Deneyimleyen Var Mı?

pisipisi123
pisipisi123

5779 Puan

Aramızda kedisi yemeyi birden bire bırakanlar var mı? Kedim kuru mamayı tamamen bıraktı ve yalnızca sabah akşam 1, max 2 tatlı kaşığı kadar yaş mama yiyor. Üstelik obur da bir kedi. Haliyle kilo kaybı yaşıyor. Veterinere götürün diyecek arkadaşlar için; 2 haftadır hekimlerimizle hem yüz yüze hem telefonla iletişim halindeyiz. Röntgende hiçbir sorun yok. Hafif derece kansızlık harici tüm kan değerleri, bağışıklığı gayet normal. Safra kesesi, karaciğer, böbrek değerleri normal. Psikolojik açıdan mı bir problem var diye düşünüyoruz ancak mama yememe dışında her şey gayet normal ve yolunda. Keyfi son derece yerinde, halsizliği yok. Ancak artık çok sevdiği yaş mamayı bile çok az tüketiyor. Bu süreçte farklı marka kuru mamalar denedik, mamayı ezerek yaş mama ile, su ile karıştırmayı denedik. İştahını kontrol amaçlı çok sevdiği haşlanmış tavuk ve ton balığını denedik. Onları bile tamamen bitirmiyor. Artık ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Benzer şeyler tecrübe eden ya da bunlardan başka fikirleri olan arkadaşlar yardımınıza talibiz. Şimdiden teşekkürler.

4 CEVAP

Mini2019
Mini2019

12249

Dişlerinde sorun olabilir.
Tıkanmaya sebep olmayan yabancı cisim olabilir. Röntgende görünmeyebilir bu.
Safra ve karaciğerde ya da kanallarda henüz değerlere yansımayan bir sorun olabilir.
Ya da mevsim geçişi kaynaklı olabilir..


Eğer mümkünse tüm batın ultrason baktırın derim. Ama gerçekten gören bir doktor bakmalı. Ben tahlilde çıkmayan birkaç sorunu böyle çözmüştüm

pisipisi123
pisipisi123

5779

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Yazımda kedimin dişleri olmadığından bahsetmeyi unutmuşum. Yani diş problemleri doğal olarak eleniyor. 2 gün sonra kontrolümüz var. Hekimlerimize ultrason konusunu danışacağım. Tekrar teşekkürler

cemre5858
cemre5858

87

daha önceden yaşadık buna benzer bir durum. veterinere götürdük, muayenesi yapıldı ve gastrit teşhisi kondu. bizim kedimiz kuru mama, yaş mama ve hatta ödül maması dahi tüketmiyordu. hiçbir şey yemiyordu. bir ay gastrit ilacı kullandık sonra düzeldi.

pisipisi123
pisipisi123

5779

Bu arada ağızında, damağında ya da dilinde herhangi bir yara yok. Ve mide koruyucu kullanıyor. Tüm bunlara rağmen yemiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 108 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR