Yavru Köpek Corona Aşısı Kaç Doz Vurulur?

SistraMila
SistraMila

943 Puan

Merhabalar, ilk defa köpek bakıyorum ve internetteli bloglarda okuduğumla veterinerin dediği farklı. Blog yazılarındansa tecrübeli köpek sahipleri daha iyi bilir diyerek buraya geldim.


Köpeğim 3 aylık, karma 1 ve karma 2 oldu. Corona aşısını dün oldu. Veteriner coronanın ikinci dozu hakkında hiçbir şey demedi ve bundan sonra zorunlu aşılarından sadece kuduz kaldı dedi. Bu corona gerçekten yalnız 1 doz mu? Bazı sitelerde karma aşının 3 doz olduğu da yazıyor ama karma 1, karma 2 ve corona dahil 3 doz dediklerini düşünüyorum. Bu işin doğrusu nedir?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Sadece 1,5-2 kilo olacak diye mi? 15-20 değil yani? Ne olacaktı fare kadar mı kalacaktı, yetişkin kedi 5 kilo oluyor. Aklı yerinde değilmiş demek ki. Fareler ve insanlar romanındaki gibi hayvanları seveyim derken zarar veriyor. 45 günlük yavrular için puppy dp aşısı var, o haftalarda o öneriliyor gençlik hastalığına yakalanırsa kurtulabilsin diye, ondan sonra 3 aylık olduğunda karma aşı başlanıyor. Karma aşıya 3 aylıktan önce başladıysa mutlaka üçüncü dozu yaptırın bence. İlk doğduğunda anneden bir yudum süt bile alsa geçen antikorlar aşıyı kısa sürede etkisiz bırakabiliyor. Korona aşısı normalde iki doz önerilir ama veterinerin bir bildiği mi var sormak gerekli. Korona aşılarının reçetelerinde de iki doz yapılması gerektiği yazar. Siz onu veterinere sorun en iyisi.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Neden veterinere korona'nın ikinci dozunu yapmayacak mısınız demediniz? Belki unutmuştur veya Korona'yı zorunlu aşı olarak görmedi belki de, o yüzden zorunlu bir tane kaldı demiş olabilir. Korona aşısı zorunlu aşı olarak kabul edilmeyebiliyor. Bronşin aşısı yapmayacak mı? Karma aşı ay olarak küçük yavrulara üç doz yapılıyor, anneden emilen ilk sütten gelen antikorlar küçük yavrularda güçlü oluyor ve aşıyı etkisiz bırakabiliyor çünkü. Siz de maddi olarak sıkıntı etmeyecekseniz üç doz yaptırın derim. Bağışıklığı çok daha kuvvetli olur hastalığa karşı. 4-5 aylık olsa iki doz karma yeter derdim. Korona aşısı ile karma aşının bir alakası yok.

SistraMila
SistraMila

943

İkinci doz hakkında bugün bilgi sahibi olduğum için sormadım. Fakat veterinerin bana verdiği aşı takviminde de Corona tek doz görünüyor. Yani unutmuş değil, zorunlu aşılar arasına yazdı. Aşı konusunda maddiyatın bir önemi yok fakat veteriner kafamı biraz karıştırdı.


Şöyle bir şey var, köpeğin ilk sahibi ben değilim. İlk sahibi 45 günlükken anneden ayırıp alıyor ve şaka gibi ama veteriner köpeğin yetişkin ağırlığının 1.5 -2 kilo arası olacağını söyleyince bu çok büyüyecek diyip hayvanı bırakıyor. Karne çıkarmış ama vermemiş, benim köpeği ondan sahiplendiğim kişi de adamdan cevap alamıyor. Karma aşının ilk dozunu onlar yapmış onun bile tarihini zor bela öğrendik. Bunlar olurken veteriner iç dış parazit ve karma aşı tarihini sordu fakat corona tarihini sormadı, sonrasında aşı takvimini verince dediğim gibi orada da tek doz yazıyordu.

SistraMila
SistraMila

943

Teşekkür ederim hem karma hem de korona için soruyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 82 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR