Pire Sorunu

Aley7
Aley7

188 Puan

Kedimle beraber arabamızla memlekete gitmiştik ve ordan pire bulaşmış sanırım. Fark ettiğimizde hemen veterinere götürdük. 25 ağustos günü dış parazit yaptırdık bize geçeceğini söylediler ama asla geçmedi ve hiçbir şekilde ilgilenmediler. Pet Shop dan teknovet pire damlası aldım ve onu denedim ama oda işre yaramadı. Sirkeli su vb kullandım hiçbir şekilde geçmedi. Bir yakınım bana insan için olan bit şampuanı kullanabileceğimi söyledi. Denedim ufak bir yerinde bir süre görmedim üzerinde pire ama kullandıktan sonra ölü pirede görmedim. Devamlı kaşınıyor. Ama tüyleri uzun bakıyorum göremiyorum bugün nasıl olduysa gördüm. Kedim bu arada balkona ve çatıya çıkıyor orda da eşyalar var evi ilaçlatmak istiyorum acaba evden tekrar mı geçiyor diye oda kedideki pire geçmeden evi ilaçlatmak anlamsız diyor. Ne yapmalıyım. İnternetten alabileceğim kedi pire ilacı var mı

8 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

119046

Kedinizdeki yetişkin pireleri dış parazit damlası öldürecektir ama yumurtalara etki etmez o yüzden yaptırdıktan 15 gün sonra yeniden bir dış parazit damlası yapılmalı, yumurtadan çıkan genç pireleri de öldürmek için. Etrafta olabilir tabi yattığı yerlere mesela sirkeli su sıkabilirsiniz. Ya da ilaçlatacaksanız o da mantıklı. Sadece merak ettiğim kediniz balkona özellikle de çatıya niye çıkıyor? Yanında oluyor musunuz çıktığı zaman? Pireden bağımsız soruyorum bu soruları çünkü kedilerin düşme bilinci yok sonra üzülürsünüz. Dış parazit damlası olarak Stronghold çok güçlü ama alıp kendiniz yapmayın bence veteriner yapsın çok bilginiz yok gibi geldi çünkü. Dediğim gibi bir defa yapılır 15 gün sonra ikincisi yapılır tamamen temizlenir. Kedinizi de tarayın.

tengrist
tengrist

112186

Kedinizi zehirleyeceksiniz bu gidişle, internetten de bu tarz ürünleri satın almayın. Farklı bir kliniğe gidin güçlü bir damla damlatsınlar. Pireler kedinizin kanına karışan zehri emdikleri için ölürler fakat yumurtalar ölmez, 15 gün sonra yumurtalar çatlar, bu süreden sonra ikinci dozu damlattırın. Pire tarağı da kullanabilirsiniz, ama rica ediyorum kedinizin sürekli yaladığı tüylerine şampuan, pire tozu gibi zehirleri sürmeyin. 2 doz damlaya rağmen pire sorunu hala devam ediyorsa pirenin asıl kaynağını bulmanız lazım. Eve pireyi siz getiriyor da olabilirsiniz

edadnmzr
edadnmzr

119046

Dediklerimizi dinlemeyecekseniz soru açma nedeniniz nedir? Her veteriner ilgili değildir kendiniz de belirttiğiniz gibi :) bu kadar bel bağlamak normal değil. Veteriner kadar bilgili olmayabiliriz ama böyle konularda da tecrübeleniyoruz zamanla. İnsandaki bit ilacı nasıl yumurtaya etki etmeyip ikincisi tekrarlanıyorsa aynı mantık. Eğer kediniz pireli değilse evet 2 3 ayda bir yapılır. Ama şu an kediniz pireli, yetişkinler ölecek yumurtalar kalacak. Onlar da 15 gün sonra yumurtadan çıktığında ilaçla ölecek.

tengrist
tengrist

112186

@edadnmzr Veteriner de dinlenmemiş ki. Veteriner 2 ay sonra demiş ama hanımefendi daha petshoptan damla alıp kendisi tekrar damlatmış. Üzerine bit ilacı denemiş. Tüm bunlar 2 hafta içerisinde gerçekleşiyor 😅

edadnmzr
edadnmzr

119046

@tengrist doğru söylüyorsunuz 😂

Aley7
Aley7

188

Kedimle beraber çıkıyoruz. Saldım çayıra şeklinde değil. Ama pire konusunda başımıza bu hiç gelmemişti ve veterinerin dediğine göre 2 ayda bir olması gerekiyormuş hiç 15 gün sonra damla damlatılacağını bilmiyorduk ki zaten veteriner hem pirelere hem yumurtalara etki edeceğini söyledi hiçbirimiz bir veteriner kadar bilgili değiliz o yüzden dediklerini uyguladık.

Aley7
Aley7

188

Normalde ikinci dozu bende duydum ama dediğim gibi veteriner ne diyorsa onu yapıyoruz 2 ayda bir dedi ve yumurtaların da geçeceğini söyledi. Kedimi zehirlemek gibi bir amacım yok sadece onu kurtarmaya çalışıyorum ve öneriyle bit şampuanını denedim onu da tamamına sürmedim yine de teşekkür ederim. Evi her gün çektiriyorım sirkeli sı ile temizliyorum kedimi tarıyorum. Yine kağı eşiğine sirkeli bezler koymam söylendi yaptım. Ve pirelendiktem sonra çatıya falan çıkarmadım.

sitedizayn
sitedizayn

12830

broadline deneyin iç ve dış parazit için etkilidir yıllardır kullanıyorum ama şu anda denemeyin en son hangi tarihte yapıldıysa en az 15 gün beklemek gerek, 3 hafta beklerseniz daha iyi bu arada sirkeli su ile arada bir kedinizi silebilirsiniz kolay bir şeyde değildir çünkü kaçarlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 109 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR