Yetişkin Kısır Erkek Kedim, Yavru Dişi Kediyi Neden Ensesinden Taşıyor?

Begsenn
Begsenn

263 Puan

Yetişkin kısır erkek kedim bir ay önce sahiplendiğimiz 3 aylık dişi yavru kediyi bugün ilk defa ensesinden taşıdı. Yavru kedim can çekişiyor gibi ağladı birkaç kez daha yaptı bu hareketi. Bir buçuk aydır aynı evdeler ilk defa böyle yaptıgını görüyorum.

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Bu erkek kedi, hiçbir erkek kedi yavruları öylesine taşımak için ensesinden tutup götürmez. Ev kedisi yapmaz demeyin, kendi kedim başka bir yavruyu boğuyordu, Allah'tan o an bel tasması vardı da çektim yoksa yavru ölmüştü. Bir youtube videosunda da görmüştüm adamın kedisi yavruyu boğup öldürmüş. Tamam illa öldürecek değil ama siz ev kedisi yapmaz deyip salmayacaksınız. Benim erkek kedim teyzesine durduk yere öyle bir saldırmıştı ki elinden zor aldım, hayvan günlerce kendine gelemedi. Diğer kedim durduk yere yavru kedime saldırdı yavru kedim altına kaçırdı. Kedi bu, aklına güven olmuyor. En ufak sert hareketinde uyaracaksınız. Hele öyle tuttu kaçırdı falan çok kızın, anlıyor onlar.

ventricosa
ventricosa

9196

Erkek kedilerde yavru bakma iç güdüsü yok malesef ensesinden tutup kaçırıyorsa çiftleşmek istediği için yapıyor demektir. Yavru kedinizi koruyun başına bir şey gelmeden

cemremio
cemremio

2561

Üstünlük kurmak için yapıyor da olabilir, ama siz dikkatli olun lütfen zararda verebilir. Arkadaşım da kendi kısır erkek kedisinin eve getirdiği yavruyu boğmaya çalıştığını söylemişti

aslihan_e
aslihan_e

130918

Bizim erkek kedimizi de yavruyken bir erkek kedi ensesinden tutup kaçırmıştı, birinin bahçesine götürüp tecavüz etmiş, başkasının bahçesinde engel de olamadık, kedimizin psikolojisi bozuldu, hiç kızgınlığa da girmedi büyüyünce. Dikkatli olun izin vermeyin, bazı erkek kediler o şekilde kaçırıp boğuyor yavruları, öldürebilir. Siz izin vermezsiniz diye kaçırıyor olabilir. Kısır erkekler de çiftleşmeye çalışabiliyorlar. Onu oyuncağı gibi, avı gibi de görebilir. Geçende kedimin biri ayıcığa çiftleşme hareketi yaptı, izin vermedim diye o da ayıcığı boynundan taşıyıp çekyatın arkasına kaçırdı. Sokakta bazen erkek kediler yavruları öldürüyor o şekilde, çoğu kez şahit olduk, ellerinden alamadık.

Begsenn
Begsenn

263

Cevabınız için teşekkürler ama o niyetle yaptıgınıda düşünmüyorum. Kendi yavrusu gibi ilgileniyor onunla yalıyor, oyun oynuyor. Yavru da hep yanında kalmak istiyor. Bazen yavru oyun oynarken canını acıtıyor ona tepki olarak öyle yapmış olabilir mi acaba çünkü zarar verme eğiliminde değil. Yani öyledir umarım.

sitedizayn
sitedizayn

12781

smokin kedimi eve getirdiğimde sarman kedim 1 yaşını geçmişti kısırdı, smokin kedim 2 aylık civarıydı pusetten çıkınca koşarak lokumun üstüne atladı, çok iyi anlaştılar ve hala öyleler, ikiside erkek kedi, lokumun çarliye zarar verecek hiç bir hareketini görmedim, sarmaş dolaş yatarlar, oynarlar, vahşi doğada özellikle genç aslanlar yeni bir dişi sürüsüne girmek için yavruları öldürürler, amaç çiftleşmek ve kendi genlerinden olan yavrular olmasıdır, çünkü dişi aslanlar yavruları varken çiftleşmezler.

Begsenn
Begsenn

263

Kedilerin karakteri de önemli sanırım. Sokakta olsalar hayatta kalma içgüdüsüyle yapabilirler evet, ama ev ortamında sanmıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 111 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR