Evde Yaş Mama Yapma Hakkında

Merhaba evde kedime yaş mama yapma fikrim var, dana ciğer, dana kalp alacağım. İçerisine tam yumurta, yaban mersini, brokoli, havuç ve az biraz nohut koymayı düşünüyorum. Sizce bu karışımı yer mi? İçeriklerin hepsi kediye uygun yağ ve tuz olmadan haşlayıp yapmayı düşünüyorum. Karıştırıp püreye yakın parça eli yapıp dondurucuya koyacağım ve bu yaş mamayı hafta da 2-3 kere vermeyi düşünüyorum.

7 CEVAP

Zumrutt00
Zumrutt00

769

beslenme değerlerini toplayıp bir bakın derim. özellikle kedide böbrek hastalığı varsa bu daha da önemli oluyor. örneğin dana ciğer kalp haşlandığında toplamda ne kadar protein fosfor sodyum oranı oluyor bi ölçmek lazım. havuçta şeker olduğunu da unutmadan az miktarda mı konulsa daha iyi olur acaba. evde yapılan tarifler internette mevcut homemade cat food for cats diye arandığında bulunabilir. veterinerlerin tarif verdiği siteler de mevcut hatta.

Zumrutt00
Zumrutt00

769

bal kabağı doğal lif atılamayan tüyler için iyi bir fikir olabilir

AhsenAise
AhsenAise

117698

Karışım olması kedilere itici gelebilir ,bir miktar kabak tmm belki çok az ama gerçekten çok az kepekli bulgur da deneyebilirsiniz lakin önce az miktarda veriniz severse ,tuketirse o şekilde hazirlarsiniz
Bizim kızimiz ana madde olan et ve türevlerine ilave bir gıda eklediğimiz de tuketmiyor ,kıyma dışında hiçbir et ve turevini kuşbaşı dışında yemiyor

aslihan_e
aslihan_e

130993

Nohuta hiç gerek yok, kediler için sindirmesi zor, onu eklemeyin. Ciğer yerine sadece dana kalp yedirseniz daha iyi. Ciğerde kedilerin ihtiyacından çok fazla A vitamini var. Her kedi de tercih etmez, ağır gelir. Kediniz seviyorsa az miktar ekleyin, kalanı buzluğa kaldırıp başka zaman kullanın. Birkaç parça halinde kaldırsanız daha iyi olur, az az kullanırsınız. Havuçta şeker var evet ama işlenmemiş şeker, meyve şekeri, çok fazla yemedikleri sürece kedilere zararlı değil. Ben havuç ekleyeceksem mamayı kedinin önüne koymadan önce tabağına ince şekilde biraz rendeleyip iyice karıştırıyorum. Pişirmediğim için havuçta besin değeri kaybı olmuyor. Yaban mersini de aynı şekilde çiğ olarak eklenilebilir. Zaten günde iki üç tane yiyecek. Elinizle ezip ete iyice karıştırın anlamaz. Brokoli konusunda ise ben denemiştim, brokoli ve karnabahar mamaya girdiğinde yemediler, sizinkini bilemem, benim obur kedim olsa mesela o götürür her türlü, gerçi o ciğeri sevmiyor, tek sevmediği yiyecek ama tavuk ciğeri seviyor. Az da zerdeçal serpin, hissedilmeyecek kadar, kedilere de çok faydalı. Eti robota çektirip püre yapmayın, sadece sebzeleri gizlemek isterseniz az miktarını belki püre yapabilirsiniz. Püre diş sağlıkları için iyi değil. Zaten işin içine robotun metal bıçakları girince mamayı hemen tüketmesi gerekiyor, durdukça vitamin kaybına uğruyor.

Pnrdogan
Pnrdogan

4199

Benim kedim etin içine bal kabağı katınca yiyor ama başka şey katinca asla yemiyor. Tavuk ciğerini hasliyor eziyor suyunu katıyorum ılık halde. Bu şekilde yiyor. İsterseniz önce bir küçük yapıp deneyin her kedi farklı.

AhsenAise
AhsenAise

117698

Kuşbaşı dışında yemiyor derken; iyi çekilmiş ,çok ufak taneli etleri yemiyor

umeyba
umeyba

654

Ben tavuk göğsü, yarım çay bardağı pirinç, bir adet patates, bir adet havuç, bir adet kabak haşlayıp blendırdan geçiriyorum. Haşlarken çok az zerdeçal ekliyorum. Tarifi youtubeda bir veterinerin videosundan almıştım. Kedilerim çok seviyor. Haftada iki defa veriyoruum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 110 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR