Yaraların Sebebi Ne Olabilir

eminipek
eminipek

167 Puan

Kedimde ilk defa böyle yaralar görüyorum ve o bölgede tüy döküntüsü oluşmuş ensesinde de kabuklu yara var endişelendim açıkçası sebebi ne olabilir


4 CEVAP

pisipisi123
pisipisi123

5779

Merhabalar. Mantar muayenesi yaptırmanızda fayda var.

Miyoshka
Miyoshka

1170

Bir alerjik reaksiyon ya da egzama olabilir.Endişelenmeyin veterinerin vereceği tedavi edici bir mama ya da ilaçla hızlıca çözersiniz.Ancak tabi hekim muayenesinde anlaşılır bu durum.Bizim kızımız epey uzun tüylü olduğu için biz biraz geç farketmiştik,fazla kaşımış ve lezyona sbep olmuştu kabuklanan bölgelerde.Atlattık sonrasında.Biran evvel veterinere gösterirseniz ilerlemesinin ya da yaralarını kötüleştirmesinin(kaşıyarak) önüne geçmiş olursunuz.Geçmiş olsun.

Mini2019
Mini2019

12243

Merhaba. Veterinerler genelde ilk bakışta anlıyor mantarı.
Yakın zamanda ense damlası yapıldı mı?
Mesela ben ense damlası yaptığında ensesi tahriş oluyor, yara oluyor ve kabuk tutuyor.


Bu bölgeleri kaşıyıp mı açtı yoksa 1 günde böyle döküntü mü oldu? Oradaki Tüyleri çektiğinizde 8-10 tüy elinizde köküyle kalıyor mu mesela?
Küçük gözlemlerle veterinerin teşhis koyması kolaylaşıyor.


Eğer veterinere gidecekseniz hiçbir şey sürmeyin. Vet.e gitmem, gidişatına bakayım derseniz, bu bölgeye ve enseye batikon sürebilirsiniz. Aman gözüne kaçmasın.

cemre5858
cemre5858

87

ensesindeki kabuklu yara orayı çok kaşımasından vs. olabilir. ama yüzündeki bu yaranın mantar olma ihtimali var. fotoğraftan anladığım kadarıyla yuvarlak bir yara, mantarlar da para biçimli açıklıklara sebep olur. veterinere götürüp mor ışık altında baktırmanızı tavsiye ederim. mantarsa bir an önce tedaviye başlamak faydalı olacaktır. aksi halde hem kedinizin vücuduna yayılma ihtimali var hem de ailedeki insanlara mantar bulaşma ihtimali var. çok illet bir rahatsızlıklıktır. tüm evi baştan aşağı dezenfekte etmeniz gerekebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 89 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR