

Hanımefendi bir konuda olması gerektiği gibi bilgi edinmeyip ''bulana kadar deneme'' yaptım demeniz kedinizin sağlığı ile oynamaktan başka bir şeye yaramaz. Aldığınız mamaların hepsi oldukça iyi mamalar, sıkıntı kedinize uygun mama bulmanızda değil yani. Siz dünyanın en iyi mamalarını da deneseniz, hatta deneme amacıyla ucuz bir mama alsanız hepsinde tüy dökecek bu kedi. Eve muhabbet kuşu alıp da ''e bu ötüyor nasıl ötmemesini sağlarım'' demekten bir farkı yok bu durumun. Eğer evinizde tüy istemiyorsanız sahiplenmeniz gereken hayvan kedi değildi. Ne yaparsanız yapın o kedi tüy dökecek, mevsim değişikliklerinde evet tüy dökümü artar ama normal zamanlarda da gayet döküyorlar. Sanki oyuncak değiştiriyormuş gibi mama değiştirmenize gerek yok.


Ayrıca mamaların fiyatlarının zorlamasında çok haklısınız, Acana Britcare gibi mamalar çok pahalı ama dediğim gibi en iyilerini de alsanız o kedi tüy dökecek. Daha uygun fiyatlı bir mamaya geçmenizi öneririm ekonomi belli, gönül isterdi ki en iyisini alalım sürekli ama en azından içiniz rahat olsun bunun mamayla alakalı bir problem olmadığı konusunda.

edadnmzr
edadnmzr

119046

Bu kadar mama değiştirmek iyi değil. Kediler mevsimsel tüy dökerler bazen tüy dökülmesi artar. Şu an tüy dökme zamanları mesela kışa uygun daha kalın tüyleri çıkacak kedilerimizin. Size fazla geliyor da olabilir.

Minigimmm
Minigimmm

12038

merhabalar öncelikle arkadaşlara katılıyorum kedi bu tüy döker tıpkı insanlar gibi nasıl ki saçımız dökülüyor erkeklerin kili banyoya yatağa dökülüyor ise aynı şekilde kedilerinde dökülüyor sağa sola.


bu kadar çok mama değişikliği iyi değil hekimin görüşünü aktarıyorum size ne kadar stabil stressiz bir hayatı olursa o kadar uzun yaşam ömrü olur demişti kedim için, kedileri kendiniz gibi düşünmeyin ay aman tat değişikliği olsun aroması farkli olsun diyerek ne iki mama karışımı ne de mama değişikliği yapmayın demişti. ki bende yapmıyorum 4 yaşındaki kedimi hep tek düze beslerim.


kediler özellikle mevsim geçişlerinde çok tüy döker çünkü tüy değişimi yapıyorlar duydunuz mu bilmiyorum ama yazın başında yaz tüylerini sonbaharda kışlık tüylerini çıkarır yenilenir. bu dönemlerde mutlaka haftada en sz 2 kere tarama yapın haftada 1 kere kesinlikle furminator ile tarayın.


ve son olarak kendim 1 haftadır bir macun kullanıyorum instagramda görmüştüm daha sonra tren d yol yorumlarına baktım ve aldım çok bir beklentim yoktu açıkçası ama beni inanılmaz şaşırttı ne kucağa alınca ne de yattığı yerler tüyle dolmuyor benim kedim de inanılmaz tüy döken bir kedidir ama macundan sonraki farkı gözle görülür derecede ortada, size de tavsiye ederim . umarım içeriği değişmez, her gün 1 2 santim veriyorum.


https://ty.gl/w4uj53ek0i3kd


bu macun bitincede şunu alacağım


https://yenicagecza.com/destekleyici-saglik-urunleri/deri-tuy-sagligi-ve-yara-bakimi/ync-derma-cure/


dönüşümlü olarak kullanmayı düşünüyorum üstekini attığım linkten kendi satıcısından sipariş edebilirsiniz yalnız 2. olan spreyi sadece kliniklerden temin edebilirsiniz

Edaaaa
Edaaaa

316

Yorum yazan herkese teşekkür ediyorum sürekli mama değiştirmenin yanlış olduğunu bilmiyordum fiyatlardan dolayı da bu kadar deneme tahtasına çevirmiş olabilirim işi. İyi bir marka indirimdedir ondan deneyin dediğimde oldu vs her kedi tüy döker evet haklısınız bundan şikayetçi değilim annem çok tantana yapıyor ve kızım yeterince beslenmiyor mu diye kaygılanma nedenlerimden ikisi. Bana tek bir mama söyleyin onda kalayım istedim yanlış anlaşılma olmasın açıkçası çok kararsızım tonla mama var

Mile
Mile

5199

bunlardan birini seçebilirsin kararsızsan.

Edaaaa
Edaaaa

316

Tüy dökmeyen mamayı bulana kadar deneme yaptım bir tanesi iyi gelse onda karar kılsam acana iyidi evet ama asgari ücret alan birisi olarak zorluyor varsa tavsiyeniz deneyelim onda karar kılalım

edadnmzr
edadnmzr

119046

Ben de size şunu anlatmaya çalışıyorum kediniz hiçbir zaman tüy dökmeyi bırakmayacak evet acana çok iyi bir marka azaltmıştır illa ki. Gereksiz yükselmişsiniz veya ben öyle anladım bilmiyorum ama bu kadar sık mama değiştirmek böyle bir konu için iyi değil diyorum. Tüy dökmesi azalsa dahi yine tüy dökecek en iyi markayı da kullansanız tüy değiştirme zamanı geldiğinde yine 2 katı tüy dökecek. Ben exclusion kullanıyorum kaliteli mama segmentinde acanaya kıyasla daha uygun bakabilirsiniz. Önemli olan tüy sağlığı ben exclusion kullandığımdan beri kedimin tüyleri daha parlak ve yumuşak ama zamanı geldiğinde yine döküyor.

Mile
Mile

5199

Her kediye iyi gelen mama farklıdır fakat sürekli bu şekilde değiştirmeniz sağlıklı değil. Acana, Orijen, Nd gibi mamalar zaten süper premium kategorisinde. Kedilerin tüy dökmek doğasında var siz sadece bunu malt kullanıp kedinizi düzenli tarayıp vs. en düşük orana indirebilirsiniz. O kadar mamada bir şey değişmediyse ve siz zaten kedinizi düzenli tarayıp malt vs. verip tüy bakımını yapıyorsanız, daha da yapabileceğiniz bir şey yok.

Mile
Mile

5199

yüksek fiyatlı dersen orijen, acana. Biraz daha düşersen Nd ve Brit Care. Eğer cidden f/p ve kaliteli bir mama bakıyorsanda Exclusion.

Realbadvroken
Realbadvroken

4004

Mama kalitesi tabikide onemmli ama tamamen dokulmenin önüne gecmeyebilir tavuklu mama çok tüy döktürüyor örneğin

Edaaaa
Edaaaa

316

@mile teşekkür ederim exclusion ile ilgili kötü yorumlar görmüştüm o yüzden kafam karışmıştı emin olamadım 12 kg olanlar mı öyle acaba deyip vazgeçmiştim içinde domuz yağı da varmış. Fitmin de var aklımda. Sanırım 1 2 saate karar vermiş olurum lakin hala kafam karışık. + komşumuzun kedisi var onun tüyü hiç dökülmüyor ilginç maması kaliteli sınıfta da değil(friskies) ki onlar zaten tüyü dökülse istemeyiz diyen tipler

Edaaaa
Edaaaa

316

@minigimm çok sağolun deneyeceğim. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz?

lolaas
lolaas

208

Evet bende aynı durumdayım hala hangi marka mamayı vereceğim bilemiyorum çok pahalandı fiyatları siz karar verdiniz mi hangi mamayı kullanacağınıza

Zumrutt00
Zumrutt00

849

Royal Canin hair skin deneyebilrsiniz

Minigimmm
Minigimmm

12038

biz pro planın üriner mamasını kullanıyoruz çünkü idrar yollarındaki taşlardan dolayı ameliyat oldu.


size ; virbac, pro plan, royal canin, hills, advance, unique, nutri feline, fitmin markalarını tavsiye edebilirim. bakın bütçenize göre hangisi uygunsa onu tercih edebilirsiniz. malesef herşey gibi mama fiyatlarıda uçmuş durumda ama bir 3 5 kilogramlık mama en az 2 ay gidiyor, onları sahiplendiysek aylık mecburen 400 500 tl yi gözden çıkarmamız gerekiyor.


benim annemde tüye sinir oluyor ama dediğim gibi o macunu kullanmaya başladığımdan beri inanılmaz rahatız. haftada iki gün tarıyor her gün o macununu 1 2 santim veriyorum sizde bu yolu tercih edebilirsiniz. eğer kediniz kısır değilse markaların hairball olan deri için olan mamalarını tercih edebilirsiniz ama kısırsa idrar yollarında taş kum oluşmasına neden olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 151 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.260 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR