Kedim Miyavlayamıyor?

Mile
Mile

5197 Puan

Kedimin sesi kısılmış gibi, Kendisi 2 aylık. Zaten çok miyavlayan bir kedi değil, 3 4 günde bir miyavladığını duyuyoruz. Fakat bu sabah miyavlamaya çalıştığını fark ettim. Sadece kısık kısık sesler çıkartabiliyor ve yarım miyavlayabiliyor. Bazen ise miyavlamaya çalıştığını fark ediyorum ama sesi çıkmıyor. Yaşayan var mı?

10 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12806

smokin kedim 3 yaşında nerdeyse hiç miyavlamaz bazen kendisine sorarım sen nasıl bir kedisin diye

Mile
Mile

5197

Kastım daha çok, miyavlamaya çalıştığının farkındayım kedimin. Ağzını açıyor ama çok çok az bir ses çıkıyor, yada bazen çıkartamıyor. Bundan 1 hafta önce yine arada sırada çok nadirde olsa miyavlardı. Sizinkide bu şekilde mi?

sitedizayn
sitedizayn

12806

benimki miyavlamaya çalışmıyor, denemiyor yani, miyavlamıyor sadece farklı bir durum sanırım.

sitedizayn
sitedizayn

12806

aklıma gelmişken, dün gece kedi baktım ortalarda yok banyoda buldum kapalı kalmış oturmuş bekliyor, sarman kedim lokum olsa ordan çıkmak istese miyavlamasını mahalle duyardı ama bu smokin çarli hiç miyavlamıyor, biraz öncede gardolapta buldum kapalı kalmış yine sessiz bir şekilde yatıyordu, şimdi de gelmiş mama istiyor sessiz bir şekilde saatlerce bekleyebilir ama lokum hem bağırır çağırır hemde patisi ile vurur :) her kedi bir değil yani sizinde kafaya takacak bir sorun yok gibi. kediniz aman içinde nasıl iletişim kuracağını size öğretir.

sitedizayn
sitedizayn

12806

kontrole götürmek isterseniz götürün ama veteriner kedinizin karakterini değiştiremez :) kedinizin karakteri böyle yani, ilk zamanlar çarlinin böyle olmasını çok kafaya takmıştım ama sonra kabullendim bu kedi böyle, lokumu evde hiç aramam merak etmem, hep görünür bir yerlerde yatar, bir şey olunca bağırır çağırır ama çarliyi hep ararım nerde bu kedi ne halt yiyiyor diye çok sessiz saklanma ustası bir kedidir, kedilerin hepsi aslında saklanma gizlenme ustasıdır ama bazıları biraz daha ustadır. böyle işte :)

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Miyavlaması kısık derken tam olarak neyi kast ettiğinizi anlamadım ben. Bazen kediler uykuluyken veya halinden memnunken hafifçe miyavlar gibi sesler çıkarır, "meh" gibi... Bahsettiğiniz durum bu değilse eğer kedinizin boğazınsa sıkıntı olabilir. Kusma, öğürme, halsizlik, vs. gibi belirtiler de varsa yabancı cisim yutma veya larenjit olma ihtimali var. Bir uzmana göstermenizi tavsiye ederim.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Günde iki kez şırınga ile birkaç yudum ılık zencefil çayı içirin, boğazında enfeksiyon, larenjit varsa geçirir. Sesi kısılan kedilerim hep zencefil sayesinde kurtuluyor. Yalnız acı olduğu için yanınıza peçete alın, içince salyası akarsa tükürürse silersiniz. Zencefil kediler için güvenli. Macuna da karıştırılabilir. Ayrıca kediler gece ve sabah erken saatlerde biri yatıyorsa rahatsız etmemek veya içgüdüsel olarak düşmanları çekmemek için fısıltıyla miyavlayabilir, hiç ses çıkarmayabilirler.

Mile
Mile

5197

cevabınız için teşekkür ederim yinede.

Mile
Mile

5197

Bizim ufaklık aynı şeyi geçen yaşadı, lavaboda kalmış miyavlamadı kapıya vuruyordu oradan fark ettim. Ben yinede dikkat edeyim böyle devam ederse bir kontrole götürürüm belki. Teşekkürler tekrardan :)

Msrose
Msrose

191

Benim kedimde çok fazla miyavlamıyor. Ama hep öyle değilse bir sorun yoktur bence. Çünkü genelde sabahları çok kısık sesle miyavlıyor yada deniyor ama başaramıyor gibi geliyor bende hasta falan mı diye düşünmüştüm ama canı isteyince gayet sesli de miyavlıyor ondan sizin kendinizde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR